A boxspring ágyak a legjobb minőségűek közé tartoznak. Megmutatjuk, hogy miért van ez így

A boxspring ágyak a legjobb minőségűek közé tartoznak. Megmutatjuk, hogy miért van ez így

Míg korábban általában csak a franciaágyak és az egyszemélyes ágyak között tettünk különbséget, ma már a piac sokkal több lehetőséget kínál számunkra. Franciaágyak lekerekített fejtámlával és tárolóhellyel, faragott koloniál ágyak, egyszerű és praktikus heverők vagy emeletes ágyak egy nagy család számára. Tudja, hogy mi az a boxspring ágy? A valaha volt legjobb minőségű ágyak közé tartozik, bár kevesen tudják, hogy mit is értünk ez alatt. Szívesen segítünk, hogy Ön is képben legyen.
 

 

Mi az a boxspring?

Ne keressen benne szó szerinti fordítást. Ennek semmi köze a tavaszhoz, és szintén hiába keresne egy dobozt az ágyban. A boxspring tulajdonképpen szilárd ágyalapot jelent a több réteg matrac számára.
A boxspring matracok általában négy különböző rétegből állnak. Ennek köszönhetően az ágy kényelmes magassággal büszkélkedhet.
 

Szürke boxspring ágy zöld pléddel Boxspring típusú ágy, FERATA TV KOMFORT

 

Kezdjük a padlótól

1.Masszív keret:

Az alap tartó réteget az ún. masszív keret alkotja. A klasszikus léces rácsot helyettesítő tömör fa alap alacsonyabb vagy magasabb lábakon is állhat.


2. Alsó matrac:

Ez egy kiváló minőségű matrac bonellrugókból készült töltettel. Feladata a tartó felső matrac megfelelő alátámasztása és ezáltal az élettartamának növelése. Természetesen ez a fekvés kényelmére is kihat. A homokóra formájú bonellrugók acéltekerccsel kapcsolódnak egymáshoz, és hosszú éveken át biztosítják a matrac azonos keménységét. Az alsó matrac általában akkora, mint a felső matrac, és masszív keretre van felszerelve, hogy ne mozduljon el.


3. Tartó matrac:

A tartó matrac is általában rugós. Ez lehet szintén egy bonellrugós matrac, de gyakran táskarugókat tartalmaz. A matrac közepét ilyenkor rugók alkotják, amelyek táskákban vannak elhelyezve egy extra réteggel borítva, hogy a rugók ne nyomjanak alvás közben. Ezeknek a matracoknak az előnye a jelentős rugalmasság és szellősség. Minden rugó a lehető legjobban alkalmazkodik az Ön testéhez, elosztja a nyomást, megtámasztja a gerincet és az egész testet minden helyzetben alvás közben, akár háton, oldalt vagy hason alszik. A matrac zónázható, megtámasztja a csípőt, a fejet, a medencét és más testrészeket.

 

4. Felső matrac

Ezt toppernek is nevezik. A felső matracról van szó, ami vékonyabb, mint az alsó kettő. Általában memóriahabból vagy kiváló minőségű flexi habból készül. Levehető huzattal van szállítva, amely mosógépben is mosható max. 60°C fokon.
 

Fehér hálószoba krémszínű boxspring ággyal a közepén Ágy boxspring, krém, DORMAN

 

Egyszemélyes boxspring ágy

A boxspring ágyak nem csak a házaspárok szobáiba illenek. A gyártók egyszemélyes boxspring ágyakat is kínálnak, amelyek ideálisak gyermek- vagy diákszobába. Azok is szívesen választják ezt a típust, akik egyedülállók és kényelmes alvásra vágynak. Kis lakásokba és kis szobákba is alkalmasak.
Az egyszemélyes boxspring ágyak sok szempontból hasonlítanak a boxspring franciaágyakra. Ezek azonban többnyire csak háromrétegűek. Az alapot egy fa szerkezet alkotja, amelyben tárolóhely van elrejtve. A rácsos deszkára bonellrugós matrac kerül, melynek tetején felső habmatrac, más néven topper található.
 

Szürke boxspring ágy rózsaszín és fehér párnákkal Boxspring típusú ágy, FERATA KOMFORT

 

A boxspring ágy előnyei

1. A boxspring ágyakat nagyobb magasság jellemzi, és főként ezért annyira népszerűek.
2.  A nagyobb magasság megkönnyíti az ágyból való kikelést.
3. Magas, gyakran díszített homlok.
4. A matracokban használt rugók megakadályozzák a matracok meghajlását és deformálódását, miközben egyenletesen osztják el a testsúlyt. Meghosszabbítják a matrac élettartamát, és ezáltal magának az ágynak az élettartamát is.
5. A robusztus megjelenés fokozza a melegség és a kényelem érzését. Különféle kivitelben kaphatók. A szobában egy ilyen ágy fényűzőnek és sokkal vonzóbbnak tűnik, mint egy klasszikus ágy.
6. Különböző méretű franciaágyként kaphatók.
7. Egyszemélyes ágyként is kapható.
 

Egy nő magazint olvas egy szürke állítható ágyon, fehér pléddel Elektromos állítható ágy, boxspring, POLERMA NEW

 

A boxspring ágy hátrányai

1. A boxspring ágyak drágábbak, ezért nagyobb befektetésre kell számítani.
2. A rugók idővel veszíthetnek a rugalmasságukból, ezért a matracokat rendszeresen forgatni kell. Ha a rugók elgyengülnek, a matrac megereszkedhet, ami egyenetlenséget okozhat.
3. Az ágy több töltött rétegből áll, így csupán néhány biztosít tárolóhelyet is.
 

 

A tárolóhellyel ellátott boxspring ágy külön kategória

Bár a tárolóval ellátott boxspring ágy nem olyan elterjedt, ha kicsit körülnéz a piacon, biztosan talál egyet. Ebben az esetben az alsó masszív keret tárolórészként szolgál, amely oldalról a felső rétegek felbillentésével érhető el.
 

Szürke boxspring ágy fehér párnákkal és fából készült éjjeliszekrénnyel

 

Mit kell figyelembe venni a boxspring ágy vásárlása előtt?

A boxspring ágyakat klasszikus méretekben árulják, míg az alsó tömör keret általában egy darabból áll. Gondolja meg előre, hogyan tud majd bevinni egy ilyen ágyat a lakásba és magába a hálószobába. Mérje le mind a bejárati, mind a hálószobaajtót, és vegye figyelembe a folyosók átjárhatóságát is. Ez a matrac kiválasztásánál is így van. A 160 vagy 180 cm széles matrac nehezen kezelhető. Az ágynemű puszta cseréje is megerőltető lehet. Ágyvásárláskor érdeklődjön a garanciális feltételekről. Tájékozódjon a használt anyagról és annak élettartamáról. A boxspring ágy nem olcsó, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy nem csak egy pillanatnyi szeszélyről van szó. Ha Ön az a típus, aki körülbelül háromévente vált más stílusra, akkor előfordulhat, hogy egy masszív boxspring ágy néhány hónap múlva már nem felel meg az igényeinek.