Vigyen stílust és hangulatot a szobába egy falikép szettel

Vigyen stílust és hangulatot a szobába egy falikép szettel

Ha szeretné kifejezni a saját személyiségét és stílusát, semmi sem segít jobban, mint a lakáskiegészítők. A szoba díszítésében végtelen lehetőségek rejlenek, és amikor a tökéletes bútorok már megvannak a szobában, de valami még mindig hiányzik, egyszerű megoldás lehet egy képkészlet felakasztása a falra. Ez egy egyszerű módja annak, hogy színeket vigyen a szobába. Ha épp azon gondolkodik, hogy milyen méretű képeket válasszon, és hogyan akassza fel őket, íme néhány ötlet, amelyek a segítségére lehetnek.

Az ebédlőasztal fölötti falon egy három képből álló készlet lóg, amely várost ábrázol. Üvegezett nyomtatott kép, VÁROS

 

Milyen méretet válasszunk?

Ahhoz, hogy helyes döntést hozhasson a festmények méretével kapcsolatban, először nézze meg jól a falat, amelyre fel szeretné akasztani a képeket. A lakberendezők olyan falikép választását javasolják, amely szinte a fal teljes szélességét elfoglalja. Hagyjon 15-40 cm szabad helyet a kép és a fal szélei között, hogy a kép középen legyen elhelyezve. Ha a kanapé, ágy vagy asztal fölötti falat szeretné díszíteni, válasszon olyan műalkotást vagy kép készletet, amely vagy a bútorral azonos hosszúságú, vagy valamivel kisebb. Egy nagy, teljes falat elfedő festmény vagy fotó drága és nehezen elhelyezhető. Érdemes lehet kisebb darabokat választani, és kollázst készíteni belőlük, hogy a helyiség modern megjelenést kapjon. Ne felejtsen el legalább 5 cm-t hagyni az egyes képek között, és tartson fenn némi összhangot közöttük.

 

Milyen típusú és motívumú képeket válasszunk?

Különböző motívumokkal rendelkező festmények segítségével kötetlen és gondtalan légkört teremthet a szobában. Fontos, hogy olyan képeket válasszon, amelyeknek azonos vagy ismétlődő motívumuk van, például ugyanaz a keret vagy elem. A letisztult és klasszikus megjelenés érdekében egyenletesen helyezze el a felakasztott darabokat, és pontosan mérje meg a köztük lévő hézagokat. Nem kell azonos méretűnek lenniük, a tér köztük ebben az esetben még fontosabb.

A kifinomultabb megjelenés érdekében választhat egy fekete-fehér vagy szépia árnyalatú kép szettet. Ez a választás ideális azok számára, akiknek finom kiegészítőre van szükségük a nappaliban vagy a hálószobában, és tompítani szeretnék a falak vagy a bútorok merész színeit. Másrészt viszont akaszthat például egy tengerparti témájú képet a visszafogottabb falakra, ami még a legunalmasabb szobát is feldobja.

A sárga kanapé fölött egy három képből álló készlet lóg, amely arany agancsú szarvast ábrázol. Többrészes képek

 

Ha kifinomult megjelenést szeretne adni a helyiségnek, válasszon egy olyan képkészletet, amelyen a motívum az egyikből a másikba megy át. Egy ilyen készlet tökéletes a szoba stílusának kihangsúlyozására is. Például, ha provanszi stílusban rendezte be otthonát, a Franciaországra oly jellemző lila színű és levendula motívumú képek tökéletesen összehangolják a helyiséget.

A képeknek nem kell konkrét tárgyakat ábrázolniuk. A minták és a megfelelő színkombinációk is erős benyomást kelthetnek. Egy másik lehetőség a saját fényképek kiakasztása, hiszen így megőrizheti az emlékeket a nyaralásról vagy a fontos családi pillanatokról.

 

Hogyan rögzítsünk egy képet helyesen?

A kép felakasztása előtt ki kell választani a megfelelő felakasztási módot, amely függ a kép méretétől és súlyától, a felakasztás lehetőségétől és a fal anyagától is. Kis képekhez általában egyetlen horgot használnak; közepes méretű festményeknél biztonságosabb két horgot használni az egyensúly biztosítására. A képet körülbelül szemmagasságban kell felakasztani. A kreatív hangulat érdekében különböző magasságú képeket is felakaszthat. Több kép elhelyezése nagyobb kihívást jelent, mint egyetlen nagyobb felakasztása, így a partnerét is érdemes bevonnia a döntésbe.

Kép készlet lóg a kék kanapé fölött, amely kék, sárga és piros geometrikus mintázatokat ábrázol. Többrészes képek

 

A kép felakasztásának megkönnyítése érdekében vágjon ki olyan papírdarabokat, amelyek pontosan megfelelnek az egyes képek méretének. Ezután a teljes képgalériát elhelyezheti a falon, és ellenőrizheti azok elhelyezkedését, mielőtt belefúrna a falba. Maszkolószalaggal jelölje meg, hol lesznek a horgok elhelyezve. Ha egyetlen kampót használ, mérje meg a keret szélességét, és ossza ketté. Ha két horgot szeretne használni, ossza fel a keret szélességét a harmadára. Fokozatosan cserélje ki a papírból kivágott darabokat a valódi képekkel. Amikor a képet felakasztja, vízmértékkel győződjön meg róla, hogy valóban vízszintesen helyezkedik el.

 

A fali képek képesek több ezer történetet elmesélni, lenyűgöző légkört teremteni és fejleszteni a képzeletet. A képek segítségével kifejezhetjük a gondolatainkat, érzéseinket, hobbinkat, tükrözhetjük egyéni ízlésünket. Tehát válassza ki a saját képkészletét, és vigyen egy kis stílust és eleganciát a szobába.