Vidám bútorok a gyerekszobában. Ez aztán az igazi öröm!

Vidám bútorok a gyerekszobában. Ez aztán az igazi öröm!

Emlékeznek még a gyerekszobáinkra? Akkoriban szüleink sokkal nagyobb figyelmet fordítottak a praktikumra, mint a szórakozásra. Az átlagos gyerekszoba tartalmazott egy ágyat, egy szekrényt, egy íróasztalt az iskolai feladatokhoz és egy könyvespolcot a könyvek számára. Ma pont az ellenkezője igaz. Mi szülők megpróbálunk olyan teret teremteni gyermekeik számára, amire a saját királyságukként fognak tekinteni. Olyan egyedi bútorokat keresünk, amelyek modernek, ugyanakkor kiváló szórakozást is nyújtanak. A mókának azonban nem kell a praktikusság rovására mennie. Mai kínálatunkban olyan darabokat talál, amelyek megfelelnek az Ön elvárásainak, és amelyekbe gyermekei első látásra beleszeretnek.

Montessori emeletes ágy, fehér, 90x200, ZEFIRE Montessori emeletes ágy, ZEFIRE

 

Házikó alakú ágy

Manapság a Montessori egy gyakran használt kifejezés. Több blogbejegyzésben is foglalkoztunk ezzel a témával. A Montessori módszer szerint nagyon fontos, hogy a gyermek milyen térben nő fel. A megfelelően kiválasztott bútorok játékra és kreativitásra ösztönzik a gyermeket. Hogyan ismeri fel a Montessori gyermekszobát? Tipikus eleme a házikó alakú ágy. Alacsonyan helyezkedik el, közvetlenül a földön. Gyermeke fel tud rá mászni, amikor csak akar, és bármikor le tud mászni, amikor szeretne. A ház alakú ágyak olyan előnyöket kínálnak, mint a lámpák vagy függönyök felakasztásához alkalmas konstrukció, ablakok az ágy szerkezetében, vagy akár egy csúszda. Biztosan találkoztak már ház alakú emeletes ággyal is.

Gyerekágy csúzdával, tűnyalábos fenyőfa fehér, VERDI Gyerekágy csúzdával VERDI Elemetes ágy, természetes, 90x200, FREYA Elemetes ágy, FREYA

 

Vidám bútorok a legkisebbeknek

Hozzon létre egy olyan helyet a kicsik számára, ahol rajzolhatnak és különféle képrejtvényekkel játszhatnak. Tálaljon helyet a szobában egy Székkel ellátott gyermekasztalnak. A tervezők valóban nagyon odafigyeltek erre a bútordarabra. A rózsaszín szín a lányok, a kék a fiúk körében kedvelt, de a több szín kombinációja is népszerű. Az asztallapok interaktív élményt kínálnak. A játék mellett oktatnak is.

Gyerek szett 1+2, kék/zöld/fehér,BALTO Gyerek szett 1+2 BALTO

 

Állatka formájú babzsák

Szerezze be gyermeke számára ezt a cuki, puha babzsákot. Elefánt, bárányka vagy cica formában. A babzsák lustálkodásra és szórakozásra is ideális. Egészségre ártalmatlan, minősített anyagokból készült. Biztonságosan van összevarrva, hogy a zsákból a töltelék semmiképp se essen ki, így a gyermek ne tudja lenyelni. A babzsák alkalmas a gyermekek fantáziájának fejlesztésére is.

Babzsák, szürke szövet, BABY TYP 2 Babzsák BABY TYP 2

Kötött puff

A szórakozáshoz a puha, egészségre ártalmatlan töltelékkel ellátott kötött puffok is alkalmasak. Válasszon közülük rögtön többet, különböző színekben. A színek vidámabbá teszik a gyerekszobát, ugyanakkor ideálisak a játékhoz és a pihenéshez egyaránt.

Kötött puff púderrózsaszín pamut, GOBI TIP 2 Kötött puff púderrózsaszín pamut, GOBI TIP 2

 

Függőfotelek és függőhinták

A függőágyak és függőhinták a gyerekszobában manapság már nem számítanak kivételesnek. Ez azonban továbbra is a legegyszerűbb módja annak, hogy gyermekét boldoggá tegye. Gyerek hinta a legkisebbeknek, vagy egy függőfotel, esetleg függőágy az idősebbeknek. A Cacoon Hammock stílusú függőfotel rejtekhelyet biztosít számukra, ahol nyugodtan és zavartalanul nézegethetik a kedvenc képeskönyvüket, olvashatnak vagy rajzolhatnak.

Gyerek hinta, fehér/szürke, SVING Gyerek hinta SVING Függőfotel, piros, KLORIN NEW KIDS Függőfotel KLORIN NEW KIDS

Mint az indiánok

Gyerekkorunkban ki ne vágyott volna teepee alakú indián sátorra? A sátor tökéletes a különféle őrült játékokhoz és kalandokhoz. Ugyanakkor személyes teret biztosít kisgyermekeink számára. Ha a szoba túl csendes, az azért lesz, mert a gyermek a sátorban játszva aludt el. A sátor egy alátéttel van ellátva, amely elszigeteli a hideg padlótól. Könnyű, ezért egyszerűen mozgathatja egyik helyről a másikra.

Gyereksátor-teepee, szürke/fehér/minta, ETENT Gyereksátor-teepee ETENT

 

Fantáziavilág a padlón

A gyermek motívummal díszített szőnyeg fejlesztheti a gyermekek fantáziáját is. Állatkert állatokkal, autópálya, mesefigurák. A szőnyegek vidámak, színesek és a gyerekek igazán szeretik őket. Kínálatunkban talál társasjáték motívummal ellátott szőnyeget is. Megfelelő útmutatással a gyermek hosszú órákon át elszórakozhat vele.

Szőnyeg, gyerekminta ZOO, 100x150, ZOAN Szőnyeg, gyerekminta ZOO ZOAN

 

Színes komódok színes dobozokkal

A komódok és a szekrények továbbra is a gyerekszoba szerves részét képezik. A komódok és a polcok arra szolgálnak, hogy rendre tanítsák a gyerekeket, hogy tudják, a helyiségben mindennek meg van a saját helye.

Rendszerező játékokhoz, sokszínű/szürke, KIDO TYP 3 Rendszerező játékokhoz KIDO TYP 3

A lehetőségek végtelenek. A szülők ismerik legjobban a saját gyermeküket, a hobbijait, szokásait és a jellemét. Néha a hétköznapi szekrényből is képesek lehetünk egy szórakoztató darabot létrehozni, ha matricákkal és fogantyúkkal díszítjük. A vidám gyerek motívummal ellátott függönyök is sokat tehetnek. Van gyermekének plüssállat gyűjteménye? Tárolja őket a vidám, színes polcokon, rendhagyó formában. A kreativitásnak egyszerűen nincsenek határai.