Varázslatos karácsonyi hangulat? Ezek azok a dekorációk, amelyekkel pompás karácsonyi légkört teremthet

Varázslatos karácsonyi hangulat? Ezek azok a dekorációk, amelyekkel pompás karácsonyi légkört teremthet

A karácsony varázsát nehéz elcsípni, nem nyúlhatunk hozzá, mint a gyönyörűen becsomagolt ajándékokhoz, és nem is ölelhetjük meg, mint a szeretteinket. És mégis itt van: érezzük, látjuk, tapasztaljuk, körülöttünk jár. S a karácsony varázsa, - nyugodtan hívhatjuk varázslatos karácsonyi hangulatnak is - nem repül be az otthonunkba, mint a betlehemi csillag. Rajtunk múlik, hogy kivesszük-e a részüket a munkából, és a lehető legteljesebb mértékben magunkba szívjuk-e ezt az egyedülálló hangulatot. A karácsonyi díszek segítenek abban, hogy otthonunkat biztonságos, hangulatos, illatos, meghitt és pihentető "fészekké" varázsoljuk. Egy fészekké, ahonnan soha nem szeretnénk kirepülni. Inspirációt keres? Összegyűjtöttünk Önnek pár tippet a karácsonyi dekorációkhoz, amelyek varázslatos hangulatot teremtenek otthonában.

Élvezze a karácsonyi hangulatot már a bejáratnál

Ahogy a közlekedési lámpa zöld fénye, úgy ragyoghat a karácsonyi koszorú is az ajtón, mintha csak azt mondaná: "Gyere be, itt igazi karácsonyi hangulat vár rád." A Kondela.hu oldalon több karácsonyi koszorút is talál, például a minimalista Gioia koszorút 45 cm átmérővel. Eukaliptusz levelei nemcsak karácsonykor mutatnak jól, a koszorú egész évben használható. 

Szeretné, hogy a koszorú sötétben is látható legyen és kellemes karácsonyi hangulatot varázsoljon? A 60 cm átmérőjű Atila LED lámpákkal ellátott karácsonyi koszorú a nagyobb ajtókon is pompásan fog mutatni. Koszorúink a természetes gallyak és levelek tökéletes utánzatai, viszont sepregetni nem kell majd utánuk. Egyszerűen beteszi őket a szekrénybe, és jövő karácsonykor ismét segítségére lesznek.

Gioia koszorút 45 cm átmérővel Kondela

 

Karácsonyfa, a karácsony szimbóluma

A karácsonyi díszek tábornoka egyértelműen a fa. Kevesen tudjuk elképzelni az ünnepeket a karácsony szimbóluma nélkül. Bár ez magától értetődő, fordítson alapos figyelmet a választásra. Röviden: egy mű karácsonyfa környezetbarátabb lehet, mint egy élő, s a szakértők szerint, ha körülbelül legalább 10 alkalommal használjuk, jobb hatással van a természetre, mint egy élő karácsonyfa vásárlása.

Úgy gondolja, hogy az élő mégiscsak élő? Persze, de a speciális 3D effektusoknak köszönhetően ma már olyan mű karácsonyfákat is talál, amelyek megkülönböztethetetlenek az élőktől. Vessen egy pillantást például a 180 cm magas, 3D hatású karácsonyfánkra, amelyen fenyőtobozok is vannak.

Szeretne többet megtudni a karácsonyfákról (élő és mű fenyőkről)? Az Élő vagy műfenyő karácsonyra: Melyiket részesítjük előnyben? című cikkünkből sok hasznos információt megtudhat.

mű karácsonyfa Kondela

 

A halvány fény meghitt karácsonyi hangulatot teremt

Nemcsak a betlehemi csillag, hanem a fényfüggönyök, a karácsonyi lámpák, a gyertyák és a lámpások is a karácsony alapvető részei. Hol is kezdjük? Az adventi koszorú segít karácsonyi hangulatot teremteni otthonunkban és az elménkben is. Ahogy növekszik az égő gyertyák száma, úgy nő a karácsony iránti lelkesedésünk is. A lámpások is remek karácsonyi díszek, amibe elég egy gyertyát helyezni, és azonnal varázslatos árnyékokat vetnek a falakra. Nem csak a gyerekeket, hanem Önt is elvarázsolják.

Cserélje le karácsony estéjén az elektromos lámpákat a gyertyák és lámpások meghitt fényére. Teljesen más, felejthetetlen élményt nyújtanak. Kínálatunkban talál egy 2 darabos házikó alakú fehér lámpás szettet is. A félhomály segít pompás hangulatot teremteni, és igazán kellemessé varázsolja a karácsonyt. A gyertyákon és lámpásokon kívül van még egy tippünk az Ön számára. Fényfüggöny csillagokkal, amit felakaszthat a falra vagy akár a hagyományos függönyökre is. Nem csak a kicsik fognak beleszeretni.

Fényfüggöny csillagokkal Kondela

 

Az otthon melege

Takarja be magát egy takaróval, gyújtson tüzet a kandallóban, és élvezze a kellemes pillanatokat szerettei körében – különösen a karácsonyt. Praktikus dekorációként szolgál majd egy takaró, lehetőleg téli motívummal. Ilyen a bolyhos és meleg bárány takaró szarvas mintával, mely alá 150x200 cm-es méretének köszönhetően befér mindenki, akivel este a Reszkessetek betörőket szeretné nézni.

A Kondela.hu e-shopunkban kandalló tartozékokat is talál. Például képzeljen el egy kovácsoltvas állványt a kandalló fához, amely tele van rakva aprított fával. Nem kell többé ki-be szaladgálnia, hogy fát hozzon a kertből – a fa illata, a tűz melege és a takaróba burkolt család minden szülő szívét megmelengeti.

bolyhos és meleg bárány takaró szarvas mintával Kondela

 

A karácsony az illatokról is szól

A káposzta, a sütemények, a szárított gyümölcsök, a tűlevelek vagy gyertyák illata. A légkört nem csak az befolyásolja, hogy hogyan néz ki a háztartás, hanem az is, hogy milyen illata van. Ha a műfa mellett dönt, hiányozhat a tűk illata. Mi tegyen ez ellen? Szerencsére egyáltalán nem kell lemondania róla, elég, ha beszerez egy diffúzort: megtölti vízzel, hozzáad néhány csepp illóolajat, és néhány órán át fantasztikus illat lengi be otthonát.

Diffúzorokat is talál a kínálatunkban, és számtalan illóolaj közül választhat - például fenyő, levendula, de különleges karácsonyi mixeket is talál a piacon. Az illatos gyertyáknak alapvetőnek kell lenniük. A lágy fény mellett gyönyörű aromát is biztosítanak. Remek hírünk van, hiszen ezek sem hiányoznak a kínálatunkból. A 4 darabos Magdalenka illatos gyertya készlet menta, levendula, gardénia, Mon Paris illóolajokkal karácsonyi hangulatot teremt. És ne felejtsen el karácsonyi énekeket játszani, amelyekkel varázslatos hangulatot teremt az ünnepek alatt. Boldog, vidám és varázslatos karácsonyt!

A karácsonyi díszeket és ajándékokat időben kézhez kapja a gyors szállításnak és a Kondela.hu eshop széles kínálatának köszönhetően - a karácsonyi díszektől és fáktól a meleg takarókon, edényeken és terítőkön át a sütemények sütését segítő konyhai robotokig.

Diffúzorokat Kondela