Elég a kapálásból, nézze meg ezt: Így készítheti elő kertjét a pihenéshez és a nyári grillezéshez

Elég a kapálásból, nézze meg ezt: Így készítheti elő kertjét a pihenéshez és a nyári grillezéshez

Ha nem volt lusta az első tavaszi hónapokban, és bebiztosította az ágyások számára a szükséges gondoskodást, néhány hét múlva már élvezheti is az első idei betakarítást. A kert azonban a kikapcsolódás, a családi és a baráti találkozások helyszíne is egyben. Most tegye félre a szerszámokat, és készítse elő a teraszt vagy a kertet a nyári grillezésekhez vagy kávézásokhoz. Ebben a cikkben olyan tippeket talál, amelyekkel kertjét vagy teraszát könnyedén felkészítheti a nyárra, hogy aztán a kedvére élvezhesse.
 

Egy nő újságot olvas egy fémszéken a kertben Kerti 3 részes szett, ZALVEO

 

Tegye rendbe a pázsitot és a teraszt

Mielőtt hozzálátna a különféle javításokhoz, fontos, hogy először előkészítse a pázsitot vagy azt a helyet, ahová a kerti ülőgarnitúrát vagy a pezsgőfürdőt kívánja elhelyezni. Ebben a blogban arról írtunk, hogyan kell gondoskodni a pázsitról a tél után. Olvassa el, ha még nem tette, itt az ideje.

A teraszt először tisztítsa meg a szeméttől és a levelektől. Seprűvel vagy porszívóval távolítson el minden szennyeződést, majd mossa le tisztítószerekkel és vízzel. Ellenőrizze a padló állapotát vagy a terasz egyéb részeit. Lehet, hogy valami javításra szorul, vagy bizonyos részeket át kell festeni.
 

Szürke rattan fotelek párnákkal és 2 dohányzóasztallal a kertben Kerti bútor szettek

 

Vegye elő a régi kerti bútort, vagy vásároljon újakat

Ha még meg van a tavalyi kerti ülőgarnitúra, a május a tökéletes hónap arra, hogy újra megmutassa a nagyvilágnak. Új bútor vásárlásakor több lehetőség közül választhat. Rattan üléseket, romantikus padokat vagy kényelmes nyugágyakat keres? A minőségi kerti bútorok esetében elsősorban az a legfontosabb, hogy ellenállóak legyenek az időjárással szemben, és minden szennyeződés könnyen eltávolítható legyen róluk. A bútorok kiválasztásakor válassza az egyszerű és időtálló kialakítást, amely tökéletesen illik a különböző típusú kertekhez és erkélyekhez.

Kerti rattan készlet barna színben és terített asztal a teraszon Kerti szett MENIBOR

 

Adjon hozzá színeket és anyagokat

A színek és a különféle textíliák remek kiegészítői lehetnek a külső térnek. Ültessen virágokat, készítsen kiskertet, vagy akasszon fel függő virágcserepeket a korlátra. Egy rózsákkal teli fém boltív is különleges eleme lehet a kertjének.

Az ülésekre helyezzen különböző párnákat, dobjon rájuk takarót, és ne féljen a szőnyegek vagy a zsámolyok használatától sem. A textileknek köszönhetően a terasz hangulatosabb és eredetibb lesz. Ebben a cikkben megírtuk, hogyan lehet kombinálni az egyes színpalettákat.
 

Egy nő újságot olvas egy rattan kerti padon a teraszon Kerti 4 darabos rattan szett,TAJRO

 

Nyáron meleg van, frissítse fel magát

Ha több szabad hely áll rendelkezésre a teraszon, fontolja meg egy pezsgőfürdő hozzáadását is. A pezsgőfürdő kiválóan alkalmas a kikapcsolódásra, különösen akkor, ha stresszes a munkája, vagy pihenésre van szüksége egy nehéz nap után. Helyezze a pezsgőfürdőt egy kerti sátor vagy pergola alá, és ne felejtsen hozzáadni pár függönyt sem. Ezzel megóvja a pezsgőfürdőt az időjárás ingadozásaitól és a szomszédok kíváncsi tekintetétől.
 

Egy pár pezsgőspohárral koccint a teraszon egy felfújható pezsgőfürdőben Felfújható pezsgőfürdő KAMINO

 

Hozzon létre egy saját teret a kikapcsolódáshoz

A kertben egy pihenőzónát is kialakíthat. Ezt könnyedén megteheti egy függő fotel vagy függőágy segítségével. Kényelmüknek köszönhetően tökéletesen élvezheti a kedvenc könyveit, vagy kellemesen szundíthat. Ehhez a pihenősarokhoz egy asztalt is hozzáadhat a harapnivalók számára.
 

 

Dobja fel a kertjét világítással

A megfelelő kerti világítás szükségességéről talán szólnunk sem kell. Amellett, hogy a segítségükkel késő estig élvezheti a vendégek jelenlétét, a világítás meghitt hangulatot is teremthet.

Rögzítsen egy lámpát a külső falra. A falra vagy a korlátra fényláncokat akaszthat. Helyezzen gyertyatartókat az asztalra, és világítsa meg lámpásokkal a lépcsőt vagy a teraszt.
 

Egy nő ül egy függő fotelben a kertben, egy fekete színű kisasztalnál Függő fotel AMADO