Szeptember, a minőségi reggelik hónapja: 30 recept, hogy ízletesen induljon a nap

Szeptember, a minőségi reggelik hónapja: 30 recept, hogy ízletesen induljon a nap

A szeptember sokunk második januárja. Vége a nyárnak, a vakációk idejének, és nekünk újra különféle projektekbe, továbbtanulásba és  fejlődésbe kell kezdenünk. A "Bajnokok reggelije" kifejezés nem véletlenül létezik, ezért mi elkészítettünk egy recept listát a hónap minden napjára, amivel elég energiája lesz majd az új kezdetekhez. Akár a gyors, vitaminokkal teli turmixokat szereti, akár a kiadós reggelit pirítóssal, tojással és avokádóval, itt minden ínyenc számára talál recepteket. Csak töltse meg a vízforralót, készítse el a kedvenc italát, vegye ki a hozzávalókat a hűtőből, és kezdje el a reggeli előkészítését.

 

1. nap: Energetizáló gyümölcsturmix

Tegye egy elektromos mixerbe a kedvenc gyümölcseit, fehér joghurtot és egy kanál mézet. Adhat hozzá matcha port is, ha van otthon.

2. nap: Klasszikus francia pirítós

A vékony kenyérszeleteket tojás és tej keverékébe mártjuk, serpenyőben kisütjük, juharsziruppal tálaljuk. A pirítós mellé egy csésze meleg tejet vagy a kedvenc kávénkat is elkészítjük.

 

3. nap: Vegán hajdina palacsinta

A hajdinaliszt, a növényi tej és egy csipet só kombinációjával olyan palacsintákat készíthet, amelyek nem csak egészségesek, de ellenállhatatlanok is. Kenje meg lekvárral vagy mogyoróvajjal.

4. nap:  Avokádós pirítós tojással

Ha a vitaminokat avokádóból, a fehérjét pedig a tojásból szerzi be, az a tökéletes módja a nap indításának. Egy serpenyőben egy-egy szelet kenyér mindkét oldalát kis vajjal megsütjük. Helyezzünk rá avokádó szeleteket és egy Benedict tojást.

5. nap: Spenótos omlett mozzarellával

Egy pohárban elkeverünk 3 tojást, kevés olajra öntjük egy serpenyőben, majd spenót leveleket és mozzarella szeleteket adunk hozzá. Lassú tűzön, lefedve addig pároljuk, amíg a tojások a felületükön is láthatóan kemények lesznek.

 

6. nap: Chia puding gyümölccsel

A kókusztejbe áztatott chia magból zselészerű puding jön létre, amelyet friss gyümölccsel díszíthet. Adjon hozzá 40 g chia magot 250 ml kókusztejhez vagy mandulatejhez, és hagyja egy éjszakán át a hűtőszekrényben.

7. nap: Joghurtos tál vegyes dióval

Indítsa a reggelt gyorsan és egészségesen a különféle diófélékkel és mézzel ízesített joghurttal.

8. nap: Sárgarépa körözött péksüteményekkel

Azok számára, akik a sós reggeliket részesítik előnyben, van egy ízletes sárgarépás körözött receptünk. Egy nagyobb sárgarépát finomra reszelünk, hozzáadunk 3 finomra vágott kemény tojást, olvasztott sajtot és néhány evőkanál növényi vajat. Ízesíthetjük sóval.
 

 

9. nap: Smoothie friss zöldségekből

A zöldséges smoothie üdítő választás lehet azoknak, akik minden szükséges tápanyagot szeretnének megadni a szervezetüknek. Öntsön a turmixgépbe egy csésze mandulatejet, ½ érett avokádót, egy marék bébispenótot és 300 g kockára vágott ananászt.

10. nap: Gofri gyümölccsel

Újabb remek tipp egy édes reggelihez! Gofrit tényleg bárki tud készíteni. Csak készítsen lisztből, tojásból, tejből és cukorból sűrűbb tésztát, és már lehet is sütni. Gyönyörű gofrikat süthetünk gofrisütőben vagy szilikon formában a sütőben.

TEMPO-KONDELA DONATELLA BUTTERFLY, étkészlet, 20 db-os szett, porcelán


11. nap: Kuszkusz friss gyümölccsel

A kuszkuszt forró vízbe vagy tejbe áztatjuk. Hagyja megduzzadni, majd adjon hozzá friss gyümölcsöt, mézet és diót.

12. nap: Mandulatej granolával

A granola rostban, vasban és kalciumban gazdag. Öntse a kedvenc zöldség alapú vagy tehéntejébe, és élvezze az utolsó kanálig!

13. nap: Klasszikus rántotta

Időtlen klasszikus, amit valószínűleg mindenki szeret. Kényeztesse magát egy finom vajon és hagymán készült rántottával – azonnal szebb lesz tőle a napja.

14. nap: Pirítós fokhagymával és zöldséges körözöttel 

Ehhez mindössze néhány percre lesz szüksége. Pirítsa meg a serpenyőn egy kenyér mindkét oldalát, nyomjon rajta szét egy gerezd fokhagymát és kenjen rá paprikakrémet. 

 

15. nap: Zabpehely szárított sárgabarackkal

A zabpelyhet megfőzzük a tejben, hagyjuk kihűlni és hozzáadjuk a gyümölcsöt. A gyümölcs természetesen édes ízt ad a zabkásának.

16. nap: Banános palacsinta dióval

Az érett banánt szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és kész palacsintatésztát kapunk. A már sült palacsintákat megszórjuk dióval és ráöntjük a juharszirupot.

17. nap: Gyors croissant sonkával és sajttal

Ha szereti a sós péksüteményeket, próbálja ki a sonka- és sajt szeletekkel töltött croissant-t. Ne felejtsen el hozzáadni pár apróra vágott friss zöldséget.
 

 

18. nap: Quiche spenóttal és szalonnával

Kényeztesse magát egy kiadós reggelivel, amelyben a krémes töltelék ropogós tésztával párosul. A leveles tésztát egy kivajazott tortaformába tesszük. 10 percig sütjük a sütőben 180 °C-on. A turmixgépben összekeverünk 500 g ricottát, 200 g reszelt sajtot, 4 tojást és sót. Hozzáadjuk a szárított paradicsomot és a spenótot. Az elősütött tésztára öntjük és további 30 percig sütjük 160°C-on.

19. nap: Rizs tál tojással és zöldségekkel

Könnyű és egészséges reggeli rizzsel, zöldségekkel és tojással. A megfőtt rizst egy serpenyőben olajon rövid ideig megpirítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd keményre keverjük. Zöldségekkel tálaljuk.

20. nap: Tortilla csirkével

Kimaradt egy kis hús a vasárnapi ebédből? Töltse meg vele a tortillákat, adjon hozzá zöldségeket és olyan öntetet, amilyet szeretne.

21. nap: Görög joghurt gyümölccsel

Keverje össze a görög joghurtot mézzel, gyümölccsel és diófélékkel, hogy egy finom, fehérjedús turmixot kapjon.

 

22. nap: Tonhalas kenő péksüteményekkel

Ez a körözött igazi gyerekkori emlék. Egy tálban összekeverjük a tonhalkonzervet, a mustárt, a vajat és a finomra vágott kemény tojást. Fekete borssal és sóval fűszerezzük, és zsemlére vagy kenyérre kenve tálaljuk.

23. nap: Túró mézzel és mazsolával

Válassza a fehérjedús túrót! Így reggel már rögtön jóllakik, és ebédig nem is lesz éhes. Ízesítse mézzel és mazsolával, és máris el van intézve a reggeli.

24. nap: Tojásos omlett cottage cheese-vel

Két tojásból omlettet készítünk. Hagyjuk hűlni egy kicsit, beletesszük a túrót és betekerjük tortillába.
 

 

25. nap: Almás palacsinta

Lereszelünk egy fél almát, hozzáadunk néhány kanál lisztet, egy tojást, fahéjat, majd összekeverjük. Egy serpenyőben kis palacsintákat sütünk ki a tésztából.

26. nap: Szendvics

Egy klasszikus, amit soha nem fogunk megunni. Töltse meg a szendvicset azzal, amivel csak akarja. Sonkával, sajttal vagy tofuval, és tálalja friss zöldségekkel. 

27. nap: Tejberizs

Ezzel a recepttel az egész család jól lakik! Főzze elő a rizst egy vízzel teli edényben. A második edényben melegítsen fel legalább egy liter tejet. Amikor a rizs félpuha, csepegtesse le, és tegye abba az edénybe, amelyben a tej van. Addig főzza, amíg a rizs teljesen meg nem fő. Szükség szerint adjon hozzá tejet. Vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítse és rakja tálakba. 

 

28. nap: Sonkás muffinok tojással

A sonkaszeleteket helyezze muffin formákba. Minden "muffinba" törjön egy tojást, adjon hozzá reszelt sajtot, és süsse kb. 15 perc alatt aranybarnára. Péksüteménnyel együtt tálalja.

29. nap: Egzotikus tál pudinggal

Öntse a csokoládés pudingot a reggelizős tálba. Lehetőleg olyat, aminek alacsony a cukortartalma, és több benne a fehérje. Helyezzen a tetejére banán-, kivi-, eper-, lenmag- vagy dió darabokat.

30. nap: Puha palacsinta lekvárral

Puha palacsintára vágyik? Így készítheti el. Körülbelül 100 g fehér lisztet szitáljon egy tálba, adjon hozzá cukrot, egy csipet sót és sütőport. A fehérjét válassza el a sárgájától, és verje fel habbá. A sárgáját tegye egy tálba liszttel, adjon hozzá 100 ml tejet és keverje össze. Adja hozzá a tojásfehérje habot a tésztához, és óvatosan keverje össze. Most már kész a tészta, és egy olajos serpenyőben ki is sütheti a palacsintákat. Házi lekvárral tálalja.

TEMPO-KONDELA KONVO, teáskanna szűrővel és csészével

 

És hogy a reggelije ne csak az ízekről szóljon, hanem a kényelemről és a kikapcsolódásról is, ne felejtse el elkészíteni a kedvenc italát. Élvezze az illatos kávét egyenesen a kávéfőzőből, vagy igyon egy frissítő gyümölcslevet. A tea szerelmeseinek szükségük lesz egy igazán nagy bögrére is a kedvenc teájukhozl.

Akár az elegáns tányérokat szereti, amelyekből minden étel ízletes, akár egy gyerekkori kopott tálat részesít előnyben, ne felejtsen el élvezni minden percet, amikor az étkezőasztal egy örömmel és finomságokkal teli hellyé válik. A szeptember a minőségi reggelik hónapja, amely erőt és energiát ad az új kezdetekhez. Élvezze tehát a lehető legteljesebb mértékben!