Kreatív ötletek, amelyek megkönnyítik az életét. Szerezzen több tárhelyet és rendszerezze a háztartását

Kreatív ötletek, amelyek megkönnyítik az életét. Szerezzen több tárhelyet és rendszerezze a háztartását

Csak egy rendezett háztartásban lehet kellemes és gondtalan környezetet kialakítani. Ahhoz, hogy elérje ezt a célt, fontos a tárhely hatékony kihasználása. Ebben a blogban kreatív ötleteket és tippeket talál a tárhely egyszerű rendszerezéshez. Ezek az egyszerű változtatások igazán nagy örömet okoznak!

Fehér polcállvány könyvekkel és tárolódobozokkal.

 

1. LÉPÉS: Elemezze a tárhelyet

A rendszerezés megkezdése előtt fontos, hogy elemezze a tárhelyet. Próbálja meg azonosítani azokat a területeket, ahol több rendszerezésre van szükség, és gondolja át, milyen tárgyakat fog ott tárolni. Így jobb áttekintést kap arról, hogy pontosan mire van szüksége, és melyik megoldás felel meg Önnek a leginkább.

 

2. LÉPÉS: Használja ki a rejtett teret is

Próbálja kihasználni a kihasználatlannak tűnő helyet. Például az ágy alatt elhelyezhet dobozokat a szezonális ruhák tárolására. Használhatja a falakat is, és felfúrhat rájuk polcokat vagy fali szekrényeket. Találhat például rejtett tárolóhelyet a lépcsője alatt vagy az íróasztala alatt is, ahol fiókos konténert helyezhet el, vagy egy üres sarokban, ahol jól jöhet egy sarokpolc vagy szekrény. Ha több tárhelyre vágyik, cserélje le a régi ülőgarnitúráját egy tárolóval ellátott kanapéra.

Fa ágykeret kihúzott tárolóhellyel.

 

3. LÉPÉS: Dobja ki a felesleges dolgokat

Az egyszerűség és a szervezettség kéz a kézben járnak. Próbáljon megszabadulni a felesleges dolgoktól, amelyek csak helyet foglalnak, és amelyeket nem használ. A minimalizmus jelenleg nagyon népszerű, a könnyedség és a szabadság érzését kelti. Adjon helyet annak, amire valóban szüksége van, és ami örömet okoz. Egy szellősebb otthonban biztosan jobban érzi majd magát.
 

 

4. LÉPÉS: Dobozoljon

Amit egy dobozba tesz, azt soha nem veszíti el. Próbáljon meg minél több dolgot dobozokban vagy tárolórekeszekben tárolni. Például, ha az összes szalagot és ragasztót egy tárolódobozban tárolja, mindig tudni fogja, hol talál majd valamit, ha ragasztania kell. A szekrényekbe vagy fiókokba illő rendszerezők rendben tartják a ruháit, és helyet adnak az új daraboknak. Mindenképpen értékelni fogja az üveg- vagy fém tárolódobozokat is a konyhájában.

7 különböző méretű műanyag tárolódoboz a konyhapulton, tele tartós élelmiszerrel.

 

5. LÉPÉS: Válasszon komódokat

A komódok a legnépszerűbb bútorok közé tartoznak. Nemcsak sok tárolóhelyet kínálnak, hanem lehetőséget arra is, hogy belső terét egy jellegzetes és stílusos elemmel dobja fel. A fiókok és a komódban lévő külön terek lehetővé teszik a könnyű válogatást és a tárolt dolgok gyors elérését. A még nagyobb rend érdekében a már említett fiók rendszerezőket ajánljuk.

Fekete komód szövet fiókokkal és fa fogantyúkkal.

 

6. LÉPÉS: Rendszerezzen színes jelölőkkel

Kategorizálja a különféle dolgokat és rakja őket dobozokba vagy textilzacskókba, amelyeket ezután színes matricával jelöl meg. Jelölje például pirossal a karácsonyi díszekkel teli dobozt, tegyen barna jelet a kabátokkal teli zsákra és így tovább. A színek szerinti rendszerezés rendre tanítja gyermekeit is. A  gyerekszobai sokszínű polcállvánnyal a játékok, tanszerek vagy könyvek rendben tartása is gyerekjáték lesz!


Az otthoni tárhely rendszerezése szórakoztató és frissítő lehet. Használjon kreatív megoldásokat, színrendszereket és praktikus rendszerezőket, hogy nagyobb rendet teremtsen otthonában. Ezekkel az egyszerű tippekkel könnyedén elkezdheti a takarítást, és pozitív változást tapasztalhat otthonában.