Nyár könnyedén: Bútorok és kiegészítők otthona jobb lehűtéséhez a hőség idején

Nyár könnyedén: Bútorok és kiegészítők otthona jobb lehűtéséhez a hőség idején

Amikor beköszönt a nyári hőség, sokan próbálunk valami módot találni arra, hogy otthonunkat a lehető leghűvösebben tartsuk. A légkondicionáláson kívül számos egyéb módszerrel is kellemes hangulatot varázsolhat otthonába. Megfelelő bútorok és kiegészítők segítségével is képes erre. Ebben a blogban áttekintünk néhány tippet és trükköt, amelyek segítségével jobban kiszellőztetheti és jobban lehűtheti a belső teret a hőség idején.

 

Hagyja, hogy a szobák szabadon lélegezzenek

A hőség kezelésének első lépése az, hogy bebiztosítsuk, hogy a levegő szabadon keringhessen a lakásban. Otthona berendezése során azonnal gondolnia kell erre. Kerülje a nehéz, terjedelmes bútorokat a helyiségek közepén, mert ezek akadályozhatják a levegő áramlását. Ehelyett próbáljon könnyű és szellős bútorokat választani, például minimalista kialakítású kanapékat vagy nyitott stílusú székeket. Fontolja meg a felesleges bútorok eltávolítását is.

 

Válassza a megfelelő anyagokat

A bútorok és lakáskiegészítők kiválasztásakor részesítse előnyben azokat az anyagokat, amelyek segítenek megtartani a hideget. A könnyű és légáteresztő anyagokból, például pamutból vagy lenből készült szövet bútorok ideálisak a nyári szezonban. Ezek az anyagok kényelmes ülést biztosítanak, és nem fogják meg a hőt. Gyenge minőségű laminált anyag vagy gumi helyett válasszon inkább légáteresztő fát, bambuszt vagy hűsítő kerámiát. Kerülje a bőrüléseket, a nehéz és vastag függönyöket, a brokát szöveteket vagy a hővezető anyagokat, például a fémet.

 

Frissítő kiegészítők

A kiegészítők szintén fontos szerepet játszhatnak otthona lehűtésében. A megfelelően elhelyezett ventilátorok forgatják a levegőt a helyiségben. A zöld növények javítják a levegő minőségét és hűvösebb légkört teremtenek. Végül, de nem utolsó sorban próbálja ki az aromadiffúzorokat is. A frissítő illatok, mint például a menta, eukaliptusz, levendula vagy a citrusfélék használata a hűvösség és a relaxáció benyomását kelti. Emellett az aromadiffúzorok hozzájárulnak a levegő tisztaságához és frissességéhez, kellemes környezetet teremtve a nyári melegben.


>> Olvassa el: Hogyan aludjunk jól a nyári hónapokban

Egy nő bekapcsolja az aromadiffúzort. Ultrahangos aroma diffúzor/párásító, SAXO

 

Minimalizálja a hőforrásokat

Amikor nagyon magas a hőmérséklet, a legjobb, ha nem főzünk vagy sütünk semmit. A főzést inkább az esti órákra tervezze be, amikor több napra is elkészítheti az ételt. Alternatív megoldásként válasszon egyszerű recepteket, amelyek elkészítésekor nem kell hosszú ideig a tűzhely mellett állnia. Ne használja feleslegesen a nagy elektromos készülékeket, például a TV-t, amelyek hőt termelnek. Ha nem néz tévét, kapcsolja ki. Cserélje le az izzókat és más készülékeket energiatakarékos opciókra.

 

Szellőztessen megfelelően

Még a nyári szellőztetésnek is megvannak a maga szabályai. A beltérben jobban bírja majd a nyarat, ha rögtön reggel kezdi a szellőztetést. Nyissa ki az ablakokat és ajtókat az egész lakásban, és teremtsen huzatot. Hagyja, hogy otthona magába szívja a hűvös reggeli levegőt. Éjszaka aludjon nyitott ablak mellett.

A nap legmelegebb részében tartsa zárva az ablakokat és behúzva a függönyöket. Ez megakadályozza, hogy a forró levegő behatoljon a lakásba és felmelegítse a helyiséget. Jobb, ha ebédidőre behúzza a függönyöket az ablakokon. Ideális esetben puha, természetes anyagokból készült és világos színű függönyöket kellene használni.

Fotó egy modern nyári konyháról, erkélyre néző nyitott ajtóval, ahol virágok és egy sárga szék található.

 

Használja ki a szabadtéri területeket

Ha van terasza, erkélye vagy kertje, használja azokat napközben, ott kellemesen hűslöhet. Fektessen be minőségi kerti bútorokba, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Vásároljon pezsgőfürdőt vagy medencét. Használjon pergolákat vagy kerti sátrakat, hogy kellemes árnyékot teremtsen.

 

A hőségnek nem kell elviselhetetlennek lennie, ha időben felkészül rá. Megfelelő bútorok, kiegészítők használatával kellemes környezetet teremthetünk megfelelő légáramlás és hűtés mellett. A szabadon lélegző bútorok, a természetes anyagok, a frissítő kiegészítők, az elektronika korlátozott használata és a megfelelő szellőztetés mind olyan eszközök, amelyek segítségével könnyedén átvészelheti a nyári hónapokat. Ne felejtse el élvezni a nyári szezont, és pihenjen az üde és jól berendezett otthonában.