Otthon a cipői számára. Hogyan válasszuk ki az előszobához megfelelő cipőtárolót?

Otthon a cipői számára. Hogyan válasszuk ki az előszobához megfelelő cipőtárolót?

Cipőtároló, cipőtartó, cipősszekrény ... Többféle megnevezés ugyanazon típusú bútorokra. Annak érdekében, hogy az előszobában minden megfelelően működjön, az összes tárgynak meg kell határozni a helyét. Nem csak a kabátokra, kézitáskákra vagy iskolatáskákra gondolunk. Biztosan egyetért velünk abban, hogy ami a folyósón a leginkább az útban van, az a cipő. Itt egy magassarkú, ott egy tornacipő, amott egy csizma, a tükör alatt pedig egy futballcipő hever. A cipősszekrény az, amely megoldja gondjait a cipőhalmokkal.

Provance Provance

Ne legyen útban a cipősszekrény

A megfelelő darab kiválasztásához meg kell határozni azt a helyet, amelyet a cipőtároló számára szeretnénk elkülöníteni. A cipősszekrény gyakran az előszoba bútor vagy előcsarnok berendezésének része, de megtalálhatjuk a tanulószobában, a hálószobában vagy egy különálló naaaagy gardróbszekrényben is, ahol elfér egy hatalmas cipőtartó, amely a padlótól a tetőig ér… De ez már egy másik történet.

A cipősszekrény nem foglalhat el túl sok helyet az előcsarnokban. Általában a bejárati ajtó közelében helyezkedik el, ezért nem szabad olyan helyre rakni, amely szükséges az ajtó biztonságos kinyitásához. Szintén nem szabad hagyni, hogy más bútorok elnyomják ezt a darabot. Az előcsarnokok, -különösen a lakásokban- a legkisebb szobák közé tartoznak, ezért itt nem nagyon lehet túlzásba esni a cipősszekrény kiválasztásakor. A cipőtárolónak ideális méretűnek kell lennie, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen az előcsarnokba, ugyanakkor helyet kell biztosítani a család minden tagja számára.

Cipősszekrény 2K1S, tölgy san remo, ORESTES Cipősszekrény ORESTES

Állítható cipőpolc

A legáltalánosabb és legegyszerűbb kivitelezés az állítható, többnyire fémből készült cipőtároló. Az állítható ebben az esetben azt jelenti, hogy a cipőpolcot szélességében széthúzhatja, ha a szokásosnál több párt szeretne elhelyezni rajta. A cipőket több polcon tárolhatja, amelyeket fémrudak alkotnak.

4-soros állítható cipőpolc DITA 4-soros állítható cipőpolc, króm, DITA

Alacsony cipőtároló fémből vagy bambuszból

Az olcsóbb változatok közé tartoznak azok a cipőtárolók, amelyek három-öt polcot kínálnak a cipők tárolásához. Az ilyen cipőtartókat főként a fiatal párok kedvelik, olyan háztartásokban, ahol az előszobában a felnőtt cipők még nem keverednek a gyerek lábbelikkel. Népszerűek a bentlakásos iskolák diákjai körében is. A gyermekes háztartásokban nagyon jól szolgálnak "sürgősségi" cipőtartóként, ahol a leggyakrabban viselt cipőket, vagy az esőtől átázott lábbeliket tárolják. A gyártáshoz leginkább fémet és MDF deszkát használnak. A legmodernebb, dizájner cipőtárolók manapság bambuszból készülnek.

3-részes cipősszekrény, rozsdamentes acél, NILS 3-részes cipősszekrény, rozsdamentes acél, NILS Cipősszekrény, festett bambusz, SOVETO TYP 1 Cipősszekrény, festett bambusz, SOVETO

Cipőtartó, amely a ruhaakasztó fogas része

Sokkal praktikusabb az olyan polcos állvány, amely felett egy ruhaakasztó, vagy kampókkal ellátott rudak találhatók. Így nemcsak a cipőit, hanem a kabátokat, dzsekiket, sálakat és az egyéb kiegészítőket is tárolhatja rajta. Előnye, hogy az állvány tükröt is tartalmaz. A tükör nagyszerű segítség, amikor otthonát épp elhagyni készül, vagy mikor hazatér.

Fogas cipőtartóval, fekete fém, BARNUM Fogas cipőtartóval, fekete fém, BARNUM

Kombinált cipőtartó, amely üléshez is alkalmas

Egy ilyen "pad" a cipőtartó mellett ülőrésszel is rendelkezik. Ezt a funkciót különösen a gyerekek és az idősek fogják értékelni. A paddal ellátott cipőtároló egy vagy két polccal rendelkezik. Alkalmas a leggyakrabban viselt cipők tárolásához, vagy azokhoz a darabokhoz, amelyeket csak ritkán visel.

Cipőtároló pad, feketefehér, LYROS Cipőtároló pad, feketefehér, LYROS

Cipősszekrény

Az ajtókkal ellátott szekrények a klasszikus cipőtárolókhoz tartoznak. A szekrény belsejében általában egy vagy két polc található. Az ajtó hagyományos módon a térbe nyílik. Egy másik kategóriát pedig az összecsukható polcokkal rendelkező cipőtárolók képviselnek.

Fali fogas tükörrel, fehér LYNATET TYP 115 Fali fogas tükörrel, fehér LYNATET TYP 115 Cipőpolc, amerikai cseresznye, FP-02-cipősszekrény Cipőpolc, amerikai cseresznye, FP-02-cipősszekrény Négyrészes cipősszekrény, fehér/tölgy sonoma, VIVAT TYP 3 Négyrészes cipősszekrény, fehér/tölgy sonoma, VIVAT TYP 3

Kombinált cipőtároló

Ha valami sokkal praktikusabb dologra vágyik, válassza a cipősszekrényt, amely fiókokkal vagy polccal van kombinálva.

Cipősszekrény, bükk, ANABELA Cipősszekrény, bükk, ANABELA Kétrészes billenő cipősszekrény, fehér, IZABELA Kétrészes billenő cipősszekrény, fehér, IZABELA

Cipősszekrény

Ha egyszerre több cipőt kell elrendeznie, akkor a több polccal ellátott cipősszekrények alkalmasak az Ön számára. Egy ilyen cipősszekrényt bárhol elhelyezhet a háztartásban. Kívülről úgy néz ki, mint egy hagyományos szekrény, de valójában ez egy cipők tárolására szolgáló bútordarab.

cipősszekrény, bükk, MARINA cipősszekrény, bükk, MARINA

Tükörrel ellátott cipősszekrény

Vásároljon 2 az 1-ben cipősszekrényt. A tükörrel ellátott cipőtároló nemcsak praktikus, hanem stílusos is. A cipősszekrény elülső részén található tükörben bármikor ellenőrizheti külsejét. Ezenkívül a tükör optikailag megnövelheti és világosabbá teheti az előszobát.

Cipős szekrény tükörrel, sonoma tölgyfa, KAPATER 305397 Cipős szekrény tükörrel, sonoma tölgyfa, KAPATER 305397

Cipőrendszerező

Nem szabad megfeledkeznünk a cipőrendszerezőkről sem. Használja őket az előszobában, rejtse el őket egy szekrényben. Az ilyen rendszerezők legnagyobb előnye a méretük. Magasak, több tucat polcot tartalmaznak, amelyeken kényelmesen tárolhatja az összes családtag cipőjét.

Cipőszervező szett, feketetejfehér, BEKIM TYP 1 Cipőszervező szett, feketetejfehér, BEKIM TYP 1

Egy extra bónusz a végére

Mindig csak a cipőkről beszélünk. Mit szólna most egy csizmatartó állványhoz? A csizmákról gyakran elfeledkezünk. A bőrcsizmák tulajdonosai azonban biztosan nagyra fogják értékelni azt a segédeszközt, amely segít megőrizni a nedves csizmák eredeti megjelenését. Az állvány megakadályozza a bőr károsodását, deformálódását és megrepedezését, amelyek akkor fordulnak elő, amikor a csizma csupán a padlón hever. A tél vége után is örömét leli majd ebben a darabban. Helyezze a csizmát az állványra és tegye félre, amíg újra használni kezdi.

Ajánljuk:

Csizmatartó, fehér, FOVUM Csizmatartó, fehér, FOVUM