Nappali – minden otthon szíve

Nappali – minden otthon szíve

Az otthon szíve. Egy hely, ahol élünk, ahol a család találkozik, ahol együtt töltjük az időt. Ez a nappali - az a szoba, ahol a család társasági élete zajlik. Hogyan lehet a benne rejlő lehetőségeket a legjobban kihasználni? Hogyan hozzunk létre egy kellemes helyet a nappaliban, ahol öröm lesz a szabadidőnket tölteni? Mi ismerjük a válaszokat, és most remek tippeket hoztunk Önnek konkrét bútorokhoz. Melyik kanapé ideális a nappaliba? Milyen szőnyeggel és fotellel egészítsük ki? Na és mi a helyzet a dohányzóasztallal? Ne aggódjon, mindenre gondoltunk.

Nappali

 

Mi legyen a nappali domináns eleme? 

Kellemes látvány, ha minden helyiségben egy-egy dolog dominál, kevésbé feltűnő darabokkal kiegészítve. A hálószobában egy ágy éjjeliszekrényekkel, a gyerekszobában lehet ez egy emeletes ágy és az íróasztal. És a nappaliban? Íme néhány lehetőség. Természetesen itt több opció is rendelkezésre áll: egy nagy kényelmes kanapé, egy praktikus dohányzóasztal, egy kisasztal arra az esetre, ha vendégek érkeznek, egy darab szőnyeg és egy füles fotel vagy zsámoly. Hogyan nézhet ki ez a gyakorlatban?

A nappali megjelenése elsősorban az Ön stílusától függ. Most megmutatjuk ezt a skandináv minimalizmus példáján, amely képes optikailag megnövelni a teret, segít a nagyobb rend fenntartásában és egyben kellően otthonos is. Az alap egy kanapé. Lehet ez akár egy sarokkanapé, ideális esetben semleges színekben, amit később natúr fával és színes tartozékokkal egészíthet ki.

 

Nappali

 

Kanapé a nappaliba a nagyobb variálhatóság érdekében

Szereti a változatosságot, és néha szívesen veszi az apró változtatásokat a bútorok elrendezésében? A 3 személyes kanapéból és két fotelből álló AMEDIA készlet remek megoldás. Szürke szín, fa lábak, rengeteg hely és kényelem. Mintha csak a skandináv stílushoz készült volna. Ha szeret játszani a színekkel, az AMEDIA készletet mustárszínű, csokoládé színű, sötétszürke vagy fáradt rózsaszín változatban is megtalálja. Nem kell mást tennie, mint kiegészíteni a megfelelő párnákkal.

A tisztaság megőrzésében segít a laminált vagy fa padló. Ezekkel kevesebb porra és kevesebb ápolásra számíthat. Azonban ebben az esetben fontos, hogy kényelmet biztosítsunk a lábaink számára is. Egy darab szőnyeg segít hangulatossá tenni a nappaliját. Melyiket válasszuk? A modern MARION szőnyeg ideális megoldás. Az absztrakt minta, a szürke-sárga-kék színek és a megfelelő méret garantálja, hogy Ön is beleszeret a nappaliba.

 

Nappali

 

Dohányzóasztal és kisasztal a nappaliba

Az INFERO dohányzóasztal tökéletesen illik ehhez a kanapéhoz. Az AMEDIA kanapét harmonikusan kiegészítik az asztal fa lábai, és a gyermekes háztartásokban minden bizonnyal értékelni fogják az asztallap kerek formáját. Választhat a szürke, fehér vagy fekete színek kézül. Ha Ön helyett kellene meghoznunk ezt a döntést, mi a fehéret választanánk. Az ok egyszerű - könnyedén kombinálhatja a fehéret a nappali többi elemével, ugyanakkor szellősebbé és tisztábbá teszi a helyiséget.

Nagyobb vendégsereget vár? Egy kisasztalra mindig számíthat. Főleg, ha könnyű és könnyen mozgatható. A praktikus RENDER kisasztal pontosan ilyen, és egyben érdekes dizájner darab. A MARION szőnyeggel tökéletes párt alkot sötétkék színben, de megtalálható menta, nude rózsaszín, fehér és fekete színben is. És mi több, kevesebb mint két kiló. További bónusz a levehető felső tálca. Akár két ilyen praktikus asztal is hasznunkra válik a nappaliban.

 

Nappali

 

Kiegészítők, amelyek otthonosabbá varázsolják a nappalit

Bár csak kiegészítő, mégis rendkívül fontos a jól megválasztott polc vagy nyitott szekrény. Itt elhelyezhet könyveket, gyümölcsös tálat, dísztárgyakat, vágott virágokat egy vázában, de akár szobanövényeket is. Ha a nappali megengedi, válasszon nagyobb méreteket, amelyekkel érdekes dekorációt hozhat létre.

Mit szólna a tágas, hófehér SARAH könyvespolchoz? Unalmas? Emiatt egyáltalán nem kell aggódnia, hiszen a fehér szín remek alapként szolgál a sok színes növény, könyv, magazin, fotók vagy az emléktárgyak többi árnyalatához.

Nem szabad megfeledkeznünk a képekről sem. Egy természetes motívum tökéletesen illeszkedik a minimalista skandináv stílusba. Biztos választás például egy három képből álló szett levélmotívumokkal. És ha már a természeti motívumoknál tartunk, nyugodtan szerezzen be a nappaliba egy kis polcot, amit "zöld fallá" alakíthat: helyezzen rá egy csomó cserepes szobanövényt. Így is teljes mértékben kihasználhatja a nappali adta lehetőségeket. Kipróbálja?

 

A remek kanapékat, foteleket, polcokat, szőnyegeket és egyéb kiegészítőket, amelyekkel a nappaliban rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználhatja, megtalálja a kondela.hu oldalon.