Uborkaszezon?  5 dolog, ami megkönnyíti az életét a konyhában + Savanyúság recept

Uborkaszezon? 5 dolog, ami megkönnyíti az életét a konyhában + Savanyúság recept

Az uborkaszezon nem túl népszerű az újságírók körében. Akinek viszont van legalább egy adag paradicsom ültetve a kertjében vagy az erkélyén, az nagyon várja ezt az időszakot, "amikor nem történik semmi". Ugyanis itt az idő, hogy begyűjtsük a saját termésünket! A nyári napokban sok időt töltünk a konyhában a megérett paradicsommal, uborkával, karalábéval, babbal, sárgarépával és borsóval. Hoztunk most Önnek 5 tippet olyan kiegészítőkre, amelyek segítségével könnyebben elbánik majd a zöldséggel (és nem csak azzal). Ezen kívül hoztunk egy receptet a savanyúságok, vagyis Pickles elkészítéséhez – amit értékelni fog, ha bőséges volt az idei termés.

Ételtároló doboz szettek

 

Ételtároló doboz szettek

Cukor, liszt, kávé, tészta, lencse, bab. Sok erőfeszítést igényel nyomon követni, hogy mennyi van még otthon ezekből az összetevőkből, és közben rendszerezetten tárolni őket. Vagyis egészen addig, amíg be nem szerzi a praktikus ARYSTA ételtároló készletet.

A kerámia fedéllel ellátott üvegedények gondoskodnak arról, hogy az étel megőrizze nagyszerű ízét, ne legyen rossz szaga és ne nedvesedjen meg, valamint megóvja az ételmolyoktól is. Ezenkívül ezek a tárolódobozok nagyszerű megjelenésüknek köszönhetően praktikus és dekoratív funkciót is ellátnak. Ne féljen kiállítani őket egy üveges szekrényben vagy egy nyitott polcon.

 

Tálalókocsi

 

Tálalókocsi

Reggeli az ágyban, extra tárolóhely a kis konyhában, egy darab munkafelület a főzés során. A PONTO tálalókocsi ezekben mindig segítségére lesz. A nagy kerekeknek köszönhetően akár egy magasabb küszöböt is átléphet vele anélkül, hogy kiborítaná a reggeli kávéját.

Ha vendégeket készül fogadni, egyszerűen elkészítheti rajta a harapnivalókat a konyhában, és olyan elegánsan szolgálhatja fel, mint egy királyi banketten. A fa szerkezet kellemes megjelenést és kellő stabilitást, a műanyag polcok pedig könnyű karbantartást és hosszú élettartamot biztosítanak.

A PONTO tálalókocsi számára még egy pohár kiömlött vörösbor sem jelent veszélyt. A fehér kialakítás mellett elegáns fekete színben is megvásárolható.

 

Bambusz vágódeszka

 

Bambusz vágódeszka

Az uborkaszezont nyugodtan nevezhetjük a végtelen szeletelés és vagdosás idejének is. A siker alapját ennél a tevékenységnél nemcsak maguk a kések képezik, hanem a kellően nagy munkatér is. Erről a TAREK vágódeszka gondoskodik.

A terjedelmes, 42 x 27,5 cm-es deszka bambuszból készült, így a megnövekedett páratartalommal a legkisebb probléma nélkül elbánik.

A fő előnye azonban a deszka alatt található rafinált fiók: bele lehet tenni a már felvágott zöldségeket (vagy egyéb hozzávalókat), esetleg a héjakat, maradékokat. Így a konyhapult mindig rendezett lesz.

 

Kések és konyhai eszköz készletek

 

Kések és konyhai eszköz készletek

Az, hogy minden fontos dolog kéznél legyen a konyhában, nem csak a kényelem, hanem a higiénia kérdése is. Főzés közben kivesz egy merőkanalat vagy egy kést, és hopp, a fiók fogantyúja máris koszos. A KAHON kés- és konyhai eszköz készlet segít elegánsan megoldani ezt a problémát.

5 kést tartalmaz – a kenyérvágó késtől a szeletelőkésen át a gyümölcs- és zöldségkésig mindent, amire szükség lehet, valamint három szedőkanalat, egy vágódeszkát és egy praktikus állványt. A KAHON szettet rózsaszín, menta, fehér és vanília színben is megtalálja. Melyik illik leginkább az Ön konyhájába?

 

Kerámia vajtartó

 

Kerámia vajtartó

A hűtőből éppen csak kivett vajjal igazi szenvedés megkenni a kenyeret. Elég, ha kicsit tovább alszik, és máris el van rontva a reggel. Tegye egyszerűbbé ezt a konyhai tevékenységet. A vaj simán kibírja szobahőmérsékleten néhány napig – ha nem fér hozzá a fény és a levegő.

Hűtőszekrény helyett tárolja a vajat a konyhapulton vagy a polcon – a romantikus mintájú BUTTER HOME kerámia vajtartónkban. Apró trükk, nagy eredmény.

 

Recept: Pickles - Savanyúságok

 

Recept: Pickles - Savanyúságok 

A savanyúság (pickles), vagyis a pácolt nem sterilizált zöldség nagyszerű és rendkívül egészséges csemege, amely jól illik a körethez vagy a sajtos, húsos előételekhez. Az, hogy milyen zöldségeket választ, csak Önön múlik; lehet például uborka, karfiol, hagyma, bárányszarv, cukkini, karalábé vagy sárgarépa. Hogyan készítsük?

Hozzávalók a savanyúság elkészítéséhez
    • tetszőleges zöldségek (nyugodtan kombináljon több fajtát)
    • ecet
    • cukor
    • fekete bors egészben
    • tarkabors egészben
    • mustármagok
    • édesköménymag

A savanyúságok elkészítése
1. Az alap egy tiszta lekváros üveg, amelyben elkészíti az ecetes keveréket. Egy lábasban főzze meg 1 adag ecet és 2 adag kristálycukor felhasználásával. Forralja fel a keveréket, majd, ha a cukor feloldódott, tegye félre és hagyja kihűlni.
2. Amíg az ecetes keverék hűl, készítse elő a zöldségeket – mossa meg, tisztítsa le, vágja/szedje szét kisebb darabokra: a karfiolt rózsákra, a sárgarépát és a többi zöldséget vékony szeletekre. Minél kisebb a darab, annál jobban megízesíti majd a pác a zöldségeket.
3. A zöldségeket tegye az üvegbe (változtathatja rétegenként), adja hozzá a fűszereket, a magvakat és öntse fel az ecetes keverékkel úgy, hogy egy darab zöldség se lógjon ki.
4. Zárja le az üveget, és hagyja állni sötét és hűvös helyen legalább 24 óráig, de ideális esetben 72 óráig. És már ropogtathatja is.
Jó étvágyat!