Gázgrillek
A gázgrillek is egyre népszerűbbek. Kényelmes és könnyű használatot biztosítanak. Ezek a grillsütők földgázzal vagy propán-bután palackkal működnek, gyorsan felfűthetők és állítható a hőmérsékletük. Ezenkívül a hagyományos grillsütőkkel ellentétben itt nem kell aggódnia a hamu vagy az állandó tisztítás miatt.
A fő hátrányuk a magasabb ár, az autentikus illat hiánya, amit az égő fa az ételeknek ad, illetve az igényesebb karbantartás a lávakövek vagy a propán-bután palack cseréjénél.
Faszenes grillsütők
Ezek a grillezők valószínűleg a leghagyományosabb és legismertebb típusok. A faszén hőforrásként, illetve tűzforrásként szolgál, ennek köszönhetően ezek a grillsütők igazán autentikus élményt nyújtanak. A szénből származó tűz különleges aromát és ízt ad a húsnak. Ezenkívül megfizethetők, könnyen használhatók és könnyen szállíthatók.
A szenes grillsütők hátránya azonban többek között az, hogy hosszabb ideig tart, mire felmelegszenek, illetve folyamatosan szükséges ellenőrizni és a parázslást. Ezeken a grillsütőkön nem lehet szabályozni a tűz intenzitását sem. Karbantartást és rendszeres tisztítást igényelnek.
Elektromos grillsütők
Az elektromos grillsütők ideálisak azok számára, akik lakóparkban vagy olyan területeken élnek, ahol a nyílt láng használata nem megengedett. Ezek a grillsütők egyszerűen használhatók, csak be kell őket dugni a konnektorba, és már kezdheti is a grillezést. Ezek a grillsütők egészségesebb opciónak bizonyulnak, hiszen az ételek a zsír és a füst káros hatásai nélkül készülnek. Az elektromos grillsütők előnye, hogy gyorsan felmelegednek és szabályozni lehet a hőmérsékletet is.
Hátrányuk, hogy sokan kevésbé tartják autentikusnak az elektromos grillsütőn való grillezést, hiszen hiányzik az íz és az aroma, amelyet a faszénből származó hő kölcsönöz a húsnak. Használatuk az áramellátástól függ. Ráadásul a drágább grillsütők közé tartoznak.