Nem létezik két egyforma ágy. Nézzük meg közelebbről a különböző típusokat

Nem létezik két egyforma ágy. Nézzük meg közelebbről a különböző típusokat

Jelenleg rengeteg ágy található a piacon. Talán azt gondolja: "Minden ágy egyforma". De ennek épp az ellenkezője igaz. A választás az életkortól, a kívánt méretektől, valamint az Ön ízlésétől és a belső terétől is függ. Tanuljon meg eligazodni az ágyak leírásában, és kérje a bútorboltban pontosan azt, ami megfelel Önnek.

Az ágy az otthon egyik legfontosabb bútordarabja – elvégre az emberek életük körülbelül egyharmadát töltik benne. Semmi sem befolyásolja jobban a napi teljesítményünket, mint az alvás. Mielőtt belevágna a matrac vásárlásába, szánjon időt a tökéletes keret kiválasztására. Rövid áttekintést nyújtunk az ágyakról a legegyszerűbb daraboktól kezdve az igazán királyi ágyakig.

 

Egyszemélyes ágy

Ahogy már a neve is mutatja, ez az ágy egy személy számára van tervezve. Az általános méret 80x200 vagy 90x200 cm. Egyes gyártók azonban egyéb méreteket is kínálnak. Ha extra szokatlan méretre vágyik, forduljon bármelyik bútorgyártóhoz. Az egyszemélyes ágyak megtalálhatók gyerek- vagy diákszobákban, de egy magányos farkas kisebb hálószobájában is. Az egyszemélyes ágyak nem hiányozhatnak a szállókban, panziókban, hotelekben vagy más szálláshelyeken, ahol arra törekednek, hogy megfeleljenek a vendégek minden követelményének.

Ágy 1S/90, fehér/tölgy sonoma, TEYO

 

Egyszemélyes heverő

Külön csoportot alkotnak az olyan bútorok, amelyek képesek helyettesíteni a kanapét és az ágyat is.. Főleg diákszobákban vagy egy kisebb lakásokban használják őket. Napközben élvezze a dekoratív párnákkal kiegészített kanapé kényelmét, éjszaka pedig bízza az alvást egy szilárd és stabil ágyra.

 

Díványok

Ez egyfajta egyszemélyes ágy. Jellegzetes megjelenésű. Általában szövettel kárpitozott, gyakran mintás. Alsó szerkezetből és rácsos deszkából áll, amelyre matracot helyeznek. A matracot szövet borítja. Hab-, rugó- és szendvicsmatraccal készül, pontosan az Ön igényeinek megfelelően. A díványban tárhelyet is talál. Néhány fejléccel vagy oldalsó kartámaszokkal van gazdagítva.

Dívány tárolóhellyel, ALEX

 

Meghosszabbítható ágy

Ez egy nem szokványos egyszemélyes ágy. Főként a gyerekvilág része. Úgy készül, hogy szükség szerint be tudja állítani a hosszát. Növekvő ágynak is nevezik, mivel szó szerint a gyermekével együtt növekszik.

 

Montessori ágy

Egyszemélyes ágy lábak nélkül. Mária Montessori oktatási módszerének megfelelően közvetlenül a földre van fektetve. A megemelt szerkezet egy házhoz hasonlít. A Montessori ágyak kialakításukkal támogatják a gyermek kreativitását és függetlenségét.

Montessori ágy, tűnyalábos fenyőfa, szürke, GROSI Montessori ágy GROSI

 

Megemelt gyerekágy

Gyerekágy, amely első ránézésre egy emeletes ágyra hasonlít, de mégis egyszemélyes ágy. Az ágy meg van emelve, a gyermek a létrán tud rá feljutni. Az alsó részén elegendő hely található a játékra, vagy tárhelyként is használható.

Kombinált ágy gyerekszobába, fehér, FANY Kombinált ágy gyerekszobába FANY

 

Emeletes ágy

Emlékszik még rá a gyerekkorából? Ma is sok gyerekszobában megtaláljuk őket. Az emeletes ággyal egyszerűen tudunk helyet spórolni a szobában. A hagyományos franciaágyak mellett manapság már háromszemélyes ágyakat is találunk - emeletes ágyat pótággyal, vagy kétszemélyes ágyat egy szélesebb alsó ággyal.

 

Standard franciaágy

Ezt a fajta ágyat nemcsak párok használják, de egyedülálló személyek is gyakran választják a nagyobb kényelem érdekében, amely az ágy méretével hozható összefüggésbe. A standard méret 160x200 cm vagy 180x200 cm. A kétszemélyes ágyakat matracokkal vagy anélkül árulják. Az utóbbi esetben Ön választhatja ki, hogy két kisebb matracot, vagy egy nagyot vásárol-e.

Ágy Sudbury Ágy Sudbury

 

Fából készült ágy

A fa esztétikai előnnyel rendelkezik más anyagokkal, például a fémmel vagy az acéllal szemben. Nagyon könnyen kombinálható, és a melegség érzését viszi minden helyiségbe. A fa a remek megjelenése mellett nagyon tartós és könnyen karbantartható. A tömörfából készült ágyak megfizethetőbb alternatívája a faforgácslap. A fa dekorral díszített ágyak megjelenése és érzete is hasonló a tömörfához. Kínálatunkban találhat tömörfából és forgácslapból készült ágyakat is.
 


Kárpitozott ágy 

A kárpitozott ágyak előnye a puha bútortest. Ezek esetében nem áll fenn a veszélye annak, hogy megbotlik vagy belerúg, és megüti magát. A magas, párnázott fejtámla nagyon kényelmes, ha közvetlenül az ágyból néz tévét, vagy ha lefekvés előtt könyvet olvas. A felhasznált anyagnak köszönhetően a gyártók képesek egyedi megjelenést létrehozni - elég csak módosítani a varrást vagy az árnyalatot. Általában tárolóhelyet is biztosítanak, és ráccsal együtt vannak szállítva.
 

Ágy rakodótérrel AKANA

 

Dívány stílusú franciaágy

A kétszemélyes ágy dívány formájában is rendelkezésre áll. Vásárlóként kiválaszthatja a szövet típusát, a homlokzat formáját és a matrac típusát is. A tárolóhoz alulról, a "lábtól" vagy oldalról férhet hozzá.

 

Alacsony ágyak

A designer ágyak egy másik típusa az alacsony ágy. Ez a csoport magában foglalja a 20-35 cm magasságú ágyakat. Bár az ágy vonzó megjelenésű, nem alkalmas időseknek, vagy olyan emberek számára, akik gerinc- vagy ízületi problémákkal küzdenek.

Ágykeret, fehér textilbőr, 160x200, DANETA Ágykeret DANETA

 

Ágy magas fejtámlával

Amint a modern dizájnnal szemben támasztott igényeink nőnek, a modern ágyak kínálata is egyre csak növekszik. A magas fejtámlák manapság rendkívül népszerűek. Ami az anyagot illeti, lehet fa, fém vagy kárpitozott ágy.

 

Boxspring ágy

Az alacsony ágy ellentéte az ún. boxspring ágy. . Szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy az ágy egy rugókkal teli dobozból áll. Az ilyen ágyak előnye főként a magasságuk. Ez a számos matracrétegnek köszönhető, amely gondoskodik a tökéletes alvásról.

Boxspring típusú ágy 180x200, FERATA TV KOMFORT

 

Ágy világítással 

Valami extra modernet keres? Mit szólna egy háttérvilágítással ellátott ágyhoz? A háttérvilágítás a fejtámlába vagy közvetlenül a szerkezet keretébe van beépítve. Az RGB világítás többféle színben kapható. Beállíthatja a színváltást bizonyos időintervallumokban, vagy kiválaszthatja azt a színt, amely a legjobban jellemzi a pillanatnyi hangulatát.

 

Baldachinos ágy

Az ágy emelt szerkezettel rendelkezik, amelyre függönyöket vagy könnyű baldachint rögzíthet. Egy ilyen ágy már az első pillantásra varázslatos álmokat ígér. Gyakran fantasztikus díszekkel van gazdagítva.

Illusztrációs fotó