Készítsen velünk raklap bútorokat

Készítsen velünk raklap bútorokat

Egyik deszka a másikra, raklap a raklapra, sajátítsuk el a bútorkészítés alapjait! Igen, ez ilyen egyszerű! Ön is játszadozik a gondolattal, hogy raklapból készítsen padot a kertbe, de nem hisz benne, hogy sikerülhet? Ha követi az utasításainkat, egy kis idő múlva már élvezheti is a kézzel készített kanapét. A bútorok készítése EUR raklapokból egyszerű, olcsó és szórakoztató.

 

Ahogy azt a neve is sugallja, az ilyen bútorok elsődleges eleme az EUR raklap. Biztosan találkozott már ezzel a fogalommal, de nézzük meg közelebbről is, hogy milyen anyagról van szó. Az EUR raklap egy fából készült szállító raklap, általában téglalap vagy négyzet alakú. A szabályosan egymásra rakott áruk szállítására szolgál, hogy a termékek sérülés nélkül túléljék az utat.

Nézzük meg tehát, hogyan lehelhetünk új életet a régi, használt raklapokba, és hogyan hozhatjuk ki belőlük a legtöbbet.

Milyen anyagokra és eszközökre lesz szükségünk?

• EUR raklapok
• derékszög
• méter
• vízmérték
• csavarok fába

• véső
• csavarhúzó
• sarokcsiszoló 
• ecset
• festék
 
 

 

A kiváló eredményt a felelősségteljes felkészülés biztosítja. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy az előkészített raklapok méretei azonosak, le kell őket mérni. A legegyszerűbb módon úgy tudhatja meg, hogy szükség lesz-e a raklapok szélességének vagy hosszának módosítására, ha a raklapokat egymásra helyezi, és összehasonlítja.

Az EUR raklap méretei

 

Az ülőalkalmatosság legegyszerűbb formája mindössze három raklap felhasználásával hozható létre - kettő egymásra helyezve az üléshez, egy pedig a háttámlához. Szüksége lenne egy tárolóhellyel ellátott padra? Ebben az esetben elegendő, ha az alsó raklapból csak az alapot hagyja meg, a középső lécek nélkül. Végül rögzítse a harmadikat függőlegesen a két egymásra rakott raklaphoz, hogy háttámlát hozzon létre. Az így elkészített és kimért raklapokat felületkezelésnek vetjük alá. Használjon csiszoló eszközt, hogy sokkal rövidebb idő alatt hatékonyabb munkát végezhessen, mintha csak a csiszolópapírra hagyatkozna.

Annak érdekében, hogy a fa jobban ellenálljon az időjárási viszonyoknak, kezelje a felületét festékkel. Így egységessé teheti a raklapülések megjelenését is. A festék felviteléhez használjon ecsetet vagy egy megfelelő hengert. Olyan festéket ajánlunk, amely kültérre alkalmas. Ezután kösse össze a raklapokat szerelő lemezekkel, ragasztóval vagy csavarokkal, majd rögzítse anyacsavarokkal.

Raklapból készült kerti ülés zöld párnákkal, középen egy raklapasztal.

 

A fával való munka után következik a kárpitozás. A maximális kényelem érdekében helyezzen puha ülőpárnákat vagy hagyományos párnákat a raklapokra. Az ügyes háziasszonyok maguk is elkészíthetik ezeket. Vagy választhat egy egyszerűbb és gyorsabb alternatívát is - használja ki az ARYO raklap bútorra tervezett kényelmes kárpitozott párnák kínálatát. A felhasznált anyagnak köszönhetően kül- és beltérre egyaránt alkalmasak, és hat színben is kínáljuk őket.

A raklap bútorok maximálisan sokoldalúak. Leginkább a kertben, a teraszon, a pavilonban vagy az erkélyen használják őket. Az ilyen bútorok azonban egyre inkább háziasodnak, és a háztartásokban is felhasználhatók. Különleges hangulatot adhat velük a belső térnek. És ez egyben nagyszerű módja annak, hogy egy kis természetet vigyünk az otthonunkba.

 

Raklapból bármit

Ha raklapbútorokról van szó, legtöbbünknek a kerti kanapé jut eszébe. A raklapok azonban bármilyen módon használhatók. Tessék csak, merítsen ihletet:

Egy nő palettákat fest be fekete festékkel

 

Raklap kanapé

Hasonló módon, mint ahogy a kerti raklap ülőkét készítettük, folytathatja a nappali kanapé gyártását. És ne féljen szabadjára engedni a kreativitását. Már szerzett némi tapasztalatot a padok gyártásakor, így biztosan elbír egy sarokkanapéval vagy U alakú ülőgarnitúrával is.

 

Hálószobai ágy

Egy igazán eredeti ágyat keres a hálószobájába? Mit szólna egy raklapból készült darabhoz? A magasságát több raklap hozzáadásával szabályozhatja. A fa raklapok jól kombinálhatók bármilyen tömörfával, és ügyesen kiegészíthetők például forgácslappal a fejtámlánál.

 

Infografika a raklap ágy elkészítéséhez Ágy raklapokból: Útmutató az elkészítéséhez

 

Polc a nappaliba

Nagyon egyszerűen készíthet polcot könyvek, növények vagy bármi más számára, amit szívesen kiállítana a nappaliban, hogy mások is megcsodálhassák.

 

Kerekekkel ellátott dohányzóasztal

Az eur raklapok ideális anyagból készültek egy eredeti dohányzóasztal elkészítéséhez is. Az asztal állhat lábakon, vagy kerekeket is rögzíthet hozzá. Így még hasznosabbá válik, hiszen könnyen mozgathatja majd egyik helyről a másikra.

 

Eur raklapból készült dohányzóasztal kerekeken

 

Hinta

Van egy remek tippünk a teraszon való kikapcsolódás szerelmesei számára. A raklapból készült függő hinta nem igényel nagy befektetést. Így bármilyen méretű hintát készíthet. A még nagyobb kényelem érdekében javasoljuk, hogy a hintát egészítse ki egy puha színes párnával.

 

Növénytermesztés

Raklapokból játékosan készíthet virág- vagy gyógynövénytermesztésre szolgáló szerkezeteket is. Így a praktikus funkción túl egy dekorációs darabbal is bővül a kertje vagy az erkélye.