Ágy raklapokból: Útmutató az elkészítéséhez

Ágy raklapokból: Útmutató az elkészítéséhez

Az eur-raklapok az újrahasznosítás és a fenntarthatóság szimbólumává váltak. Fa raklapokból bármilyen bútort elkészíthet. Ebben a cikkben kifejezetten a raklapból készült ágyakra koncentrálunk. Szeretné feldobni a hálószobáját egy egyedi ággyal, amelyet nem vásárolhat meg egyetlen boltban sem? Olvassa el cikkünket!

 

    1. LÉPÉS: Raklapok kiválasztása

A raklapágyak elkészítéséhez általában 120 x 80 cm méretű EUR raklapokat használnak. Ezért ezek ideálisak a 200 x 160 cm-es ágyunkhoz is. Raklap vásárláskor válassza az "A" jelzésű EUR raklapokat. Ez azt jelenti, hogy a raklap új, penész és sérült deszkák nélkül. Egy franciaágy elkészítéséhez 7 raklapra lesz szüksége.

Dimensiuni europaleți Dimensiuni europaleți

 

    2. LÉPÉS: Mérés és az ágy megtervezése

Ha a raklapok már otthon vannak, helyezze át őket az üres hálószobába, vagy egy másik sík felületre, ahol hozzávetőleges formába rendeheti őket. Javasoljuk, hogy helyezzen 2 raklapot hosszirányban egymás mellé. Így alapot hozunk létre a 160 cm-es ágyszélességhez. Ezt követően felülről rájuk helyezünk 1 raklapot, de a másik oldal felé fordítjuk - a hosszabb éle a már felhasznált raklapok 2 keskenyebb (80 cm-es) élére támaszkodik. Így maradt egy 40 cm-es lyuk. Ezt betöltjük egy raklappal, amiből 80 cm-t levágunk. A második raklap-réteg megegyezik az elsővel.
 

Olvassa el: Hogyan készítsünk raklap bútorokat? 

Cum să faceți un pat din paleți Instrucțiuni pentru pat din paleți

 

    3. LÉPÉS: A raklapok kezelése

Ahhoz, hogy folytathassuk a raklapokkal végzett munkát, el kell távolítanunk az egyenetlenségeket és le kell simítanunk a felületet. A kiálló szögeket kihúzzuk. A raklapok felületét csiszolóval lecsiszoljuk, a széleit gyaluval lekerekítjük. A raklapokat kártevők elleni szerrel impregnáljuk és egy éjszakán át száradni hagyjuk. Ezután fehér fafestékkel lefestjük a raklapokat. A festék kiválasztásakor kérje ki az elárusító véleményét. Számítson rá, hogy legalább 2 rétegre lesz szükség, és a fa több napig szárad.

Femeia vopsește paleții cu vopsea Vopsiți paleții cu o vopsea de culoarea dorită

 

    4. LÉPÉS: Az ágy összeszerelése

Miután megszáradt a festék, elkezdhetjük összerakni a raklapokat. A raklapok aljára filcmatricákat ragasztunk, amelyek védik a padlót a sérülésektől. Ezután a raklapokat a hálószobába helyezzük, és végleges formájukba rendezzük. A nagyobb stabilitás érdekében néhány szög vagy acél rögzítőszalag segítségével egymáshoz rögzíthetjük a raklapokat.

Tippünk: Van raklapból készült ülőhelye otthon? Nálunk kedvező áron vásárolhat hozzá ülőpárnákat és raklap párnákat. 

Pat din paleți Pat din paleți

 

    5. LÉPÉS: Végső simítások

Ha kész az ágy, ideje letenni a matracokat. Valamennyi matrac alkalmas a raklapokból készült ágyra, de a legnagyobb kényelem és hosszú élettartam érdekében kettő matrac használatát javasoljuk. A raklapok nem rugalmasak, mint a klasszikus ágyrácsok, így nagyon gyorsan meglátszódhat a matracon, hogy "ki van feküdve". Ezt elkerülheti, ha alsó matracként egy legalább 18 cm magas rugós matracot használ. Erre bármilyen habszivacs matracot ráhelyezhet.

 

    6. LÉPÉS: Tartozékok a raklapból készült ágyhoz

A hálószobát nem csak egy ágy alkotja. Értékelni fogja, ha az oldalainál éjjeliszekrények lesznek, ahová leteheti a könyvet, amit olvas, vagy egy családi fotót. Nagyszerű hangulatot teremthet a hálószobában a megfelelően kiválasztott világítással és puha dekorációkkal is, mint például párnák, plédek vagy szőrmeszőnyegek.