Rendezze be teraszát praktikus bútorokkal, és élvezze a nyarat

Rendezze be teraszát praktikus bútorokkal, és élvezze a nyarat

A friss levegőn való kikapcsolódás és szórakozás alapja a terasz. Ahhoz azonban, hogy a nyarat teljes mértékben élvezni tudjuk, önmagában a terasz sem elegendő. Most adunk pár ötletet, hogy hogyan rendezze be úgy, hogy az egész szezon alatt hasznát vegye. Vizsgáljuk meg közelebbről a különféle bútorokat. Több praktikus segédeszközzel egészítjük ki a teraszt, és dekorációkkal tesszük teljessé. Lássunk hozzá.


Mobilă de grădină

Megfelelő kerti bútorokkal a terasz egy szabadtéri szobává alakítható. Egy ebédlővé vagy nappalivá. Még azok is, akik most otthonról dolgoznak, átköltöztethetik az otthoni irodát a teraszra.

Mielőtt új bútorokat vásárolna, gondolja át, hogyan és mire fogja használni a teraszt. Közös reggeliket és vacsorákat tervez, bulikat a barátokkal, vagy csak egy csendes helyre vágyik, ahová elrejtőzhet egy jó könyvvel? Ha a saját béke oázisát szeretné létrehozni, feleslegesen költene nagy, robusztus bútorokra. Ebben az esetben inkább a függő fotelekre vagy hintaágyakra összpontosítson. Azonban a kerti nyugágyak is képesek maximális kikapcsolódást biztosítani, amelyen teljes mértékben élvezheti a nyári napsütést.


Ha olyan kerti bútorokat keres, amelyeken minden családtag kényelmesen elfér, akkor azt javasoljuk, hogy kárpitozott párnákkal kiegészített kerti ülőgarnitúrákat keressen. Az ilyen szettek modern kialakításúak, gyakran tartalmaznak dohányzóasztalt is.


Egy másik népszerű lehetőség a kerti étkező szett. Az étkezőasztalt így nemcsak étkezésre és italok felszolgálására, hanem otthoni munkára is használhatja, gyermekei elvégezhetik rajta a házi feladatokat, és társasjátékokat is játszhatnak rajta. A kerti étkező szett általában két-hat étkezőszéket tartalmaz, a kerti székek kényelmesebbek. Az asztal edzett üveglemezzel van ellátva, amely ellenáll a szokásos és a kiszámíthatatlan időjárási körülményeknek is.


Kerti munkaasztal és tálalóasztal

Grillezett zöldségek, hús, sajt. Egy grillparti általában mindenki számára szórakoztató, de különféle feladatokkal jár a háziasszonyok és a szakácsok számára, főként az ételek és a különféle finomságok elkészítésével kapcsolatban. Elég megterhelő a grillezőtől a konyháig futkosni oda és vissza. Önnek azonban nem kell sehová sem futnia. Szerezzen be egy kerti munkaasztalt, amely megfelelően nagy munkafelületet kínál az alapanyagok elkészítéséhez. Egy ilyen asztal a kertészeknek is hasznukra válik, például virágátültetéskor, a kreatív lelkek és a barkácsolók számára pedig segítséget nyújt a különböző kreatív tevékenységek során.

Kerti asztal, égerfa, ELSIRO Kerti asztal, égerfa, ELSIRO

A kész grillezett ételek szállításában pedig a tálalókocsi segít. Az egyszerűbbek könnyebben hordozhatók a kezükben, lehetnek tálalókocsik tálcákkal vagy asztalok, amelyek felső részét leveheti és tálcaként használhatja. Azonban a kerekekkel ellátott tálalókocsik sokkal praktikusabbak. Egy egyszerű fogantyú segítségével kezelheti. A mozgatása is egyszerű, de itt figyelembe kell venni a terasz padlóját. A fa lécekből álló teraszokon a kerekek hajlamosak beszorulni a résekbe.


Italok hűtésére szolgáló asztal

Egy forró nap után mindenki megérdemli a jutalmat. Még azok az üdítők vagy sör is, amelyeket több órán át hűtött a mélyhűtőben, hajlamosak a meleg levegőn nagyon gyorsan felmelegedni. Mit szólna egy hűtő rekesszel ellátott asztalhoz? Így kettőt kap egyben. Az asztalt poharak tárolására vagy finomságok tálalására is használják, a belső része pedig olyan anyagokból készült, amelyek hosszú ideig képesek fenntartani az ital megfelelő hőmérsékletét.


S ha már az italoknál tartunk...az ital megfelelő hőmérsékletének fenntartására van egy másik praktikus módszer is, a thermo poharak használata. A thermo poharak boroszilikát üvegből készülnek és dupla fallal rendelkeznek, aminek köszönhetően a hűtött ital nem melegszik fel olyan gyorsan.

Thermo poharak és csészék Thermo poharak és csészék

Nyitott tűzrakóhely

Párszor már említettük a grillezést. Az ínyencek mindene a felszerelés, amelyen az ételeket készítik. Az a legjobb, ha a legmodernebb és legminőségibb elektromos grillezőket használják. Ha azonban Ön a hangulatot részesíti előnyben az új technológiák által nyújtott sebesség helyett, fektessen be egy multifunkcionális fém tűzrakóhelybe. Egy kültéri tűzrakó többféle módon használható - grillezzel, használja tábortűzként, vagy egyszerűen élvezze a lángok táncát a holdfényben. Egy ilyen kandalló italok hűtésére is alkalmas. Biztonságos és minősítéssel rendelkezik, a biztonsági előírások szerint van gyártva.

Hordozható tűzrakóhely grillráccsal és villával CHAMON Hordozható tűzrakóhely grillráccsal és villával CHAMON

Dekorációk

Nagyszerű, ha a terasz funkcionális és olyan bútorokkal van berendezve, amelyek maximális kényelmet kínálnak. Annak érdekében azonban, hogy igazán jól érezze magát a teraszon, javasoljuk, hogy egészítse ki különféle dekorációkkal. Szövetek a kerti ülésekhez párnák és takarók formájában, gyertyatartók a légkör tökéletesítéséhez, virágcserepek és virágtartók.

Kerti 3 darabos készlet, természetes/fekete, VALIN Kerti 3 darabos készlet, természetes/fekete, VALIN

A terasz szolgálja Önt, nem pedig fordítva. Ezért gondolja át alaposan, hogy hogyan kívánja használni, és milyen bútorokra és felszerelésekre van szüksége. A kevesebb néha több, különösen egy olyan terasz berendezésénél, amelynek a mérete és elrendezése korlátozott.