Rakjon rendet a spájzban vagy a kamrában. Hogyan?

Rakjon rendet a spájzban vagy a kamrában. Hogyan?

Hol a liszt? Nem láttad a nagymama lekvárját? Ilyen nincs, megint nem találom a tésztagépet! Ezek olyan mondatok, amelyek időnként minden háztartásban elhangzanak. Ha azonban az Ön otthonában szinte naponta, akkor vegye ezt figyelmeztető jelzésnek. Lehet, hogy itt az idő, hogy kitakarítsa és rendszerezze a kamrát? Igen, fél napot, esetleg egy egész napot is igénybe vehet, na de az eredmény? Jelentősén javíthatja az életminőségét az, ha rend van a konyhában vagy a kamrában. Válasszon jól bevált segédeszközöket, válassza az állványokat, tárolódobozokat, konténereket és polcokat. Hogyan csinálja?

Hogyan

 

A polc a rendszerezés alapja

Fontos, hogy minden kamrában legyen egy polcállvány, méghozzá egy olyan, amely kellően nagy felületet biztosít. Vagy szűk hely esetén elég egy kisebb darab, masszív felépítéssel, valamint bőséges hosszúságú és mélységű polcokkal. És minél nagyobb a teherbírása, annál jobb. A mi SUER TYP 2 fém szerkezetű polcunk pontosan ilyen.

Az 5 darab 35 cm mély és 56 cm hosszú polc elegendő helyet biztosít a befőtteknek, a lisztnek, a ketchupoknak, a tésztáknak, a nem használt edényeknek vagy a nagymama lekvárjának. A polcok mindegyike alkalmas akár 10 kg súlyú élelmiszerek tárolására is.

A polcállvány 160 cm magasra nyúlik, így szükség esetén – és a kamrában lévő szabad teret maximálisan kihasználva – egy polcot is akaszthatunk fölé. Ha kisebb kamrája van, akkor remek választás a 7 szintes RATTO fém polcállvány.

Az alsó részben két tágas fémkosár és 5 db 10 kg teherbírású polc gondoskodik a tárolóhelyről. A polc szélessége kompakt, 34,4 cm-es, a mélysége 41,4 cm, a magassága pedig 170 cm. Méreteinek köszönhetően akár két ilyen állvány is elhelyezhető a kamrában. Vagy akár három?

 

Hogyan

 

Cukor, liszt és tészta tárolódobozokban

Praktikusak, esztétikusak és képesek megvédeni az élelmiszereket. Ha azt írjuk, hogy a kamrában a zárható tárolódobozok használata – például a liszthez – megváltoztathatja az életét, nem túlzunk.

Függetlenül attól, hogy üvegből vagy műanyagból készült tárolódobozokat használunk-e, ezek megakadályozzák, hogy az étel átvegye más élelmiszerek szagát. Továbbá megvédik őket a lisztbogaraktól, és megakadályozzák, hogy a liszt, a cukor vagy a búzadara a szakadt zacskó miatt kiszóródjon. Az üvegen vagy átlátszó műanyagon keresztül pedig láthatja, hogy mennyi bab vagy spagetti maradt még. És a polc, amelyen ilyen tárolódobozok lesznek, sokkal szebben fog mutatni, mint az eredeti csomagolások eltérő kialakításai.

Kínálatunkban műanyag és üveg tárolódobozokat egyaránt talál. A bambusz fedéllel ellátott 3 db-os VUDISA üveg tárolódoboz készlet nem hiányozhat egyetlen konyhából vagy kamrából sem. Az 500 ml-es, 700 ml-es és 1000 ml-es térfogat elegendő helyet biztosít az ömlesztett élelmiszerek, de a hüvelyesek, gabonafélék vagy a tészták számára is.

Ha gazdaságosabb megoldást keres, akkor a 7 db-os HARLEM zárható műanyag tárolódoboz készlet a megfelelő megoldás. A tartályok különböző méretűek, 500 ml-től 1900 ml-ig. A kristálycukortól a lencsén át a hosszú spagettiig minden elfér benne.

 

Hogyan

 

A ritkábban használt tárgyakat tárolja a polcokon

Szeretné maximálisan kihasználni a kamra szabad terét? Bár a polcállványok nagyszerű kiegészítők, van még mit hozzátenni. A közvetlenül a mennyezet alatt elhelyezett fali polcok extra tárhelyet hoznak létre, amit különösen értékelni fog, ha a kevésbé használt eszközöket, edényeket és fazekakat eddig a konyhában tárolta. Az olajsütő, a kenyérpirító, az ünnepi étkészlet vagy a házi tésztagép egyaránt megtalálja a helyét.

Minden a kamra méreteitől függ, de az ASSISTENT NEW falipolc érdekes megoldás szűk helyekre. 120 cm-es hosszával és 25 cm-es mélységével bőséges tárolóhelyet biztosít. Ezenkívül az oldalfalak megakadályozzák, hogy a tárgyak leessenek a polcról.

Ön is azok közé tartozik, akik most úgy döntöttek, hogy valóban itt az ideje kitakarítani a kamrát? A kondela.hu oldalon mindent megtalál, ami az átlátható rendszerezéshez szükséges.