Vintage stílus: Hogyan szépítse vele az otthonát

Vintage stílus: Hogyan szépítse vele az otthonát

A retro divat még mindig népszerűnek számít, és ez nem csak a ruhákra vonatkozik. A vintage stílusnak a belsőépítészetben is kiemelkedő szerepe van. Miért? Mert ötvözi a múlt varázsát egy jellegzetes stílussal, és hangulatos környezetet teremt, amely egyszerre elegáns és felejthetetlen. Ha Ön is imádja a vintage stílust, olvasson tovább, és tudja meg, hogyan varázsolhatja szebbé vele otthonát.

 

Mi az a vintage stílus?

A vintage beltéri stílus olyan belső terek berendezésére utal, amely az esztétikát és a múlt elemeit hangsúlyozza, gyakran az 1920-as évektől az 1960-as évekig. Ez a stílus igyekszik megragadni a régebbi korok hangulatát és karakterét, és azt a benyomást kelteni, hogy a helyiségnek története és történelme van. A vintage stílus a divatban és az életmódunkban is jelen van.

 

1. Kezdje a színekkel és mintákkal

A vintage hangulat megteremtésének első lépése a színek és minták kiválasztása. A vintage stílus gyakran tartalmaz halvány színeket, például pasztell árnyalatokat, illetve barna, szürke és bézs árnyalatokat.

A minták a vintage stílus másik fontos elemei. A virágok, csíkok és geometrikus minták nosztalgikus hatást keltenek. Használja a függönyökhöz, párnákhoz, szőnyegekhez vagy tapétákhoz. Játszadozzon el a különböző kombinációkkal, és érje el a kívánt vintage megjelenést.

TEMPO-KONDELA DOTS, konyhai készülék szett, 5 db, rózsaszín

 

2. Antik bútorok és kiegészítők

A vintage stílus legjellegzetesebb elemei a belső térben az antik bútorok és kiegészítők. Az antik daraboknak saját történetük és hangulatuk van, és képesek egyedivé változtatni az otthonát.

Vintage bútorok: E-shopunkban is találhat vintage stílusú bútorokat. Komódokat, éjjeliszekrényeket, kanapékat, foteleket vagy fémágyakat. Nem kell megijedni, érdemes a romantikus mintájú, pasztell színű vagy retró mintás bútorokat választani. Ha eredeti, múlt századi darabokat keres, látogasson el a helyi antikváriumokba vagy bolhapiacokra és hozza vissza a szépségüket saját kezűleg, vagy bízza egy restaurátorra a feladatot.

Kiegészítők: Az antik órák, tükrök, gyertyatartók, díszes keretek és vázák ikonikus vintage stílusú kiegészítők. A minták és színek megfelelő kombinációjával esztétikus belső teret alakíthat ki. Például a fehér, a pasztell rózsaszín vagy a szürke tökéletesen mutat a virágmintákkal, a színes csíkokhoz pedig válasszon ki egyetlen színt, amely a mintában is megtalálható, és használja ezt például a falakon vagy a szőnyegen.

Kanapék NOBLIN

 

3. Textíliák és szövetek

A különféle textíliák és szövetek alapvető részei a vintage stílusnak. Tipikusnak számítanak a hagyományos minták, például a virágok, a csipke vagy a csíkok. Ha vintage hangulatra vágyik, akasszon fel otthonában függönyöket, halmozza egymásra a párnákat, és ne feledkezzen meg egy romantikus hímzéssel ellátott terítőről sem. További tipp a textilekre vonatkozóan a gyapjúszőnyegek, gyapjú plédek vagy horgolt takarók használata, amelyeket a kanapéra vagy a székre teríthet.

 

4. Vintage világítás

A világítás kulcsfontosságú elem, amely hozzájárul a helyiség megfelelő hangulatához. Ha vintage megjelenést szeretne elérni, válasszon kristálycsillárokat, történelmi hangulatú asztali lámpákat vagy antik gyertyatartókat. Ha kreatív szeretne lenni, akár saját maga is elkészítheti a vintage világítást, például régi olajlámpákból vagy lámpásokból.

Két darabos gyertyatartó készlet, ARLOB

 

5. Semmi giccs

A vintage stílus nem azt jelenti, hogy előásunk a padlásról néhány régi holmit, amely még a nagymamánké volt, és feldíszítjük velük az egész belső teret. Ha egy helyiség tele van régi tárgyakkal, amelyek nem illenek egymáshoz, akkor meglehetősen giccsesnek tűnhet. Ne gondolja, hogy elég csak megtölteni a polcokat régi porcelánnal, és kész is van. A vintage stílus lényege, hogy megtaláljuk a legjobb helyet az egyes darabok számára. Ne kombináljon különböző időszakokból származó bútorokat, például a 90-es évekből származókat az 50-es évekből származó bútorokkal, és ragaszkodjon egy színpalettához.

 

A vintage stílus nagyszerű módja annak, hogy kifejezze a romantikus stílusát vagy a történelem iránti szeretetét. A színek, minták, antik bútorok és kiegészítők lehetővé teszik, hogy egyedi és lenyűgöző belső teret hozzon létre. Ne féljen kísérletezni, és merítsen ihletet a múltból, amikor ilyen stílusban próbálja szebbé tenni otthonát. Otthona így egy olyan hellyé válhat, amely történetekkel van tele és otthonos hangulatot áraszt.