9 egyszerű fogadalom, amitől boldogabb lesz az élete

9 egyszerű fogadalom, amitől boldogabb lesz az élete

Megvárta az új év kezdetét, hogy most (ismét) jobbá tegye az életét? Az új év egy igazán nagy mérföldkő, és nagyszerű lehetőség arra, hogy visszatekintsünk, és megnézzük, hová jutottunk az elmúlt 365 napban. Nem szabad azonban, hogy frusztrációt és csalódottságot keltsen bennünk. Mutatunk 9 olyan fogadalmat, amelyek mindegyike igazi balzsam a léleknek, és amelyek már olvasás közben is örömet okoznak Önnek. Tartson velünk, és szóljon az idei éve a beteljesült kívánságokról, nem pedig az elfelejtett fogadalmakról.


Boldognak lenni – se több, se kevesebb

Január elején mindig megígérjük magunknak, hogy tavasszal már a legjobb formánkban leszünk, arról álmodozunk, hogy letesszük a cigit, vagy elképzeljük, hogyan utasítjuk vissza a bárban az ital meghívást és rendelünk helyette egy pohár ásványvizet. Ha ez valóban annyira fontos lenne számunkra, akkor már tavaly áprilisban megtettük volna, és nem vártunk volna a következő januárig. Az ilyen elhatározások csak rontják az önbecsülésünket, és „gyengének” és „gyenge akaratúnak” érezzük magunkat tőlük. Mi lenne, ha idén mindannyian egy kicsit boldogabbak akarnánk lenni, mint tavaly? Fogadalmaink listája pontosan ezt a célt szolgálja, csak azt, hogy boldogok legyünk. Hiszen mindannyian megérdemeljük.

 

1. Kezdje a költségvetéssel

Valószínűleg mindannyian emlékszünk még arra, amit akkor éreztünk, amikor az első megspórolt pénzünkből megvásároltuk azt, amiről álmodtunk. Az elégedettség érzése valóban megérte, nem igaz? Most kezdje újra, és nyisson egy extra bankszámlát, amelyre minden hónapban elküld egy bizonyos összeget. Ezt később felhasználhatja esetleg arra is, hogy teljesítse a listánkon szereplő fogadalmakat, vagy egyszerűen csak tűzze ki célul azt, hogy a saját pénzügyeid jobban fogja kezelni. Akárhogy is, ez a fogadalom segít hosszú távon pénzt spórolni, miközben lehetővé teszi, hogy végre megengedje magának azokat a dolgokat, amelyekre már régóta vágyik.

 

Tippünk: Fizessen kevesebbet az energiáért! Tanácsot adunk, hogyan spórolhat a fűtésen és az áramon.

Egy lány mobiltelefonnal ül az asztalnál Illusztrációs fotó

 

2. Látogasson el legalább egy olyan országba, ahol még nem járt

Lépjen ki a komfortzónájából és vágjon bele egy új kalandba! Nincs azzal semmi baj, ha minden évben ugyanarra az üdülőhelyre látogat el, de elég ez Önnek? Ha új helyekre utazik, különösen olyanokra, amelyeket mindig is szeretett volna látni, azonnali öröm és büszkeség tölti majd el. Igen, minden akadály ellenére sikerült. Próbálja ki!
 

 

3. Próbáljon ki egy új receptet legalább hetente egyszer

Az ételeken keresztül is átélheti az utazás izgalmait. Hetente legalább egyszer kutassanak új ízek után a párjával. De nem kell étterembe menni – készítsenek mindent el együtt otthon. Ha nagy rajongója a mexikói konyhának, itt az ideje elkészíteni az első házi készítésű quesadillát! Szereti az olasz konyhát? Tanulja meg, hogyan kell egy igazi spagetti carbonarát készíteni. A közös főzés közelebb viszi Önöket egymáshoz, és fejleszti a kulináris készségeit is.

Tippünk: Hogyan készítse el a legjobb hamburgert otthon

Zöldségek fazekakban és serpenyőkben, ételkészítés Modern serpenyők KAROTE

 

4. Menjen el a kedvenc előadója koncertjére

A járvány már utánunk van, így végre élőben is élvezhetjük a kedvenc zenéinket. Bárki legyen is a kedvenc előadója, ha idén koncertezik a közelben, ne habozzon jegyet venni. És mi van akkor, ha egyedül megy – ezt nem hagyhatja ki! Vannak olyan lehetőségek az életben, amik nem ismétlődnek meg.

Rajongók a koncerten Illusztrációs fotó

 

5. Olvasson el legalább egy könyvet a kívánságlistájáról

Tudjuk, hogy nem mindannyian vagyunk könyvmolyok. De valószínűleg van olyan könyv, ami annyira felkeltette az érdeklődését, hogy azt mondta: „Egyszer majd elolvasom.”. Az „egyszer” az idei év! Legyen szó egy fikcióról vagy ismeretterjesztő könyvről, biztosan talál a polcon egy könyvet, amely arra vár, hogy felfedje gyönyörű titkait.

Tippünk: Ahhoz, hogy az olvasás igazi élvezet legyen az Ön számára, foglaljon helyet a lábtartóval ellátott KOMODO fotelünkben. Hihetetlen kényelmével és puhaságával minden nap boldoggá teszi majd Önt. A KOMODO fotel forgatható, és tömör fém lábakkal rendelkezik.

 

6. Havonta egyszer vigye el saját magát randizni

Saját magunkkal randizni hihetetlenül egyszerű, és egyben az egyik legjobb dolog, amit megtehet önmagáért. Tegye olyan különlegessé a napot, mint amilyenné a partnere számára tenné. Bánjon magával tisztelettel, próbálja meg jobban megismerni önmagát, és csináljon olyan dolgokat, amelyek örömet okoznak Önnek. Ha rendszeresen elviszi magát randira, megtanulja, hogy milyen bánásmódot érdemel, és megtanulja értékelni önmagát.

Egy nő sapkával a jakuzziban Felfújható pezsgőfürdő, KAMINO

 

7. Adjon esélyt az új hobbiknak

Fogadja el a kihívást, és próbáljon ki valami újat idén. Ha éveken át ugyanaz a hobbink, egy idő után unalmasnak és érdektelennek tűnhet. Jelentkezhet például táncórákra, csatlakozhat egy helyi túra klubhoz, megtanulhat zongorázni vagy részt vehet egy nyelvtanfolyamon. Próbáljon ki olyan dolgokat, amelyek boldoggá teszik, és folytassa azzal a tevékenységgel, amelyiket a legjobban élvezi. Az év végére elképesztő lesz benne!

 

8. Regisztráljon egy tanfolyamra, amely előre viszi a karrierjét

Fejlessze a memóriáját, dolgozzon a vezetői képességein, vagy tanuljon meg alkotni egy grafikus programban. Manapság már nem kell sehova sem mennünk ahhoz, hogy bármit megtanuljunk a világ legjobbjaitól. Számos tanfolyamot találhat a LinkedIn szakmai hálózatán, valamint olyan ismert portálokon, mint az Udemy, a Coursera vagy a MasterClass.
 

 

9. Töltsön egy kis időt telefon nélkül

Tegye félre a telefont egy időre, vagy kapcsolja repülő üzemmódba. Nincs rá igazán szüksége, ha épp egy filmet néz vagy a barátokkal kávézik. Tanulja meg átélni a jelen pillanatot, itt és most. A kutatók már 2012-ben megállapították, hogy már a telefonra pillantás és a rendszeres értesítések is csökkentik a bonyolult feladatok elvégzésének képességét, és jelentősen elvonják a figyelmünket. Ha hatékonyabb akar lenni és jobban szeretné élvezni a jelent, tanuljon meg a mobiltelefonja nélkül lenni, ameddig csak lehet.

Férfi ül az ágyon, kávéval a kezében Illusztrációs fotó

 

Bármilyen célt is tűz ki 2023-ra, sok sikert kívánunk az eléréséhez. De van még egy fontos tippünk a végére: írja le őket! Azok, akik papírra írják a céljaikat, 42%-kal nagyobb eséllyel érik el azokat. A tervek feljegyzése arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk azok megvalósításáról, és felelősségteljesebbek legyünk. Ne csak mondja magának: "Idén elmegyek egyedül egy hétvégi nyaralásra", hanem válasszon ki egy időszakot, amikor szeretne menni, és állítson be emlékeztetőt arra az időre, amikor már ideje szállást keresni. Vagy foglaljon közvetlenül januárban, és jelölje be a naptárában.

Ha nem írja le és nem tervezi meg ezeket, gyorsan elfelejtheti a kívánságait. És ezt biztosan nem akarja – hiszen boldogabbá teszik Önt!