Legyen a kerttervezés mestere! Az alábbi 10 kiegészítő segít ebben

Legyen a kerttervezés mestere! Az alábbi 10 kiegészítő segít ebben

A kertészkedés nagyszerű tevékenység. Nemcsak az egészségének tesz jót, de lehetővé teszi azt is, hogy szabadjára engedje a fantáziáját, és valami kreatívat csináljon. És miután leteszi a munkakesztyűjét, megcsodálhatja a saját élő műalkotását. Ezt követően még nagyobb öröm pihenni a szépen berendezett kertben, vagy egy családi grillezést szervezni.
 

Rózsákkal benőtt kerti boltív

 

Ha szeretné valamivel kiegészíteni a kertjét, olyan kiegészítőket és kerti bútorokat kell választania, amelyek harmonikus és stílusos egységet alkotnak. Ebben a cikkben 10 kerti dekorációt mutatunk be, amelyek kiemelik kertje szépségét. Ön melyiket választja?

1. Szökőkutak és szobrok

A szökőkutak és szobrok nagyon népszerű kerti kiegészítők, stílust és eleganciát visznek otthonába. Amellett, hogy esztétikusak, segíthetnek ellazulni és oldani a feszültséget.

 

2. Függőleges kertek

A függőleges kertek a kertészet modern irányzatához tartoznak. Ez egy olyan függőlegesen elrendezett kert, amely a ház vagy a kerítés falán lévő teret használja ki. Különböző függő virágcserepekkel készítheti el, és további díszítőelemeket is adhat hozzá.

Két növény elültetve fekete függő cserepekben egy fa kerítésen

 

3. Kerti világítás

A kertben lévő fény lehetővé teszi, hogy a hosszú nyári estéket kellemesen töltse a barátaival a friss levegőn. Ráadásul garantálják a hangulatos és kellemes légkört. Az alapvető világításon kívül, amely lehet fali vagy függő lámpa, nem szabad megfeledkezni a kiegészítő világításról sem. Különleges stílust és meghitt hangulatot biztosítanak a világító kiegészítők, mint például a lámpások vagy a gyertyatartók.

Fehér fa kerti pad kék pléddel és kék-fehér párnákkal Kerti lóca, fehér, 150cm, AMULA

 

4. Kerti padok és kanapék

A kerti padok és kanapék egyetlen kertből sem hiányozhatnak. Végül is hol máshol tudna jobban pihenni egy hosszú nap után, mint kinyújtott lábbal a napozóágyban? Kerti ülőgarnitúrák és padok széles kínálatából választhat. A kerti ülőgarnitúrák inkább a nagyobb kertekbe valók, míg a padok pihenőhelyként szolgálnak, és elegáns kerti kiegészítők is egyben.

Este fényképezett ülőgarnitúra a teraszon, világítással


5. Romantikus fém tartozékok

Kerti hidak, dekoratív madárházak vagy kerékpár formájú retro virágcserepek. Ez csak néhány a fém kiegészítők közül, amelyek egy kis romantikát visznek a kertjébe. A fával ellentétben a fém tartósabb a  kertben, nem rothad el és nem megy tönkre olyan gyorsan.
 

Egy lány egy fehér fa körüli padon olvas Fa köré építhető pad, RAFIN

 

6. Kerti boltívek és paravánok

A fém boltívet a kertészek a kúszórózsák csemetéi mellé helyezik, és hagyják, hogy teljesen benőjék azt. Az élő növényekkel díszített paravánok nagyszerű megoldást jelentenek azok számára, akik természetes védelmet keresnek a növényeik számára a szél vagy a házi kedvencek ellen. Mindkét kiegészítő stílusos megjelenést és funkcionalitást kölcsönöz a kertjének.
 

 

9. Kerti dobozok

A kerti grillezések vagy családi ünnepségek során értékelni fogja, ha mindig kéznél lesz egy meleg takaró vagy párna. Hogy megvédje a szöveteket az esőtől és a széltől, használat után rejtse el praktikus kerti dobozokba. A kerti dobozok gondoskodnak arról, hogy kertje mindig rendben legyen, valamint, hogy a gyerekek játékai és egyéb dolgok ne kerüljenek a pázsitra.

 

7. Magasított ágyások 

Ezek egy új teret teremtenek a növények számára, és a segítségükkel a kert több részre osztható. A magasított ágyásokban dísznövényeket és finos zöldségeket egyaránt termeszthet. Megfelelő választás azok számára, akik nem akarnak vagy nem tudnak a kertben termeszteni. Az emelt ágyásban való termesztés sokkal könnyebb és kevesebb gondozást igényel, mint közvetlenül a kerti talajban.
 

Két fa állvány piramis alakban virágokhoz Fából készült virágállvány, BERON

 

8. Kő és fakéreg

A kő és a fakéreg szintén természetes hangulatot kölcsönöznek a kertnek. Használhatja a követ a kertben lévő ösvényekhez vagy a virágágyások körüli dekorációhoz. A fa kérgét gyomok elleni védelemként hagynálhatja, vagy a segítségével természetes hangulatot teremthet a kertben.
 

 

9. Kerti dobozok

A kerti grillezések vagy családi ünnepségek során értékelni fogja, ha mindig kéznél lesz egy meleg takaró vagy párna. Hogy megvédje a szöveteket az esőtől és a széltől, használat után rejtse el praktikus kerti dobozokba. A kerti dobozok gondoskodnak arról, hogy kertje mindig rendben legyen, valamint, hogy a gyerekek játékai és egyéb dolgok ne kerüljenek a pázsitra.
 

Fehér kerti doboz szürke fedéllel Kerti tároló doboz, PADMO

 

10. Fatároló kosarak

Az utolsó pontnál is a rendre összpontosítunk. Ha nyáron szívesen süt vagy grillez a kertben, akkor a tűzrakó hely és a grillsütő mellett fatároló kosarakra is szükség lesz. Nekik köszönhetően mindig kéznél lesz a fa, stílusosan egymásra rakva, mindig egy helyen.

Fém állvány farönkökhöz Kosár fára, fekete/ezüst, TAMILO

 

Ízlésétől függően különböző típusú kerti kiegészítőket használhat ahhoz, hogy szebbé tegye kertjét. Olyan kiegészítőket válasszon, amelyek illeszkednek a kert általános stílusához, és funkcionális szerepet is betöltenek, például ülőhelyet, világítást vagy magánéletet biztosítanak. Az fent bemutatott 10 kerti kiegészítővel könnyedén létrehozhat egy olyan kertet, amelynek saját karaktere lesz.