Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az esték – teremtsünk egy kis fényt

Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az esték – teremtsünk egy kis fényt

Az ősz közeledtével sokan kissé búskomor hangulatba kerülünk. Ez természetes: gyakrabban találkozunk a sötétséggel – már rögtön ébredés után, ahogy növekszik az esősebb napok száma és a hidegebb idő is. De mit tegyünk, hogy ne keseredjünk el? A megoldás a fény! Több fényre van szüksége: az életében, a napok során, az otthonában. Az intim fény képes olyan kellemes, meleg hangulatot teremteni, amely otthonossá varázsolja a lakást. Nos tehát, mit kell tennünk?

teremtsünk egy kis fényt

 

Bújjon bele egy takaróba, és élvezze az állólámpa fényét

Nagyon sok energiát igényel az ősz elleni küzdelem. Próbálja meg tehát élvezni: a nyári esti séták helyett most inkább élvezze az otthona meghittségét. Amikor az eső veri az ablakokat, burkolózzon be egy meleg bárány takaróba, kényeztesse magát egy csésze teával és olvasson, beszélgessen, nézzen régi fotókat vagy a kedvenc sorozatait.

Ehhez azonban hozzátartozik az egyedi hangulat is. A mennyezeti lámpa domináns fénye helyett kapcsolja fel az állólámpát. Ez tompa fényt biztosít, amely tökéletes a hosszú, száraz őszi estékre.

Tökéletes darab a kínálatunkban szereplő LILA skandináv stílusú állólámpa. A stabil fa szerkezet meleg hangulatot kölcsönöz otthonának, a textil árnyékoló pedig lágy, intim fényt biztosít. Azt javasoljuk, hogy válasszon hozzá egy kisebb teljesítményű, meleg színű izzót. A LILA lámpát többféle színben megtalálja: natúr színben fekete falábakkal, valamint az árnyékoló esetében is több a választási lehetőség – a bézstől a szürkén át a fehérig. Ha az ipari stílust kedveli, akkor értékelni fogja a fémből készült CINDA állólámpa tulajdonságait.

 

teremtsünk egy kis fényt

 

Gyújtson gyertyákat, és varázsoljon jó illatot otthonába diffúzorokkal

Különösen a közös családi estéken fogja értékelni a vizuális és érzelmi melegséget. A gyertyatartók, lámpások és diffúzorok nagyszerű lehetőséget nyújtanak ennek az érzésnek a megteremtésére, még egy kandalló nélküli otthonban is. Ma már természetes illatú gyertyákat is lehet kapni, amelyek nem csak a hangulatot, hanem az ősszel elzáródó légutakat is felszabadítják.

A 2 db-os HOUSY lámpás készlet egy minimalista darab, amely tökéletesen illeszkedik minden otthonba. A neve sem véletlen, valóban két házból áll – az egyik nagyobb, a másik kisebb. Nem hiányzik róluk a kémény és az ablakok sem, amelyek gyönyörű árnyékokat hoznak létre a falakon. A gyerekek – és nem csak ők – imádni fogják.

Egy másik gyönyörű termék a kínálatunkból a MILES bambusz lámpás, melyhez egy védő üvegcső is tartozik a gyertya számára. Tavasszal és nyáron ki lehet vinni az erkélyre vagy a teraszra, és a gyertya az erősebb széltől is védve lesz.

Szereti nézni, ahogy pislánkol a gyertyaláng? A 3 gyertyához tervezett ERZAN üveg gyertyatartó mesebeli hangulatot varázsol. A füstölt üveg lágy intim fényt biztosít, az alsó részen lévő szándékos "repedések" pedig egyedi árnyékot teremtenek a falakon. Kínálatunkban természetesen megtalálhatóak a háttérvilágítással ellátott diffúzorok is, melyek illóolajok segítségével remek illatot varázsolnak otthonába. A levendulát vagy a lucfenyőt szereti jobban?

 

teremtsünk egy kis fényt

 

A jobb világításra munka közben is gondoljon

Ahogy rövidülnek a nappalok, gyakran megesik, hogy kevésbé tudunk koncentrálni vagy befejezni egy-egy feladatot, és a munkavágyunk sem az igazi. Nem kell rögtön az őszi fáradtságra gyanakodni, az ok – legalábbis részben – a fényhiány lehet.
Otthon is szokott dolgozni? A home office már rutin az Ön számára? Akkor nem szabad alábecsülni a fény azon képességét, hogy javítja a koncentrációt és a hatékonyságot. A praktikus asztali lámpa nem hiányozhat a munkasarokból.

Az ősz folyamán nem csak este, hanem a borús napokon is hasznát veszi. Az igényes dizájn szerelmeseinek bizonyára elnyeri tetszését a rosegold árnyalatú FABEL asztali lámpa. Ha a semleges színeket kedveli, a lámpa elérhető matt nikkel változatban is. Ugye milyen jól mutatna a hálószobája éjjeliszekrényén?

Valami mást keres a meghitt hangulathoz? Lámpákat – legyen az álló, asztali és függő, gyertyatartókat, lámpásokat vagy akár gyertyatartós tükröket is talál a kondela.hu oldalon.