Ő és a karácsony: Milyen karácsonyi ajándékot válasszunk egy férfinak? 5 tipp, amivel örömet okozhat (nem csak) partnerének

Ő és a karácsony: Milyen karácsonyi ajándékot válasszunk egy férfinak? 5 tipp, amivel örömet okozhat (nem csak) partnerének

Habár általában jól ismerjük azt az embert, akit meg akarunk ajándékozni, néha egy véletlen egybeesés folytán, amit nevezhetünk akár "felsőbb hatalomnak" is, rábukkanhatunk egy tippre, és azt gondoljuk: „Ez pontosan neki való!” Egy tökéletes karácsonyi ajándék, amire eddig egyáltalán nem gondoltunk. Ez megtörténhet akár a karácsony előtti rohanás közben is. Most igyekeztünk ilyen felsőbb hatalmat játszani, és összegyűjtöttünk pár tippet a férfiaknak szóló karácsonyi ajándékokhoz. Legyen szó partneréről, testvéréről, édesapjáról vagy egy nagyon jó barátról, ezekkel az ajándékokkal nem fog mellé fogni.

 

Először a munka, aztán a szórakozás. De mikor jön a pihenés?


Ahogy a régi mondás tartja: „Először a munka, aztán a szórakozás.” Na de mikor kerül sor a pihenésre? Abban az időben, amikor ez a mondás született, az emberek reggeltől estig dolgoztak. Az orvosok és pszichológusok azonban manapság a kutatások alapján egyre inkább hangsúlyozzák a relaxáció fontosságát. Kiegyensúlyozott élet: szétosztani az időt a munka, a család, a hobbi, a pihenés és a fejlődés között. Ha az ember nyugodt és kiegyensúlyozott, jobban viseli a feszült pillanatokat is. De hogyan ajándékozzunk pihenést egy férfinak a karácsonyfa alatt?

Persze választhat wellness bérletet vagy masszázsutalványt is, de mit szólna egy dizájnos hintaszékhez? A hosszú téli estéken a szeretett személy egy takaróba bújva élvezheti a karácsonyi meséket. Nyáron a hintaszék kivihető az erkélyre vagy a teraszra. Előre, hátra, előre, hátra, előre hátra. Érzi ezt a megnyugtató ritmust? A hintaszék úgy ringatja el, mint a hajnali tenger hullámai. Ajándékozzon egy kis pihenést a férjének, a testvérének, édesapjának. Ezt úgy is lehet, hogy közben egy érdekes bútordarabot visz otthonába, amelyet titokban Ön is élvezhet. De egy szót se senkinek!

            

dizájnos hintaszékhez Kondela

 

Egy előkelő ajándék


Ján Smrek Bacardi című versében bevallja, hogyan járta be a világot, miközben rumot, konyakot, Martellát, Henessyt kóstolgatott, és az egész horizont megnyílt előtte. Mert az alkohol ilyen varázslatokra is képes – ha az ember mértékkel fogyasztja. "Mióta megért konok férfi-lelkünk, ilyen mesékben éltünk öntudatlan, minden palackot glóbuszként emeltünk, elénk tárult a világ mása, s úgy rezgett szánkon mosolyunk, mint mérhetetlen erők viharzása." Férfivá vált már az a férfi, akit meg szeretne ajándékozni? Akkor ez a karácsonyi ajándék neki szól.

Egy gyönyörű, földgömb alakú bárszekrény tökéletes választás. Meleg, piros színű cseresznyefából készült, 50 cm átmérőjű kinyitható földgömb, alatta pedig a világ legjobb rumjai, whiskyjei, konyakjai. A különleges pillanatokhoz valami különlegesre van szükség. A 40. születésnap vagy az unokák születésének megünneplésekor valóban különleges lehet, ha előveszünk egy régóta rejtegetett üveget ebből az előkelő bárszekrényből, amely tálalóasztalként is szolgál. Képzelje el azt a pillanatot, amikor a megajándékozott személy elvarázsolja a vendégeit a földgömb kinyitásával. És ne felejtse el gondosan kiválasztani a legfinomabb italokat sem, így az öröm megduplázódik.

földgömb alakú bárszekrény Kondela

 

A férfi a konyhában is otthon érezheti magát


Ki főz gyakrabban otthon? A legtöbb hazai háztartásban még mindig nő. Viszont, ha valamit túl gyakran, nap mint nap csinálunk, az már rutinná válik, és nem szórakoztató, nem inspiráló, csupán egy általános tevékenység. Ez az oka annak is, hogy azok a férfiak, akik nem töltenek annyi időt a konyhában, szívesen mondják el a véleményüket, szívesen játszadoznak, kísérleteznek az ételekkel, hosszabb ideig bírnak a tűzhely mellett maradni, és új szintre emelhetik az ételeket. Igen, a férfi is otthon érezheti magát a konyhában, és az eredmény garantáltan megéri.

Ahhoz, hogy a főzés élmény legyen, a lehető legjobb körülmények között kell hozzálátni. Hús, kenyér, zöldség, hal. Ha ezeket az összetevőket egy tompa vagy nem megfelelő késsel vágja fel, a főzés egyáltalán nem lesz szórakoztató. Válasszon karácsonyi ajándéknak egy 6 darabos Berlingerhaus rozsdamentes késkészletet a férfiak számára. A készlet tartalmaz egy konyhai, egy univerzális, egy hámozó, egy szeletelő és egy speciális kenyérvágó kést. A precíz kialakítás mellett a funkcionalitás is örömet okoz: a csúszásgátló fogantyútól a kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült kovácsolt pengékig. És ha ehhez a karácsonyi ajándékhoz egy darab gyönyörű érlelt marhahúst is hozzátesz, higgye el, a szeretett személy olyan lelkesedéssel és elhivatottsággal fog steaket készíteni, mint a gasztronómia történetében még soha senki.

Berlingerhaus rozsdamentes késkészletet Kondela

 

Egy ajándék, amellyel lenyűgözi a vendégeket


Ugorjon el a henteshez egy szelet gyönyörű, márvány szerkezetű húsért, húzza elő a főzőkötényt, gyújtson tüzet, válassza ki a megfelelő bort vagy sört a grillezett ételekhez, és lásson hozzá. Fáradhatatlanul állni a grillsütő mellett, vidám táncot járni körülötte, és utoljára enni – amikor már minden vendég jóllakott. A férfiak szeretik így lenyűgözni az embereket – a párjukat, a vendégeiket és különösen saját magukat. Valamit mindig bizonyítaniuk kell. Mit szólna hát egy olyan karácsonyi ajándékhoz, amivel képes erre?

Pontosan ilyen karácsonyi ajándék a praktikus és gyönyörű fekete faszenes grill- és pizzasütő. A jobb eredmény érdekében a grill beépített hőmérővel rendelkezik, amely rendkívül hasznos steak grillezése vagy pizzasütés során, emellett pedig a levegőszabályozó rendszer segítségével beállíthatja a hőmérsékletet is. A grillsütő kerekeken áll, így nagyon könnyen mozgathatja. Ráadásul egy ilyen karácsonyi ajándék duplán okoz örömet: a megajándékozottnak és a szeretteinek is, amikor megkóstolják a rajta elkészített finomságokat.

praktikus és gyönyörű fekete faszenes grill- és pizzasütő Kondela

 

Egy saját (munka)sarok ajándékként


A férfiaknak – minden férfinak – rendkívül fontos, hogy legyen otthon egy hely csak saját maguk számára. A nőknek ilyen például a fésülködőasztaluk, ahol a testükről gondoskodnak, ahol naplót írnak, meditálnak, szünetet tartanak a gyerekektől. Annak a férfinak is van otthon egy ilyen sarka, akit karácsonykor meg szeretne lepni? Nincs? Akkor ez a meglepetés telitalálat lesz. Pszichológiai szempontból rendkívül fontos, hogy legyen otthon egy helyünk csak saját magunk számára. Egy olyan hely, ahol az ember ellazulhat, ha fáradtnak érzi magát, ha egyedüllétre van szüksége, vagy a hobbijainak akar hódolni – mint például a műanyag repülőgépmodellek építése, a számítógépes játékok, vagy a régi rádiók javítása.

Ezt a saját kis sarkat, amely nem csupán egy munkasarok, logikusan a helyiség sarkába lehet helyezni. Oda, ahol az ember elszigetelve érzi magát a ház többi részétől. Erre a célra érkezik az univerzális sarok PC-asztal gyönyörű grafit színben. És mi van az üléssel? Csak Önön múlik, hogy a gamer széket választja-e, aminek előnyeiről itt írtunk, vagy egy dizájnos forgószéket. Bónuszként egy ilyen karácsonyi ajándékhoz adjon a férfinak időkuponokat, amelyeknek köszönhetően mindentől és mindenkitől távol, zavartalanul töltheti az időt. Ha úgy dönt, hogy ezt szeretné felhasználni, akkor Ön elviheti valahová a gyerekeket, a párja pedig addig nyugodtan élvezheti az egyedül töltött időt.

Melyik férfiaknak szóló karácsonyi ajándéktipp tetszett a legjobban? Ha további inspirációkat keres, a www.kondela.hu/karacsony-ajandek-ferfiaknak/ oldalon még többet találhat.

sarok PC-asztal gyönyörű grafit színben Kondela