"Cloffice"– otthoni munkavégzés. Milyen előnyökkel jár, és hogyan tudunk otthon létrehozni egy ilyen irodát

"Cloffice"– otthoni munkavégzés. Milyen előnyökkel jár, és hogyan tudunk otthon létrehozni egy ilyen irodát

Otthoni munkavégzés. Egy olyan szókapcsolat, amelyet az elmúlt hónapokban a koronavírus járvány idején gyakran használtunk beszélgetés közben. Kiváló téma a médiainterjúkhoz, de még az újságok is gyakran írnak a home office-ról. A Cloffice nagyban hasonlít a home office-ra, de megvannak a maga sajátosságai. Nézzük meg közelebbről ennek a munkamódszernek a jellemzőit, valamint azt, hogy milyen előnyökkel jár.

otthoni munkavégzés

 

A szekrénybe zárt iroda

Hát itt van! Ez az angol "cloffice" kifejezés szó szerinti fordítása. Napjainkban sok munkahelyi feladatot kénytelenek vagyunk otthonról végezni, ami arra késztet bennünket, hogy kreatívabbak legyünk azzal kapcsolatban, hogy hol és hogyan dolgozunk. Az étkezőasztalok és a bárpultok íróasztalokká váltak. A kanapé felváltotta az irodai széket. A komódban, ahol általában ruhákat és kiegészítőket tárolunk, most helyet csináltunk az iratoknak vagy a nyomtatónak. Ezért nem csoda, hogy a kreatívabbak még ennél is tovább mentek, és elindították az otthoni irodák egy új hullámát.

Tehát a Cloffice egy szekrényből készült iroda. Hihetetlenül sok előnnyel jár, ha van egy ilyenünk otthon. Egy csendes, talán a házban a legcsendesebb hely – ideális zoom hívásokhoz és konferencia-beszélgetésekhez. Gyakran használják a gyerekek is a házi feladat elkészítéséhez, mert senki sem zavarja őket a munkájuk során. Egy ilyen dolgozószoba állandó, nem csupán egy számítógép az étkezőasztalon, amit az étkezések során el kell tenni, majd újra elővenni. Nem foglal helyet az otthonában. Előnye, hogy egy ilyen dolgozószobához nincs szükség az egész helyiségre. Egyszerűen csak kihasználjuk a gardrób vagy a ruhásszekrény nyújtotta helyet, vagy egy fali bemélyedést, a többi helyiséget pedig ez az átalakulás egyáltalán nem érinti.

otthoni munkavégzés

 

Mire van szükség a munkához?

Nem minden szekrény vagy gardrób alkalmas egy ilyen átalakítására. Kulcsfontosságú szerepet játszik a cloffice használatának módja. Az, hogy milyen bútorokat és kiegészítőket használ a munkájához, megmutatja, hogy mekkora helyre van szüksége. Felelősségteljesen és körültekintően mérje meg a rendelkezésre álló helyet. Készítsen egy rajzot, amelyre egymást követve rárajzol egy asztalt, egy széket, egy szekrényt vagy egy polcot. Javasoljuk, hogy a cloffice-t a saját szükségletei alapján alakítsa ki. Fesse ki, rakja össze, lássa el kellő világítással és adjon hozzá kiegészítőket. Mivel naponta több órát fog eltölteni ebben a dolgozószobában, fontos, hogy megfelelő légkört teremtsem benne.

otthoni munkavégzés

 

A megfelelő bútorok kiválasztása

Megrémítette Önt, hogy mennyi pénzbe kerül az új bútorok vásárlása? Nézzen körül otthon, kérdezze meg a családtagjait, ismerőseit, és meg fog lepődni, milyen könnyen hozzájuthat olyan darabokhoz, amelyekkel teljesen berendezheti az új cloffice irodáját. Ezután már csak néhány apróságot kell vásárolnia.

Készítsen listát arról, hogy mire van szüksége a produktív munkához. Egy kompakt számítógépasztal elég nagy munkaterületet biztosít anélkül, hogy túl sok helyet foglalna. Akár állítható magasságú asztalt is választhat, amely lehetővé teszi, hogy állva is dolgozzon. A hátfájás elkerülése érdekében mindenképpen egy ergonomikus irodai székre lesz szüksége. Ideális választás egy olyan darab, amely fejtámlával és deréktámasszal is el van látva, állítható magasságú vagy mélységű, valamint a padló védelme érdekében gumikerekekkel van felszerelve. Ami a tárolóbútorokat illeti, nem kell ragaszkodnia a klasszikus komódhoz vagy szekrényhez. Az atipikus formájú és kialakítású modern polcok vagy állványok különlegessé teszik a munkaterét, ugyanakkor biztosítják, hogy mindig minden kéznél legyen.

otthoni munkavégzés

 

Különítse el a cloffice-t a háztartás többi részétől

A cloffice különösen hasznos kisebb házakban és lakásokban, ahol minden centiméter értékes. El tudná képzelni magát, ahogy az előszoba vagy a hálószoba beépített gardróbjában, a hálószoba részét képező szekrényben, vagy a helyiség egy olyan atipikus falmélyedésben dolgozik, aminek eddig semmi haszna nem volt? A nap végén egyszerűen csak csukja be a szekrény ajtaját, és rejtse el mögé az összes munkahelyi gondot.

Függetlenül attól, hogy hol rendezi be a szekrényét, rendkívül fontos, hogy elkülönítse azt az otthona többi részétől. Ha az a helyiség, ahol otthoni irodáját létrehozta, nem rendelkezik ajtóval, akkor vásároljon tolóajtót vagy különféle térelválasztókat. Erre a célra a különféle dekorációs vásznak, függönyök és egyebek is megfelelnek.

otthoni munkavégzés