7 ötlet a fehér karácsonyfa feldíszítésére

7 ötlet a fehér karácsonyfa feldíszítésére

A hagyományos zöld karácsonyfát fehérre cserélni sokak számára komoly kihívás. Azonban egy havas fával nem kockáztat semmit, a semleges fehér színnek köszönhetően tényleg mindenhez passzol. Mutatunk 7 díszítési tippet, amitől a fehér karácsonyfája a lehető legjobban mutat majd. Győződjön meg róla a saját szemével, hogy hogyan tud egy fehér fa hamisítatlan karácsonyi hangulatot varázsolni otthonába. Hagyományos piros színnel díszítené, vagy hozzáadna egy kis luxust idéző aranyat is?

 

1. Hófehér

A fehér fa a semleges és fehér díszektől lesz igazán elegáns és modern. Az így díszített fa minden szobában gyönyörűen mutat – elhelyezheti a hálószobában vagy a nappaliban. A tiszta fehér díszeket egészítse ki krémszínű árnyalatokkal, például pezsgő vagy elefántcsont színnel, amellyel a fa még lágyabbnak tűnik.

 

2. A kék minden árnyalata

A kék és a fehér a tél ikonikus színei, így tökéletes színkombinációt kínálnak a karácsonyfa számára. A díszítésnél ne elégedjen meg a kék egyetlen árnyalatával, hanem használjon legalább 3 hasonló tónust. Például a farmer vagy a kobalt szín jól passzol a népszerű sötétkékhez. Az így díszített fához puha szürke színű textilszőnyeg is illik.

    • Tudta, hogy sokat elárul a személyiségéről az, ahogy a fát díszíti? Ebből a cikkből megtudhatja, mi vonatkozik Önre.

 

3. Arannyal ihletve

Szeretné, hogy akár egy kis karácsonyfa is a nappali középpontjává váljon? Rózsaarany díszítéssel igazi ékszerré varázsolhatja az otthonában. Válassza a különböző méretű fényes karácsonyi gömböket, egészítse ki őket arany rózsákkal vagy tollakkal, és terítsen a fa alá egy bozontos fehér szőrme szőnyeget.

 

4. Hagyományos piros

Nincs még egy olyan szín, amely annyira szimbóluma lenne a karácsonynak, mint a piros, és éppúgy illene a fehér fához, mint a klasszikus zöldhöz. Próbálja ki a piros szalagokat vagy vörös műbogyókat, és kössön miniatűr karácsonyi ajándékokat az ágak végére. A karácsonyfa alatt egy piros alátéttel méginkább előidézheti a hagyományos karácsonyi hangulatot.

    • Tudjon meg többet: Azok, akik várják a karácsonyt, ezt a 9 dolgot teszik – Ön is közéjük tartozik?

 

5. Mint a havas erdő

Az erdő témájú karácsonyfák gyönyörűek és mesebeli hangulatot varázsolnak mindenki otthonába. Díszítse a fehér fáját tobozokkal, hópelyhekkel, adjon hozzá havas házikókat, fából készült madarakat vagy erdei állatokat. Vastag fehér füzérrel vagy fehér párnatöltelék segítségével extra havat is adhat hozzá.

 

6. Meleg fehér ragyogás

Most felejtse el a merész karácsonyi díszeket. A fő díszítőelem egy pislákoló fénylánc is lehet. Ne takarja le az ágakat a díszítéssel, és meglátja, milyen jól fog mutatni a havas fa természetes szépsége. Egy ilyen minimalista módon feldíszített fa egy adag természetet visz otthonába – és ez minden karácsonyfa célja.

 

7. Édes pasztellszínek

A tökéletes karácsonyi varázsért használjon pasztell színű dekorációkat, amelyektől a fehér fa olyan lesz, mint a Diótörőben! A pasztell rózsaszín és a kékeszöld kombinációja remek választás. Az ilyen árnyalatú díszek gyönyörűen mutatnak a fehér ágakon. A fa extra "édes" megjelenése érdekében akasszon rá egy túlméretezett rózsaszín masnit.

A karácsonyfa díszítésének általános szabályai

Számtalan módon fel lehet díszíteni a karácsonyfát. Bár a képzeletnek nincs határa, képes lesz a lehető legszebben feldíszíteni a fát, ha ragaszkodik egy előre meghatározott témához vagy stílushoz. Akár fehéret, akár zöldet választ, most bemutatunk pár általános szabályt is, amelyekkel feldíszítheti álmai fáját.

    • A lámpák kábelének színe – a kábel legyen olyan, mint a fa színe. Ha fehér a fa, akkor a fénylánc is legyen fehér, zöld esetén pedig zöld.
    • A karácsonyi gömbök mérete – a legszebb hatást akkor éri el, ha különböző méretű karácsonyi gömböket akaszt a fára, a legnagyobbtól a legkisebbig.
    • Gondoljon a belső térre – a fának illeszkednie kell a többi díszhez, a fa kiválasztásakor pedig figyelembe kell venni azt is, hogy mennyi hely áll a rendelkezésére.
    • Kombinálja a díszeket – jó, ha a díszek formája, textúrája és felületi kezelése különböző.
    • Ne felejtse el az utolsó simításokat – a fa díszítését egy füzérrel vagy szalaggal fejezze be.