Hogyan aludjunk jól a nyári hónapokban

Hogyan aludjunk jól a nyári hónapokban

A nyári hónapokhoz hozzátartoznak a napsütéses napok, a kirándulások és a kellemes hőmérsékletet, azonban az álmatlanság és a kialvatlanság is. A forró éjszakákon a legtöbb ember azt tapasztalja, hogy az alvás minősége romlik, izzadtan ébred, ráadásul már kora reggel, a felkelő nappal. Ha Ön is ebbe a csoportba tartozik, az alábbi blogban talál néhány egyszerű trükköt, amelyek segítségével még nyáron is jól aludhat.

Egy nő ül az ágyon, és egy ventilátor előtt legyezgeti magát. Melege van.

 

Tartsa hűvösen a helyiséget

Fektessen be egy minőségi ventilátorba vagy légkondicionálóba. A hűvös levegő a szobában segít fenntartani a kellemes hőmérsékletet az éjszaka folyamán. Ha nincs légkondi, éjszaka a nyitott ablak is segít. Annak érdekében, hogy ne zavarja az utcai zaj, használjon füldugót. Napközben legyen a hálószoba ablakain lehúzva a redőny, hogy minimalizálja a szoba felmelegedését.

 

Fektessen be egy hőmérséklet szabályzós matracba

Válasszon egy jó hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkező matracot, amely lehetővé teszi a levegő áramlását és elvezeti az izzadságot. A rugós matracok nagyobb szellősségükről ismertek, másrészt a habszivacs matracokat speciális légkondicionáló töltettel egészítik ki, így ugyanolyan jól szabályozzák a hőmérsékletet. Válasszon levehető huzattal ellátott matracot, amelyet izzadás után könnyen kimoshat.

>>> Olvassa el: A különböző típusú matracok előnyei és hátrányai

Szürke kárpitozott ágy fehér paplannal. Fehér matrac és fehér párnák vannak rajta.

 

Csökkentse a testhőmérsékletét 

Lefekvés előtt vegyen egy hideg zuhanyt vagy egy frissítő fürdőt. Ez segít csökkenteni a testhőmérsékletet és pihenni lefekvés előtt. Aludjon könnyű pizsamában, rövid ujjúban és rövidnadrágban. A hűsítő érzés érdekében javasoljuk, hogy próbálja ki a szatén pizsamát.

 

Használjon megfelelő ágyneműt

Válasszon természetes szálakból, például pamutból vagy lenből készült könnyű és légáteresztő ágyneműt. Ezek az anyagok szellősek és felszívják az izzadságot. Klasszikus paplanjához válasszon vékonyabb változatot a nyári hónapokra. Ha még így is túl soknak érzi, váltson plédre.

Egy nő fekszik az ágyon és egy könyvet olvas, letakarva egy fekete takaróval. Az ágyon szürke és fehér párnák, szürke takaróval

 

Alakítson ki rendszeres alvási szokásokat

Próbáljon meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felébredni, hogy szervezete hozzászokjon a rendszeres alvási szokásokhoz. A leégés nem segít a jó alvásban, ezért kerülje a napot a legforróbb napokon, és szervezze a szabadtéri tevékenységeit reggelre vagy estére.

 

Illatosítsa a hálószobáját aromadiffúzorral

Az aromaterápia egy másik hasznos trükk, amellyel jól aludhat a nyári hónapokban. Egyes illóolajok, mint például a levendula, a borsmenta vagy a mandarin, hűsítő hatással bírnak, amelyek segíthetnek csökkenteni a meleg érzetét a szobában, és feloldják a testben felgyülemlett feszültséget.

>>> Olvassa el: Mi a különbség a diffúzor és a párásító között?

A sötét éjjeliszekrényen be van kapcsolva egy diffúzor.

 

Tartsa be a jó alváshigiénia alapelveit

Biztosítson csendes és sötét környezetet a hálószobában. Lefekvés előtt néhány órával kerülje a koffeint és az alkoholt. Ezek az anyagok negatív hatással vannak az alvási ciklusra.

 

Még nyáron is kényeztetheti magát minőségi alvással, ha követi ezeket az egyszerű trükköket. Tartsa bent a hűvös a levegőt a hálószobában, válassza ki a megfelelő ágyneműt, matracot, és ügyeljen a rendszeres alvásra és alvási szokásokra - most még jobban, mint valaha. Ne hagyja, hogy a meleg tönkretegye a pihenőidejét, és élvezze a nyarat energiával tele.