Hogyan válasszunk asztalt és széket egy első osztályosnak: Útmutató és tippek a gyerekszoba berendezéséhez

Hogyan válasszunk asztalt és széket egy első osztályosnak: Útmutató és tippek a gyerekszoba berendezéséhez

Az iskolakezdés sok változást hoz egy gyermek életében. Az egyik ilyen változás az, hogy a szobáját úgy kell berendezni, hogy a kiselsős tanulással, játékkal és pihenéssel tölthesse az idejét benne. Annak érdekében, hogy ez a szoba a lehető legjobban képes legyen ellátni a szükséges funkciókat, illetve, hogy támogassa a gyermek fejlődését, fontos a megfelelő bútorok és kiegészítők kiválasztása. Ebben a blogban megnézzük, milyen bútorok és kiegészítők a legjobbak egy elsős gyermek számára, és miért fontosak.

 

Asztal és szék a diákoknak

Az iskola az a hely, ahol a gyerekek új dolgokat tanulnak meg és fejlesztik a készségeiket. Ezért elengedhetetlen, hogy legyen a szobájában egy megfelelő tanulóasztal és egy kényelmes szék, amely hozzájárul a gyermek egészséges növekedéséhez.

Az ideális gyerekszék jellemzői: a gyermek eléri a lábával a földet, a szék állítható magasságú, enyhén előre dönthető az ülés, ergonomikus, biztonságos és kényelmes.

Az ideális íróasztal jellemzői: megfelelő munkafelülettel rendelkezik, ahol elfér minden könyv és füzet, megfelelő magassággal a gyerek számára - hogy írásnál derékszögben legyen a könyökök, és stabil.

Növekvő szék alappal és pántokkal, ANAIS

 

Állítható “növekvő” bútorok

Ha nem szeretne folyamatosan új gyerekbútorokat vásárolni az elkövetkező néhány évben, javasoljuk, hogy fektessen be a bútorok "növekvő", vagyis állítható változataiba. Tekintettel arra, hogy a gyerekek valóban úgy nőnek, mint a gomba, a gyerekszékeket, asztalokat és ágyakat gyakran kell cserélni. Kínálatunkban ergonomikus növekvő székeket talál sok extra funkcióval, illetve hirdetőtáblával, táskakampóval vagy tolltartóval ellátott növekvő asztalt. A növekvő ágyak közül az EUNIKA ágyat ajánljuk 125-205 cm között állítható hosszúsággal.

 

Ruhásszekrények

Fontos, hogy a ruhákhoz megfelelő méretű szekrényt válasszunk, mert a gyereknek fokozatosan egyre több szabadidős vagy iskolába járós ruhára lesz szüksége. A szekrény legyen áttekinthető és jól rendezett, hogy a gyermek maga is ki tudja választani a ruhát és vissza is tudja rakni azt.

 

Polcállványok és polcok

A tanszerek, könyvek, játékok és egyéb dolgok elrendezéséhez célszerű egy polcot vagy polcállványt is elhelyezni a helyiségben. Ezek segítenek fenntartani a rendet, ugyanakkor lehetővé teszik a gyermek számára, hogy a dolgok elérhető közelségbe kerüljenek és könnyen elérje azokat.

>>> Olvassa el: 3 módszer a polc felszerelésére

Gyerek polcállvány, BARNIE

 

Tükör

A tükör egy másik hasznos kiegészítő az elsős gyermek szobájába. Segíti a gyermeket az öltözködés és az öngondoskodás során. Ezenkívül a tükör optikailag megnagyobbítja a szobát, és több fényt visz a helyiségbe.
A tükör a gyermek önismeretének fejlesztéséhez is hozzájárul. Segít abban, hogy felismerje a saját megjelenését, érzelmeit, reakcióit, ami fontos lépés az önazonosításban és az önbizalom kialakításában.

 

Faliújság vagy írótábla

A faliújságra vagy írótáblára a gyermek felírhatja a fontos a jegyzeteket, az órarendet, vagy az álmait, gondolatait is feljegyezheti rájuk. Segít fejleszteni a kreativitást és a rendezettség érzését kelti. 

 

Dekorációk és színes elemek

A gyerekek szeretik a színes és játékos szobákat. A dekorációk és a színes elemek megfelelő kiválasztása támogatja a kreativitást és a tanulás örömét. Lehetnek ezek színes poszterek mintákkal, állatos képek vagy más népszerű motívumokat ábrázoló dekorációk. Egy vidám szőnyeggel vagy egyéb színes textíliákkal szintén színesítheti a helyiséget.

Világító szőnyegek GLOVIS

 

Kényelmes fotel vagy babzsák

Egy fotel vagy babzsák kellemes pihenőhelyként szolgálhat egy fárasztó iskolai nap után. A gyermek itt olvashatja a kedvenc könyvét, vagy csak kinyújtózva pihenhet. Ha nincs rá hely a szobájában, vegyen gyermekének néhány puha párnát, amiből “fotelt” készíthet az ágyon.

 

Rendszerezők és tárolódobozok

A rendszerezők és tárolódobozok praktikus kiegészítők, amelyek segítenek rendben tartani a szobát. A gyermek megtanulja, hogy a dolgokat a helyükre kell tenni, és ezzel megtanul felelősséget vállalni a tárgyaiért. Ismét azt javasoljuk, hogy olyanokat válasszon, amelyek színesek, támogatják a gyerekek fantáziáját, és nem tűnnek unalmasnak és sterilnek.

Rendszerező játékokra MAISIE

 

A megfelelő bútorok és kiegészítők kiválasztása a kiselsős szobájába fontos a kényelem, a rendezettség és a fejlődés szempontjából. A megfelelő bútorok és dekorációk megtalálása szórakoztató közös projekt lehet Ön és a gyermekei számára. Egy olyan környezet, amely támogatja a tanulást, a játékot és a pihenést, remek befektetést jelent gyermeke jövőjébe. Adjon magának több időt a berendezés során, hogy ez a szoba olyan hellyé váljon, ahol gyermeke biztonságban és boldogan érzi majd magát.