A legjobb házi lasagne recept

A legjobb házi lasagne recept

A finom lasagne elkészítése időigényes, de az eredmény valóban megéri! Ez egy hagyományos olasz étel, amely az azonos nevű tésztából készül - ez a lasagne, illetve darált hús, paradicsomszósz, ricotta és sajt hozzáadásával. A receptben szereplő összetevők listája meglehetősen hosszú, de ne essen pánikba! Ezek elsősorban olyan alapanyagok és fűszerek, amelyek nálunk is kaphatók. Összefutott a nyál a szájában ennek hallatára? Lássunk hozzá!
 

HOZZÁVALÓK


Húsos töltelék: 

500 g marhahús
350 g olasz kolbász (vagy más sertéskolbász)
1 apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 doboz konzerv paradicsom (szeletelt, egyenként kb. 400 g)
1 doboz (kb. 500 g) paradicsompüré
½ csésze víz
2 EK cukor
2 TK szárított bazsalikom
¾ TK szárított édeskömény 
¼ TK durvára őrölt fekete bors
3 EK apróra vágott petrezselyem

Ricotta töltelék:

500 g ricotta sajt
1 tojás
1 EK apróra vágott petrezselyem

Egyebek: 

9-12 lap/szelet lasagne (a tészta márkájától és a tepsi méretétől függően)
4 csésze reszelt mozzarella
¾ csésze reszelt parmezán sajt


 

Konyhai robotok KANTE a konyhapulton A húst ledarálhatja a KANTE konyhai robotgépben


ELKÉSZÍTÉS

Darálja le a húst és az olasz kolbászt a KANTE elektromos daráló segítségével. Ha nincs olasz kolbász, akkor kiváló minőségű sertéskolbászt is használhat. A keveréket egy mély serpenyőbe tesszük, ahol megpároljuk és közben fakanállal szétszedjük. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a pürét és az összes többi hozzávalót. Fedő alatt kb 30 percig főzzük.

Közben megfőzzük a lasagnét. Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, sózzuk meg, majd helyezzük bele a lasagne szeleteket. 8-10 percig főzzük. Csepegtessük le, de ne öblítsük le hideg vízzel! Ezt követően egyenként egy enyhén olajozott tepsire terítjük őket. Így a lasagne nem ragad össze.

Lasagne elkészítése Illusztrációs fotó: a lasagne tárolása


A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Készítsen elő egy körülbelül 33 x 23 cm méretű tepsit.

Egy tálban összekeverjük a ricottát a tojással, a sóval és a petrezselyemmel. Ha kész a húsos keverék, vegyük le a gázról és hagyjuk kicsit kihűlni.

sajt reszelése lasagnera Illusztrációs fotó: sajt reszelése a lasagnera

 

Kezdjük a rétegezéssel. Tegyünk 2 nagy adag hústölteléket a tepsi aljára, majd egyenletesen fedjük le a lasagne tésztával (kb. 3 db rétegenként). Kenjük rá a ricotta töltelék ⅓-ét, szórjuk le mozzarellával és parmezánnal. Ezt követően helyezze a húst a sajt tetejére, majd ismételje meg az eljárást. Az említett alapanyagokból 3 szintet kell kialakítanunk. Az utolsó réteg a hústöltelék, amit csak megszórunk mindkét sajttal, majd alufóliával letakarva 50 percig sütjük. 25 perc elteltével vegyük le az alufóliát, és süssük további 25 percig nélküle. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk még 15 percig állni.

Jó étvágyat kívánunk!