Tippek a könyvmolyok számára – hová tegyük a sok könyvet?

Tippek a könyvmolyok számára – hová tegyük a sok könyvet?

Új könyv a kedvenc írónktól, tipp egy barátunktól, inspiráció a legkelendőbb könyvek listáján, egy magával ragadó cím, egy ellenállhatatlan borító. Minden nap egy újabb ok arra, hogy – újra és újra – újabb könyveket vásároljon. Nehéz neki ellenállni, annak ellenére, hogy hat új könyv, amihez még hozzá sem nyúlt, szomorúan néz Önre a polcról. Ilyen egy lelkes olvasó élete. Akár "könyvmoly", akár csak ihletet keres ahhoz, hogy hol és hogyan tárolja a könyveit, összeállítottunk néhány tippet az Ön számára.

Tippek a könyvmolyok számára

 

Egy könyvespolc, amelyen nem csak könyvek lesznek

A nappali bútor és a festmények helyett a nappali domináns elemévé válik. Így is használhatja a kétféle KILIS polcállványt – egy nagyobb 5 polcos és egy kisebb 3 polcos darabot. Helyezze egymás mellé a két polcállványt, és egy érdekes összetételt hoz létre, amely a nappali fő dekorációjává válik. Hogyan csinálja?

A nagyobb KILIS TYP 2 polcállvány 180 cm magas és bőséges helyet biztosít 5 szinten, amelyek teherbírása 10 kg. Könyvek, de szobanövények, fényképek, vázák, üvegek, tálak, poharak, vagy bármi más tárolására. A lágy színek – fehér fémszerkezet és fából készült polcok – gazdagabb színkombinációkat is lehetővé tesznek.

A KILIS TYPE 1 polcállvány és a KILIS TYP 2 kombinálásával elegendő tárhelyet kap a könyvek számára, amit kiegészíthet szobanövényekkel, bekeretezett fotókkal vagy egy fehér kerámiavázával és néhány szál szárított virággal. De megpróbálhat a szabad hellyel is dolgozni: hagyjon helyet például a könyvek és egy váza között. A kihasználatlan tér légiessé és könnyedebbé teszi a polcokat.

Hasonlóképpen feloszthatja a könyvek elrendezését több és kevesebb darabból álló csoportokra. Összpontosítson inkább a könyvek szín szerinti tárolására: a fehér borítós könyvek egymás mellett, a kék borítós könyvek egymás mellett. Ne feledje, ez a szoba domináns eleme, így fordítson rá több időt, mint egy hagyományos könyvespolc elrendezésére.

 

Tippek a könyvmolyok számára

 

A sarok könyvespolc sok helyet takarít meg

Hogyan rendezzünk el egy halom könyvet egy kisebb szobában? Legyen szó hálószobáról, dolgozószobáról, nappaliról vagy gyerekszobáról, használja ki a sarokban lévő üres helyet. Gyakran előfordul, hogy a saroktereket nem használjuk ki – mert nem nagyon tudjuk, hogyan – annak ellenére, hogy nagyszerűek a kreatív megoldásokhoz.

Az egyik ilyen a 188 cm magas KLOE 1 sarokpolcunk is. Még a legszenvedélyesebb olvasók számára is elegendő tárhelyet biztosít. Viszont egy másik érdekes megoldást is kínál: ha szükséges, például, ha egy kisebb helyiségbe teszi, hagyományos polcállvánnyá is átalakíthatja. Így nem csak a sarokba helyezheti, hanem nyugodtan a szoba közepére a fal mellé.

Bár a KLOE 1 könyvespolc három színben – fehér, sonoma tölgy és artisan tölgy – kapható, amennyiben könyvespolcként fogja használni, a fehér színt javasoljuk. Ez nagyszerű alapfelületet biztosít a színes könyvek végtelen választékához, minden árnyalathoz és mintához.

 

Tippek a könyvmolyok számára

 

Egy polcállvány, amellyel vizuálisan feloszthatja a szobát

A könyvespolc nem csak könyvespolcként szolgálhat. Milyen más funkciót tölthet még be? Például egy helyiséget több zónára tud osztani: a nappaliban egy polcállvány segítségével elválaszthatja többek között a nappali részt a dolgozó résztől. Erre a feladatra tökéletes a 97 cm magas BENITO polcállvány.

De nem lesz belőle "berlini fal". A BENITO polcállvány szerkezete rúdelemekkel rendelkezik, egyes polcok pedig 27,5 cm magasságra helyezkednek el egymástól. Ennek köszönhetően az elválasztó fal kellően szellős lesz, és nem zavarja meg a nappali kompakt megjelenését.

A könyveken kívül más dolgokat is tárolhat rajta, például egy tál gyümölcsöt, ékszerdobozt, magazinokat vagy emléktárgyakat a nyaralásokról. A BENITO polcállvány tetején próbáljon meg egyfajta zöldfalat kialakítani szobanövényekből. Ennek köszönhetően az elválasztó fal 50 cm-vel megnő, és még nagyobb teret kínál a nappali dolgozó részében.

 

Tippek a könyvmolyok számára

 

Könyvek a levegőben? Egy fali polc a megoldás

Vannak olyan könyvei, amelyeket már annyiszor olvasott, hogy nem csak a végét ismeri, hanem a főszereplő leánykori vezetéknevét is? Tárolja őket olyan helyen, ahol nem lesznek túlzottan közel, de maximálisan kihasználhatja a szoba által nyújtott lehetőségeket. Egy fali polccal.

A könyvespolcoknál azt javasoljuk, hogy olyan darabot válasszon, amelyről nem hiányzik az oldalfal – ehhez könnyen odatámaszthatja a könyveket. Természetesen az oldalfal nélküli polcokat is használhatja könyvespolcként: egyszerűen helyezze rá a könyveket fekve. A fehér FIERA fali polc öt nyitott tárolóhellyel remek megoldás minden könyvkedvelő számára.

Ismételten, a nagyobb szellősség érdekében játszadozzon a könyvek elrendezésével, válassza el őket szabad térrel vagy egyéb kiegészítőkkel, mint például a növények, az ébresztőóra vagy pár fénykép.

 

Tippek a könyvmolyok számára

 

Hozzon létre egy saját könyvtárat, ahol le is ülhet

Egy magas és szélesebb, valamint egy keskenyebb könyvespolc kombinációja érdekes lehetőséget kínál: a szélesebb polcállványt felállítja, a keskenyebbet az oldalára dönti, közelebb nyomja őket egymáshoz, és hirtelen egy ülőkét kap. Nem kell mást tennie, mint a fekvő könyvespolcra párnákat rakni, a hátát a magasabb könyvespolcnak támasztani, és már kezdheti is az olvasást.

További előnye, hogy a fekvő könyvespolc korlátlan teherbírású – a polcok nem repedhetnek meg. Hogyan készítse el? Az álló könyvespolc lehet például a gyönyörű grafit színű RIOMA NEW TYP 3 nyitott polcállvány. Ezt kiegészítheti a RIOMA TYPE 1 polccal, amelyet a hosszabbik oldalára fektet. És nem kell mást tennie, mint megtölteni a könyvtárat könyvekkel, kiegészíteni kényelmes párnákkal, és már kezdheti is az olvasást.

 

Tippünk: Maradt még néhány könyv, ami nem fért el a könyvespolcon? Van egy remek tippünk, hová tegye őket. Az ablakpárkányra! Ezt beruházás nélkül megteheti. Ha elég széles az ablakpárkánya, helyezzen 4, 5, 6, 7 könyvet a fal mellé. A könyvektől megfelelő távolságra helyezzen el például egy tálat, egy szobrocskát vagy egy szobanövényt.

 

Ha a könyveket a kiegészítőkkel a színük alapján összepárosítja, otthona egy új remekművet kap. Ez a megoldás tökéletesen megállja a helyét a nappaliban anélkül, hogy függönyökre lenne szükség, amelyek feleslegesen beárnyékolnák az új dekorációját.

Könyvespolcok, polcállványok, fali polcok, egyszerűen minden – nem csak a könyvei számára – megtalálható a Kondela.hu oldalon.