Inspiráció az erkélyre: Hogyan vigyen stílust és kényelmet a kis méretű erkélyére

Inspiráció az erkélyre: Hogyan vigyen stílust és kényelmet a kis méretű erkélyére

A tavasz a legalkalmasabb időszak arra, hogy újjáélesszük a teraszainkat és az erkélyeinket, és úgy díszítsük fel, hogy jól érezzük magunkat benne. Az erkély remek hely lehet a pihenéshez, a barátokkal való találkozókhoz vagy egyszerűen csak ahhoz, hogy élvezze a friss levegőt. Íme néhány ötlet, hogyan díszíthet ki akár egy kis méretű erkélyt is, és hogyan változtathatja hangulatos és stílusos hellyé.
 

 

1. Minden régi dolognak mennie kell az erkélyről

Mielőtt elkezdené az erkély berendezését, távolítson el róla minden felesleges dolgot. Legyen elegendő hely az ülőhelyek, a virágok és esetleg egy asztal számára. Ha olyan dolgok vannak az erkélyen, amelyek sokat jelentenek Önnek, próbálja meg felújítani és újra felhasználni őket. Tisztításkor javasoljuk a hatékony otthoni tisztítószerek használatát.
 

 

2. Ülőhely kiválasztása egy kis erkélyhez

A megfelelő ülőhely kiválasztása fontos lépés a kényelem megteremtéséhez az erkélyen. Kis helyekre fontos, hogy megfelelő székeket vagy padokat válasszunk, amelyek nem foglalnak sok helyet és mégis kényelmesen ülhetünk rajta. Az erkélyre válasszon fémből és rattanból készült elegáns székeket, melyeket lábtartóval is kiegészíthet. Mindenképpen szüksége lesz egy asztalra, ahol elhelyezheti a nyári italát vagy ételét.

 

3. Vigye ki a virágokat

A virágok gyönyörű és egyszerű módja annak, hogy kiemelje az erkélye szépségét. Válasszon virágokat az ízlése és a rendelkezésre álló hely szerint. A függő virágcserepek vagy fali polcok, amelyeken a növényeket elhelyezheti, ideálisak a kis erkélyekhez. Egy kis erkélyes üvegház vagy egy virágtartó állvány is szépen mutat az erkélyen.
 

 

4. Válassza ki a színpalettát, és tartsa magát hozzá

Ha elegáns és stílusos erkélyre vágyik, válasszon olyan színeket, amelyek kiegészítik egymást. Döntsön egy vagy két erős szín mellett, amelyet a kontraszt és a színintenzitás növelésére fog használni. Javasoljuk, hogy az ülőfelületet vagy a polcokat egy alapszínhez igazítsa, például fehér, krémszínű vagy szürke.
 

 

5. A párnák és a plédek megfelelő hangulatot biztosítanak

A párnák és a plédek nagyszerű kiegészítők, amelyekkel szebbé teheti az erkélyt. Válasszon színes vagy díszes párnákat és plédeket, amelyek megváltoztatják az általános légkört, és egyéniséget adnak az erkélyének.

 

6. Tárhelyből sosem elég

A plédeket, párnákat vagy egyéb kiegészítőket tárolhatja az erkélyen különféle tárolódobozokban, így megóvhatja őket a kedvezőtlen időjárástól. Az erkélyen lévő tárolóhelyet a lakásban található felesleges dolgok tárolására is használhatja. A plusz helyet a tárolóhellyel ellátott padok vagy a kerti ládák biztosítják.

 

7. Akasszon fel lámpákat

A lámpák otthonos légkört teremtenek bel- és kültéren egyaránt. Felakaszthatja őket a falra, a mennyezetre vagy az erkély korlátjára. Az igazi varázslatról a földre is elhelyezhető lámpások gondoskodnak.
 

 

8. Kényelmes felszolgálás az erkélyen

Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse az igazi relaxációt és pihenést az erkélyen, akár egyedül, akár a barátaival, frissítő italok és finom falatok is kellenek. Az italok egyszerű erkélyre szállításához egészítse ki felszerelését praktikus kiegészítőkkel, mint például a tálcák, kancsók, ill. poharak a nyári italokhoz.
 

 

Ezekkel az egyszerű tippekkel gyönyörűvé varázsolhatja az érkélyét, függetlenül attól, hogy mekkora, és nagyon hamar a kedvenc helyévé válik a kikapcsolódáshoz. Ne féljen kísérletezni a színekkel és a dekorációkkal. Kis erőfeszítéssel és kreativitással hangulatos és stílusos erkélyt hozhat létre, amely készen áll a hosszú nyári estékre.