Romantikus dekoráció vagy minimalista dizájn? Fedezze fel a tökéletes stílust otthona számára

Romantikus dekoráció vagy minimalista dizájn? Fedezze fel a tökéletes stílust otthona számára

Mindannyian mások vagyunk: valaki szereti a spenótot, valaki rá sem bír nézni, valaki imádja a klasszikus zenét, mások a fülbemászó pop stílust kedvelik. Ízlésünk és preferenciáink mindenhol megmutatkoznak – természetesen az otthonunkban is. Skandináv, provence-i, ipari, vintage, eklektikus vagy tengerész stílus? Melyik a megfelelő az Ön számára? Itt egy gyors útmutató az egyes stílusokhoz. Boldogok leszünk, ha segítünk ihletet meríteni, hogy jól érezze magát otthonában. Még jobban, mint azelőtt.

Skandináv életstílus

 

Skandináv életstílus

A skandináv stílus a minimalizmusáról, a világos semleges színeiről és a meleg természetes tónusok kombinációjáról ismert. Szürke, fehér, szürke natúr fával kiegészítve, meleg mustár szín, púderrózsaszín és főként sok zöld szobanövény.

A skandinávok életük során sok hosszú hideg telet és rövid borongós napot vészelnek át. Ezért is igyekeznek minél több természetes fényt vinni otthonukba, és minél könnyedebb hangulatot teremteni: nyitott tér, világos semleges színek, természetes anyagok, növények, puha párnák, takarók, bolyhos szőnyegek, ablakok függöny és redőny nélkül.

Ha a kínálatunkban szereplő termékek közül ki kellene választanunk a skandináv stílus egyik jellegzetes képviselőjét, akkor az a fa lábakkal ellátott szürke SOLMA ülőgarnitúra lenne.

 

Provance-i stílusú otthon

 

Provance-i stílusú otthon

Ha Provence-ra gondolunk, valószínűleg sokunknak a végtelen illatos levendula ültetvények jutnak eszünkbe. Valójában magát az életstílust is a levendula ihlette: a lila fontos szerepet játszik benne. Nem hiányozhatnak azonban a más, intenzívebb pasztell tónusok sem: kék, zöld, barna vagy bordó.

És a bútorok? Itt a világos – fehér, krémszínű – fa elemek dominálnak, gyakran patinával és finom dekorációval vagy dísszel kiegészítve. A kellemes provence-i hangulatot egy természetes, megmunkálatlan étkezőasztallal is bebiztosíthatja. Természetesen a kiegészítők sem hiányozhatnak, mint például a levendulával díszített teáskannák, a jellegzetes faliórák, a kötött takarók vagy fémcsillárok.

A provence-i életstílushoz illő bútorokat nálunk is találhat, mint amilyen például a PROVANCE komód.

 

Tekintélyes ipari stílus

 

Tekintélyes ipari stílus

Tekintély. Az a szó, ami talán a legjobban tudja jellemezni az ipari, vagyis indusztriális stílust. A kemény vagy megmunkálatlan anyagok dominálnak benne, mint a fém, a beton, a vakolatlan tégla, amelyet többnyire sötétebb – fekete, szürke, grafit, bronz vagy sötétbarna – színű bútorok egészítenek ki.

Mindegyik meglehetősen hideg anyag és szín, ezért célszerű az ipari stílusú lakásokat egy melegebb színnel otthonossá varázsolni - remekül mutat például az élénkpiros – és kiegészíteni puha szőnyegekkel vagy szobanövényekkel.

Egy ipari stílusú otthonból nem hiányozhat a grafit színű BUSTA konzolasztalunk.

 

A tengerészeti stílusban a kék szín és a csíkos minták dominálnak

 

A tengerészeti stílusban a kék szín és a csíkos minták dominálnak

A tengerész stílus a tengerparti környezet által ihletett játékosságáról híres. Itt minden tekintetben a kék színek dominálnak – azúrkék, sötétkék, türkiz, de a pasztell világos tónusok is, mint a krém, a bézs és a homok szín.

Természetes a csíkok jelenléte is, amelyek többnyire sötétkékek, s amelyekhez egyedi kiegészítők is társulnak: tengeri csillagok a falakon, kagylóból, kavicsból és homokból készült dekorációk, horgony mintájú párnák, illetve kötélre vagy mentőgyűrűre akasztott lámpák.

A tengerészeti stílusban készült lámpák játékosságukkal tűnnek ki, ilyen például a CINDA állólámpánk, amely egy világítótorony reflektorfényére emlékeztet.

 

Vintage stílusú berendezés

 

Vintage stílusú berendezés

A múlt nemes érintése. Ez a vintage stílus, amelyben a masszív anyagok, a robusztus bútordizájn és a komoly színek – sötétbarna, bordó, mustár, smaragd – dominálnak. Egy vintage hangulatba öltözött otthon merész tónusokkal büszkélkedhet, kellemes, visszafogott homályba merülve.

Példaként említhetjük a smaragd színű kanapét, a fenséges foteleket, amelyekbe bele lehet süllyedni, a sötét tömörfát, amely a lekerekített éleiről ismert, s amelyek a vintage stílus bútordarabjainak éles megjelenését uralják. A jellegzetes kristálycsillárok is tökéletesen illeszkednek ebbe a stílusba.

A vintage dizájnhoz az Art-deco stílusú smaragd fotelünk, a NOBLIN is remek választás.

 

Kombinálja a bútorokat tetszés szerint eklektikus stílusban

 

Kombinálja a bútorokat tetszés szerint eklektikus stílusban

Az eklektikus stílus az egyik legérdekesebb, de egyben a legnehezebb a berendezés szempontjából. Miért? Itt nincsenek szabályok – a mintás tapétákat kombinálhatja ciklámen kanapéval, ipari stílusú asztallal és álló reflektorlámpával. Azonban meg kell győződnie arról, hogy ennek a keveréknek még így is van értelme.

Egy eklektikus otthon berendezésében a legfontosabb, hogy ne vigyük túlzásba. Merész és geometrikus minták, kirívó színek, különböző anyagok – fém, fa, üveg, textil, különböző stílusban és formában. Az eklektikus stílus mellett mindent megengedhet magának. Virágmintás BELEK dizájner fotelünk is tökéletes alapját képezheti az eklektikus stílusnak.

 

Akár bútort, akár kiegészítőt keres bármilyen stílushoz – lehet az tengerészeti, eklektikus, skandináv, vintage, ipari – a kondela.hu oldalon mindent megtalál.