HOZZÁVALÓK
Húsos töltelék:
500 g marhahús
350 g olasz kolbász (vagy más sertéskolbász)
1 apróra vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 doboz konzerv paradicsom (szeletelt, egyenként kb. 400 g)
1 doboz (kb. 500 g) paradicsompüré
½ csésze víz
2 EK cukor
2 TK szárított bazsalikom
¾ TK szárított édeskömény
¼ TK durvára őrölt fekete bors
3 EK apróra vágott petrezselyem
só
Ricotta töltelék:
500 g ricotta sajt
1 tojás
1 EK apróra vágott petrezselyem
só
Egyebek:
9-12 lap/szelet lasagne (a tészta márkájától és a tepsi méretétől függően)
4 csésze reszelt mozzarella
¾ csésze reszelt parmezán sajt
![Spálňa Provance Konyhai robotok KANTE a konyhapulton](https://cdn.kondela.sk/media/filer_public/9a/33/9a33c1ee-8ad3-497e-b82a-ac75d56f63c3/kante.png)
ELKÉSZÍTÉS
Darálja le a húst és az olasz kolbászt a KANTE elektromos daráló segítségével. Ha nincs olasz kolbász, akkor kiváló minőségű sertéskolbászt is használhat. A keveréket egy mély serpenyőbe tesszük, ahol megpároljuk és közben fakanállal szétszedjük. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a pürét és az összes többi hozzávalót. Fedő alatt kb 30 percig főzzük.
Közben megfőzzük a lasagnét. Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, sózzuk meg, majd helyezzük bele a lasagne szeleteket. 8-10 percig főzzük. Csepegtessük le, de ne öblítsük le hideg vízzel! Ezt követően egyenként egy enyhén olajozott tepsire terítjük őket. Így a lasagne nem ragad össze.
![Spálňa Provance Lasagne elkészítése](https://cdn.kondela.sk/media/filer_public/32/7d/327d09eb-13bb-4324-9634-5c2a8eedb6fc/ukladanie_lasagni.png)
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Készítsen elő egy körülbelül 33 x 23 cm méretű tepsit.
Egy tálban összekeverjük a ricottát a tojással, a sóval és a petrezselyemmel. Ha kész a húsos keverék, vegyük le a gázról és hagyjuk kicsit kihűlni.
![Spálňa Provance sajt reszelése lasagnera](https://cdn.kondela.sk/media/filer_public/45/91/4591b98b-8205-476a-afb9-ca23c3871f79/struhanie_syra.png)
Kezdjük a rétegezéssel. Tegyünk 2 nagy adag hústölteléket a tepsi aljára, majd egyenletesen fedjük le a lasagne tésztával (kb. 3 db rétegenként). Kenjük rá a ricotta töltelék ⅓-ét, szórjuk le mozzarellával és parmezánnal. Ezt követően helyezze a húst a sajt tetejére, majd ismételje meg az eljárást. Az említett alapanyagokból 3 szintet kell kialakítanunk. Az utolsó réteg a hústöltelék, amit csak megszórunk mindkét sajttal, majd alufóliával letakarva 50 percig sütjük. 25 perc elteltével vegyük le az alufóliát, és süssük további 25 percig nélküle. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk még 15 percig állni.
Jó étvágyat kívánunk!
![Spálňa Provance](https://cdn.kondela.sk/media/filer_public/ae/22/ae224ac6-dca8-4c16-8cf3-9b9c808c9e55/cta-hu.png)