Diákszoba – amikor a gyerek már nem gyerek

Diákszoba – amikor a gyerek már nem gyerek

Akár diák, akár szülő, ez a blog minden kérdésére választ ad, ami a diákszoba berendezésével kapcsolatos. Egy jól megtervezett szoba garantálja a produktivitást és a jó közérzetet. Még mielőtt elkezdené lecserélni a gyerek bútorokat felnőtt bútorokra, tudnia kell például, hogy milyen magas legyen az íróasztal, vagy milyen színeket érdemes kerülni a diákszobában. Olvasson tovább, hogy további hasznos tippeket találjon az akadémiai élet megkönnyítéséhez.

 

Milyen ágyat válasszunk

Általánosságban a 90 x 200 cm-es ágy a standard méret egy személy számára. A nagyobb ágyak azonban egyre népszerűbbek, még ha csak egy személy számára is. Ha a hely engedi, ne féljen egy 160 x 200 cm-es ágyat választani, amin igazán fényűzően aludhat. A nagyobb méretek, például a 180 x 200 cm vagy a 200 x 200 cm ideálisak házaspároknak a hálószobákba. Más szóval: egy diáknak a 160-as méret remek választás, pároknak viszont nem annyira. A 180-as franciaágy túl nagy egy személy számára, de ideális pároknak. Ágy vásárlásakor egy minőségi, ortopédiai tulajdonságokkal rendelkező matracba is fektessen be.

>>> Olvassa el: A boxspring ágyak a legjobb minőségűek közé tartoznak. Megmutatjuk, hogy miért van ez így

 

Asztal és szék

A munkaasztal kiválasztásakor ügyeljen a magasságára. Az asztal optimális magassága körülbelül 70-75 cm. A szék ideális ülőmagassága 40-55 cm a padlótól számítva. Ezt a magasságot az Ön magassága is befolyásolja, a pozíciónak pedig hosszú távon is kényelmesnek és természetesnek kell lennie.

Általában a szék magasságát úgy kell beállítani, hogy a szék és az asztal úgynevezett "derékszöget" képezzenek. Ez azt jelenti, hogy a lábainak térdben és a csípőízületeknél derékszögben kell behajolnia, amikor egy széken ül úgy, hogy a lába a padlón van. Ily módon minimálisra csökkentheti a lehetséges feszültséget és fájdalmat a hosszú esték során.

Egy fiatal nő egy gamer székben ül és számítógépes játékokkal játszik. Gamer székek

 

Praktikus tárolási megoldások

Győződjön meg róla, hogy elegendő tárhely van a dolgai számára. Egy polcokkal és fiókokkal ellátott szekrény segít rendben tartani a szobát. Hatékonyan kihasználhatja a szabad teret az ágy alá illő kihúzható dobozokkal vagy fali polcokkal. Annak érdekében, hogy mindig kéznél legyen a tananyag, vásároljon egy kerekekkel ellátott fiókos konténert az asztal alá. Ez egy nagyon praktikus bútordarab, amely szinte minden iroda elengedhetetlen kelléke.

>>> Olvassa el: Kreatív ötletek a tárhely bővítésére

 

Hangulatos sarok

Ha van elég helye, alakítson ki egy hangulatos sarkot a pihenéshez és az olvasáshoz. Egy nagy fotel könyvespolccal kiegészítve ideális hely a kikapcsolódásra egy fárasztó nap után. Kiegészítheti egy zsámollyal is, amelyen kényelmesen pihentetheti a lábát.

Egy fiatal nő ül egy luxust idéző, arany alsó résszel kiegészített, fáradt rózsaszín fotelben, és egy magazint olvas.

 

Világítás

A tanulás gyakran elhúzódik, és a sötétben is folytatni kell. A rossz fény meglehetősen kellemetlenné teheti a tanulási folyamatot – fejfájással, szemfájdalmakkal és hasonlókkal járhat. Ezért válasszon egy állítható LED asztali lámpát. Ennek köszönhetően saját igényei szerint állíthatja be a fény erősségét és irányát. Világítsa meg az egész helyiséget egyetlen központi fényforrással, például az egyik modern függőlámpánkkal. A természetes fény is fontos, ezért helyezze az asztalt a lehető legközelebb az ablakhoz, és vásároljon függönyöket, melyek szabályozzák a fény behatolását.

 

Színek és rend

Használjon kellemes színeket és dekorációkat, amelyek támogatják a kreativitást és a jó közérzetet. Ilyenek a kék, a lila, a fehér vagy a sárga szín. Azonban kerülje a túlzott mennyiséget. Például a lila támogatja a kreativitást, de ha sok van belőle, az meglehetősen lehangolóan hathat. A tiszta fehér szoba a steril és személytelen környezet benyomását kelti. Ugyanilyen fontos a szoba tisztasága és rendezettsége. Ez az egyetlen módja annak, hogy mindig tiszta fejjel vághasson neki a hosszú tanulásnak.

Diákszoba ággyal, kék szőnyeggel, irodai asztallal és székkel.

 

Az ergonómiára és a praktikus megoldásokra helyezve a hangsúlyt, létrehozhat egy olyan diákszobát, amely támogatja a tanulmányi és a személyes fejlődését. Ne feledje, hogy mindenki más, ezért igazítsa ezeket a tippeket a saját igényeihez és stílusához. Teremtsen olyan környezetet, ahol jól érzi majd magát, és amely motiválja Önt a céljai elérésében.