6 tipp, hogyan rendezzünk be egy kis előszobát a lakásban

6 tipp, hogyan rendezzünk be egy kis előszobát a lakásban

A mai rohanó világban, amikor egyre több kis lakás épül, a korlátozott terek, például a folyosók berendezése már önmagában is művészetté válik. A vendégek az előszobában alakítják ki az első benyomást az egész otthonáról. Éppen ezért fontos, hogy egyszerre legyen ízléses és praktikus. Ebben a blogban bemutatunk néhány ötletet és tippet, hogyan lehet berendezni egy kis előszobát úgy, hogy a helyszűke ellenére is hangulatos és funkcionális legyen.

Előszoba díszfallal, lamella rácsokkal, akasztóval, fehér polccal és narancssárga székkel.

 

1. Színpaletta és világítás

Az előszobai színek kiválasztásakor a világos színek használatát javasoljuk, amelyek vizuálisan megnagyobbítják a teret. Ezek a színek lehetnek például a fehér, a világosbarna, a világosszürke vagy a pasztell árnyalatok. A világítás szintén kulcsfontosságú tényező. Ügyeljen arra, hogy elegendő fény legyen a folyosón. A központi mennyezeti lámpa mellett használjon pontlámpákat is. Így még hangulatosabb légkört varázsolhat az előszobájába.

>>> Olvassa el: Az előszoba nem egy cipő- és kabátraktár. Így kellene kinéznie

 

2. Funkcionális bútorok és tárolóhelyek 

A korlátozott hely miatt fontos minden centimétert kihasználni. A beépített tárolóhellyel rendelkező bútorok ideális megoldást jelentenek, például egy pad, ahol van hely a cipők számára, egy kinyitható zsámoly vagy egy fiókos konzolasztal. A fali fogasok, polcok vagy akasztós szekrények kiválóan alkalmasak a kabátok, kulcsok és egyéb dolgok tárolására.

 

3. Tükrök a vizuális hatásért

A tükrök nagy segítséget jelentenek egy kis előszoba berendezésénél. A tükör és a megfelelő világítás kombinációja vizuálisan megduplázhatja a teret, ráadásul mélységet és még több fényt adhat hozzá. Ezenkívül a tükrök praktikusak is, lehetővé teszik, hogy gyorsan ellenőrizze a külsejét, mielőtt elhagyja a házat. A helytakarékosság érdekében javasoljuk, hogy egy falra szerelhető tükröt válasszon, ne pedig álló tükröt.

>>> Olvassa el: Hol helyezzük el a tükröt
 

Előszoba fehér komóddal és fölötte széles tükör arany kerettel.

 

4. Függő válaszfalak vagy bútorok

Ha az előszoba szomszédos a nappalival vagy a konyhával, gondoljon a praktikus függönyökre vagy függő válaszfalakra is. Ezek a megoldások olcsók, lehetővé teszik a terek elkülönítését, ugyanakkor nem foglalnak sok helyet. A szobákat előszobafallal vagy más bútorokkal is elválaszthatja a szomszédos helyiségtől.

 

5. Virágos elemek és dekorációk

A zöld növények minden teret azonnal felpezsdítenek. A cserepes növények élénk és friss megjelenést kölcsönöznek az előszobának. Sötét helyeken a jól ismert anyósnyelvek (Sansevieria), a zamiokulkas, calatea vagy aspidistra maradnak meg. Ezenkívül kampókat is használhat a képek, fényképek vagy apró dísztárgyak felakasztására.

Három fotóból álló kollázs egy ipari stílusú konzolasztalról, amely fém lábakkal van kiegészítve, fából készült lapokkal és két fiókkal. Konzolasztal, NEVAN

 

6. Minimalizmus és rend

A „kevesebb több” szabály egy kis előszoba berendezésére is érvényes. A minimalista dizájn, amely néhány alapvető, de jó minőségű elemre koncentrál, elegáns és ízléses benyomást kelthet. A rendet fontos fenntartani, mert kis helyen könnyen felhalmozódik a rendetlenség, és jobban látható.

 

Egy kis folyosó berendezése szórakoztató kihívás lehet, ahol szabadra engedheti a kreativitását. A megfelelő színpalettával, tárolóhellyel rendelkező bútorokkal, tükrökkel és praktikus elemekkel olyan teret alakíthat ki, amely nem csak funkcionális, de szép is. Ne felejtse el betartani a „kevesebb több” szabályt, és mindig rendet tartani. Így a helyiség igazán jól fog mutatni.