Albérletben, mint saját lakásban: Praktikus trükkök, amelyekkel olcsón otthonossá teheti lakását

Albérletben, mint saját lakásban: Praktikus trükkök, amelyekkel olcsón otthonossá teheti lakását

Az albérlet népszerű megoldást jelent, ha önálló életet szeretnénk kezdeni, különösen a friss diplomások és a fiatal családok körében. Lehetővé teszi az emberek számára, hogy közelebb költözzenek a munkahelyükhöz és függetlenedjenek, akár jelzáloghitel nélkül is. A bérlők azonban gyakran olyan lakásokba költöznek, amelyekből hiányzik az otthon melege, csak alapvető bútorokkal vannak felszerelve, és alig néznek ki jobban, mint a kollégiumi szobák. Azonban albérletben is érezheti magát kényelmesen! Nem is kell hozzá nagy befektetés. Ebben a cikkben megtekintünk néhány tippet, hogyan teheti szebbé életét az albérletben.

 

Színpaletta és dekorációk

Kezdje azzal, hogy olyan színeket választ, amelyeket kellemesnek és nyugtatónak talál. Nem kell az egész falat kifesteni, csak színt adni a helyiséghez képekkel, ágytakaróval vagy terítővel. A lehetőségek végtelenek.

 

Akciós bútorok

Jól jönne egy extra komód? Figyeljen az akciókra vagy a szezonális bútorkiárusításokra, amelyek során több tíz százalékot spórolhat. A Kondelában mindig találhat akciós termékeket. Ne felejtsen el feliratkozni a hírlevelünkre, hogy semmiről ne maradjon le.

 

Ágy raklapokból

Ha az albérletéből hiányzik az ágy, akkor olcsó és modern megoldás lehet, ha raklapokból készít egyet. Az egyetlen dolog, amibe be kell fektetnie, az egy minőségi matrac. Ebben a blogban megtalálja a raklap ágy elkészítésének pontos lépéseit.

 

Növények

A növények nagyszerűen fel tudják dobni a belső teret. Amellett, hogy olcsók és könnyen beszerezhetők, életet is visznek a szobába. Válasszon olyan növényeket, amelyek ideálisak a belső térbe, és ne felejtse el gondozni őket.

Olvassa el: Hasznos tippek a szobanövények kedvelőinek

Virágkaspók SAVINI, szett 3 db

 

Világítás

A saját lakás első szabálya – a lámpák és fénysorok alapvető kellékek. Helyezze el őket az ablakpárkányokon vagy polcokon, gyújtson meg egy illatos gyertyát az asztalon, és tegyen egy lámpát az éjjeliszekrényre. Mindegyik megfizethető fényforrás, és nem kell a falba fúrnia vagy kábeleket bevezetnie az elhelyezésükhöz. Megtestesítik a jól ismert mondást: "Sok kicsi sokra megy."

 

Kiegészítők

Az apró dolgok teszik otthonossá a lakást. A szőnyegek, függönyök és dekorációs tárgyak fontos szerepet játszanak a hangulat megteremtésében. Keressen egyedi függönyöket a közeli second hand boltokban, szőnyegeket és egyéb lakberendezési kiegészítőket pedig kedvező áron találhat a Kondela üzleteinkben vagy a Kondela e-shopban.

 

Rendszerezés

Nincs is jobb egy tiszta és illatos otthonnál. Beköltözés után elsősorban koncentráljon minden olyan felület és kisebb rések megtisztítására, amelyekben szennyeződések lehetnek. Ökológiai tisztítószereket otthon is készíthet, ebben a blogban 10 ilyen öko terméket talál. Ezután kezdje el a dolgokat praktikus tárolódobozokba rendezni.

Olvassa el: Kreatív ötletek, amelyek megkönnyítik az életét. Szerezzen több tárhelyet és rendszerezze a háztartását

Szövetkosarak fülekkel MOLIS, 2 db-os szett

 

Készítse el egyedül

Ha szereti a kézműveskedést, készítse el saját dísztárgyait és bútorait. A DIY projektek (az angol „Do It Yourself” rövidítése „csináld magad”) gyakran megfizethetőbbek, és egyedi varázst kölcsönöznek otthonának.

 

Könyvespolcok és polcok

A könyvespolc helyet biztosít a könyvek és kisebb tárgyak kiállítására. A szépen kirakott könyvek is növelik az otthonosság érzetét. A polcok olcsóbb megoldást jelentenek. Ahhoz azonban, hogy a falba fúrja őket, szükség lehet a lakástulajdonos engedélyére.

 

Hasznosítson újra

Ahelyett, hogy új bútorokat vásárolna, gondoljon az újrahasznosítás lehetőségeire. A régi dolgokat új és egyedi darabokká változtathatja. Adjon esélyt a bazároknak vagy az antikváriumoknak. Ha ott semmi sem nyeri el a tetszését, legalább inspirációt biztosan talál.

 

Tegye egyedivé a falakat

Állítsa ki az emlékeit. A családdal és a barátokkal készült fotók mindig emlékeztetik arra, hogy még akkor is, ha most épp egyedül van, itt vannak Önnek. A fényképeket felakaszthatja zsinegre a fal mentén, vagy rögzítheti őket egy parafa táblára. Jövőbeli terveit, álmai nyaralását és egyéb személyes megjegyzéseket is felrakhat a táblájára.

 

Igazítsa az albérletét a saját stílusához

Fontos, hogy otthonát a stílusához és ízléséhez igazítsa. Nem csak a trendekről van szó, hanem arról is, hogy kényelmesen érezze magát és elégedett legyen az új otthonában.

 

A bérelt lakást nem csak hatalmas költségek árán lehet hangulatossá tenni. Egy kis kreativitással, erőfeszítéssel és a megfelelő tippekkel olyan barátságos környezetet hozhat létre, amely tükrözi személyiségét és stílusát. Az albérletben élni néha nehéz lehet, sosem tudhatja, hogy milyen lesz az új lakótársa vagy a szomszédok, de egy otthonos szoba mindig menedéket nyújt majd egy fárasztó nap után.