None

A legjobb házi lasagne recept

A finom lasagne elkészítése időigényes, de az eredmény valóban megéri! Ez egy hagyományos olasz étel, amely az azonos nevű tésztából készül - ez a lasagne, illetve darált hús, paradicsomszósz, ricotta és sajt hozzáadásával. A receptben szereplő összetevők listája meglehetősen hosszú, de ne essen pánikba! Ezek elsősorban olyan alapanyagok és fűszerek, amelyek nálunk is kaphatók. Összefutott a nyál a szájában ennek hallatára? Lássunk hozzá!
 

HOZZÁVALÓK


Húsos töltelék: 

500 g marhahús
350 g olasz kolbász (vagy más sertéskolbász)
1 apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 doboz konzerv paradicsom (szeletelt, egyenként kb. 400 g)
1 doboz (kb. 500 g) paradicsompüré
½ csésze víz
2 EK cukor
2 TK szárított bazsalikom
¾ TK szárított édeskömény 
¼ TK durvára őrölt fekete bors
3 EK apróra vágott petrezselyem

Ricotta töltelék:

500 g ricotta sajt
1 tojás
1 EK apróra vágott petrezselyem

Egyebek: 

9-12 lap/szelet lasagne (a tészta márkájától és a tepsi méretétől függően)
4 csésze reszelt mozzarella
¾ csésze reszelt parmezán sajt


 

Konyhai robotok KANTE a konyhapultonA húst ledarálhatja a KANTE konyhai robotgépben


ELKÉSZÍTÉS

Darálja le a húst és az olasz kolbászt a KANTE elektromos daráló segítségével. Ha nincs olasz kolbász, akkor kiváló minőségű sertéskolbászt is használhat. A keveréket egy mély serpenyőbe tesszük, ahol megpároljuk és közben fakanállal szétszedjük. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a pürét és az összes többi hozzávalót. Fedő alatt kb 30 percig főzzük.

Közben megfőzzük a lasagnét. Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, sózzuk meg, majd helyezzük bele a lasagne szeleteket. 8-10 percig főzzük. Csepegtessük le, de ne öblítsük le hideg vízzel! Ezt követően egyenként egy enyhén olajozott tepsire terítjük őket. Így a lasagne nem ragad össze.

Lasagne elkészítéseIllusztrációs fotó: a lasagne tárolása


A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Készítsen elő egy körülbelül 33 x 23 cm méretű tepsit.

Egy tálban összekeverjük a ricottát a tojással, a sóval és a petrezselyemmel. Ha kész a húsos keverék, vegyük le a gázról és hagyjuk kicsit kihűlni.

sajt reszelése lasagneraIllusztrációs fotó: sajt reszelése a lasagnera

 

Kezdjük a rétegezéssel. Tegyünk 2 nagy adag hústölteléket a tepsi aljára, majd egyenletesen fedjük le a lasagne tésztával (kb. 3 db rétegenként). Kenjük rá a ricotta töltelék ⅓-ét, szórjuk le mozzarellával és parmezánnal. Ezt követően helyezze a húst a sajt tetejére, majd ismételje meg az eljárást. Az említett alapanyagokból 3 szintet kell kialakítanunk. Az utolsó réteg a hústöltelék, amit csak megszórunk mindkét sajttal, majd alufóliával letakarva 50 percig sütjük. 25 perc elteltével vegyük le az alufóliát, és süssük további 25 percig nélküle. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk még 15 percig állni.

Jó étvágyat kívánunk!
 

CTA-hu.png

Kedvezményeink

95 %-a a központi raktárkészletről elérhető

95 %-a a központi raktárkészletről elérhető

Tudjon meg többet
Ingyenes szállítás 100 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Ingyenes szállítás 100 000 Ft feletti vásárlás esetén.

Tudjon meg többet
Garancia az áru visszatérítésére 60 napon belül

Garancia az áru visszatérítésére 60 napon belül

Tudjon meg többet
100 % pénzvisszafizetési garancia

100 % pénzvisszafizetési garancia

Tudjon meg többet
  • Nyelv
  • Termékek várnak rád az összehasonlítóban: Összehasonlítás

    Cookie-preferencia

    • Az ön magánszférája
    • Nélkülözhetetlen sütik
    • Teljesítmény sütik
    • Funkcionális sütik
    • Marketingsütik