Home office: 12 trükk, amivel elkerülheti a halogatást

Home office: 12 trükk, amivel elkerülheti a halogatást

Akár szabadúszóként dolgozik, akár csak simán otthonról, esetleg esténként az önképzésnek szenteli magát – valószínűleg megesett már, hogy azon kapta magát, hogy halogat. Elhalasztja a fontos feladatokat, az egyik webhelyről a másikra ugrál, vagy rendszeresen nyitogatja a hűtőszekrény ajtaját. Más szóval - halogatásról akkor beszélünk, ha minden lehetséges dolgot megcsinál és mindennel foglalkozik, kivéve a munkával. Ennek eredményeként úgy érezheti, hogy egész nap dolgozik, és nincs ideje semmire.

Azok számára, akik szeretnék növelni a produktivitásukat az otthoni munkavégzés során, most hoztunk 12 trükköt a halogatás ellen. Fogadja meg a tanácsokat, és a teljesítménye még jobb lesz, mint egy hagyományos munkahelyen.

1. 2 perces szabály

E-mailt kell írnia egy kollégának, át kell helyeznie a dokumentumokat egy másik mappába, vagy csak el kellene mennie egy pohár vízért? Tegye meg most, és ne halogassa. Minden feladatot, ami kevesebb, mint 2 percet vesz igénybe, azonnal végezzen el, és ne is gondolkozzon rajta. Meg fog lepődni, hogy hirtelen mennyi mindent sikerül megcsinálni egyetlen nap alatt.
 

Egy nő, aki a naplójába író, feladatokat tervez Illusztratív kép


2. Nyelje le a békát

Mark Twain állítólag egyszer azt mondta, hogy ha reggel először lenyelünk egy élő békát, akkor nyugodt szívvel vészelhetjük át a napot, mert tudjuk, hogy valószínűleg ez a legrosszabb, ami aznap történhetett velünk. A béka itt a nap legnehezebb feladata. Először oldja meg azokat a feladatokat, amelyek maximális koncentrációt igényelnek. A könnyű feladatokat hagyja a munkaidő végére.

 

3. Ossza fel a feladatokat apró részekre

Az, ha a dolgokat lépésről lépésre végezzük, csökkenti a halogatást. Ha mindig csak a következő lépésre koncentrál, nem lesz lehangolt az Ön előtt álló feladatok miatt. Példaként említhetjük egy cikk írását. Első lépésként le kell ülni a számítógéphez, megnyitni a szükséges programot, majd kitalálni az adott cikk címét és a vázlatát. Ha a feladat egy-egy részére koncentrál, gyorsan eléri majd a kívánt eredményt.

Tippünk: Gondoskodjon róla, hogy munka közben a lehető legnagyobb kényelemben érezze magát. A hátfájás megzavarhatja a koncentrációt. A szünetekben nyújtózkodjon, és tegyen néhány lépést. A hátfájást megelőzheti a megfelelő íróasztal és irodai szék kiválasztásával is. Kínálatunkban ergonomikus székek széles választékát találja, amelyek alkalmazkodnak az Ön testéhez és támogatják a gerinc helyes tartását.

 

4. Használjon alkalmazásokat a produktivitás növelésére

Mivel a legtöbb otthonról végzett munka a számítógép használatával is összefügg, az internet okozta figyelemelterelés óriási akadályt jelenthet a produktivitás szempontjából. Számos olyan bővítmény és alkalmazás létezik, amelyek segítségével korlátozhatja az adott webhelyeken eltöltött időt. Fontolja meg egy olyan felhasználói fiók létrehozását is a számítógépen, amelyet csak munkára fog használni.

 

5. POMODORO technika

Ezt a technikát Francesco Cirillo találta fel az 1980-as években. Az eljárás egyszerű. Állítson be egy időzítőt 25 perc munkához, majd 5 perc szünetet. 4 pomodoro után tartson 15-20 perc szünetet. Francesco Cirillo maga is meg van győződve arról, hogy a technikának köszönhető első pozitív változások már 1-2 napon belül meglátszanak a munkafolyamatban.

 

Egy nő rózsaszín kanapén fekszik és olvas Kanapé ágyfunkcióval, LARAMA

 

6. Készítsen időbeosztást

Az otthoni környezetben gyakran hiányzik a munkahelyi struktúra. Készítsen napi feladattervet, legyen reális és konkrét. Gondoljon a rendszeres szünetekre és az ebédidőre is.

 

7. Kapcsolja ki az értesítéseket

A telefon halk hangjelzései megzavarhatják a koncentrációt. Amikor dolgozni kezd, győződjön meg róla, hogy okostelefonja „Ne zavarjanak” módra van állítva, hogy az értesítések ne vonják el a figyelmét. Még jobb, ha munka közben távol tartja a mobiltelefonját.

 

8. Teremtsen ideális munkakörnyezetet

Változtassa az otthonában lévő szabad teret munkasarokká. Nincs szükség egy teljesen új helyiségre, elég meghatározni egy adott helyet és a munkavégzéshez igazítani. Ezen a helyen semmi mást nem szabadna csinálni. Így amint leül az íróasztalához, már tudni fogja, hogy ideje elkezdeni a munkát – nem enni, számítógépes játékokat játszani vagy közösségi oldalakat böngészni –, csak dolgozni.

Olvassa el: Az otthoni munkavégzés előnyei és hátrányai, és hogyan rendezzük be az otthoni irodát

Egy nő gamer széken ül és számítógépes játékokkal játszik Gamer székek ASKARE

 

9. Ne féljen a változástól

Ha már régóta dolgozik home office-ban, és a munkahelye inkább demotiválja, mint motiválja a munkára, akkor időnként lecserélheti egy kávézóra vagy könyvtárra. Lehet, hogy épp a környezet megváltozása lesz az, ami növeli majd a kreativitását és a produktivitását.

 

10. A multi-tasking NEM egy pozitív tulajdonság

Ha több dolgot csinál egyszerre, az elvonhatja a figyelmét. Ezért tanulja meg először befejezni az első feladatot, mielőtt belekezdene a következőbe.

 

11. Ügyeljen a kiegyensúlyozott étrendre

Az otthoni munkavégzés során úgy is produktívak maradhatunk, ha odafigyelünk az egészséges táplálkozásra - erről azonban gyakran megfeledkezünk. Sokszor rendszertelenül étkezünk és egészségtelen ételeket rendelünk házhoz. A túlzott evés csökkenti a produktivitást, az éhezés pedig rontja a koncentrációt. Ezért fontos megtalálni az arany középutat. Az egészséges életmód hosszú távon növeli a figyelmet és a produktivitást is.

Tippünk: Figyeljen oda a megfelelő folyadékfogyasztásra munkaidőben is a JERI üvegpalackkal. Egyedi kialakítását motiváló feliratok teszik teljessé, amelyek segítenek a rendszeres folyadékfogyasztás betartásában.

Motivációs üvegpalack a kézben Üvegpalack JERI, 1 000 ml

 

12. Zárja ki a külső zajokat

Az otthoni munkavégzés egyik előnye egyértelműen az, hogy nem vonják el a figyelmünket a kollégák beszélgetései vagy a főnök telefonálása. Azonban még így sem tudunk teljesen megszabadulni a zavaró hangoktól. A figyelmünket elterelheti a közlekedési zaj, a szomszéd lakásból érkező hangos tévézés vagy a csapból csöpögő víz. A megoldás? Próbáljon ki olyan fej- vagy fülhallgatókat, amelyek képesek kizárni a környezeti zajokat, vagy hallgasson nyugtató fehér zajt, angolul "white noise".

Az otthoni munkavégzés időt takarít meg számunkra, hiszen nem kell a munkahelyünkre utaznunk. Ön a saját idejének ura, és Ön határozza meg az időbeosztását. Mutassa meg önmagának és a főnökének is, hogy ez Ön számára is előnyt jelent, és legyen még hatékonyabb, mint az irodában. Hisszük, hogy ez a 12 trükk segít ebben. Ne feledje, az otthoni munkavégzésnek nincs jó vagy rossz módja. Mindannyian különböző erősségekkel és gyengeségekkel rendelkezünk. Azáltal, hogy eltávolítja a zavaró tényezőket és előre megtervezi a feladatait, megelőzheti a halogatást és növelheti a teljesítményét. Ha minden nap úgy készül fel a munkára, mintha az irodába menne, nagyban csökkentheti annak az esélyét, hogy véletlenül komfortos üzemmódba vált.