Konyha: Egy hely, amely mindig nyüzsög. Hogyan rendezzük be?

Konyha: Egy hely, amely mindig nyüzsög. Hogyan rendezzük be?

Egy hely, ahol gondoskodunk arról, hogy a család jóllakjon. Egy hely, amely néha egy hangyabolyra hasonlít – különösen karácsonykor. Egy hely, amelynek illata van, pezseg, él. Ez a konyha. A királyság, amelyben főzünk, sütünk, de mosogatunk és élelmiszert is tárolunk. Mi a konyha alapja? Hogyan rendezzük be úgy, hogy öröm legyen az ételkészítés? És mi nem hiányozhat a konyhából?

Konyha

 

Hogy a konyhabútor elegendő munkaterületet biztosítson

A konyhabútor minden konyha szíve. A bútor szempontjából a fő követelmény az, hogy elegendő helyet biztosítson. Hogy könnyedén elkészíthesse a karácsonyi vacsorát, a húsvéti falatokat az egész családnak, és a látogatókat is megvendégelhesse, miközben a születésnapi tortát süti. Elvileg minél hosszabb a munkalap, annál élvezetesebb az ételkészítés. És a mosogatás is – a hosszú munkalapba ugyanis könnyebben elfér egy nagyobb mosogató.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni az elegendő tárolóhelyről sem: az edények, serpenyők, sütőeszközök és élelmiszerek számára. Hogy minden kéznél legyen, amikor szüksége van rá. Kínálatunkban már komplett konyhabútorokat is találhat, mint például a LINE konyhai szett csodálatos fehér kivitelben, amely minden otthonba tökéletesen illik.

Azonban egy saját konyhabútort is össze tud állítani úgy, hogy a konyha méreteit maximálisan kihasználja. Pontosan az Ön igényeinek és követelményeinek megfelelően. Remek választás a személyre szabott JULIA konyhabútor elbűvölő sötétszürke színben, amely elegáns megjelenést kölcsönöz a szettnek. Könnyedén berendezhet vele egy sarokkonyhát is.

 

Konyha

 

A nyitott polcok optikailag növelik a konyha méretét

A konyha azonban nem mindig rendelkezik korlátlan térbeli adottságokkal. A konyhabútor alsó tárolóhelye magától értetődő, de az asztallap feletti zárt szekrények szűkös érzetet kelthetnek. Hogyan lehet ezt elkerülni?

A nyitott polcok egyre népszerűbb megoldást jelentenek, s ez például a stíluskedvelő Skandináviában is megmutatkozik. Nyitott polcok, amelyek ötvözik a funkcionalitást és az esztétikát. Tegye rájuk azt, amit leggyakrabban használ: tányérokat, fűszereket szép üvegekben, tortaformát vagy szakácskönyveket.

Persze ez a megoldás több rendszerezést és gyakoribb takarítást igényel, de az eredmény megéri. A konyha szellősebbnek tűnik, nem érzi majd úgy, hogy a szűk helyen felborulnak a szekrények, és minden kéznél van. Például a stílusos BEVERLY nyitott polc elegáns grafit kivitelben segít vizuálisan megnagyítani egy kisebb konyhát. Ezen kívül friss fűszernövényeket is termeszthet rajta.

 

Konyha

 

Apróságok, amelyek örömet okoznak az ételkészítés során

A konyha az a hely, ahol gondoskodunk a minőségi ételek elkészítéséről a család számára. A főzés és sütés itt napirenden van. Miután megoldottuk a konyhaszekrények és a tárolók kérdését, elgondolkodhatunk azokon az "apróságokon", amelyek segítenek nagy eredményeket elérni. Például?

Ahhoz, hogy az ételkészítés örömet okozzon, fontos, hogy legyenek minőségi edényeink. Ideális esetben egy olyan készletre van szükség, amely egységes kialakítással, de különböző méretekkel rendelkező edényeket tartalmaz. Az alkalmi és szenvedélyes szakácsok igényeit egyaránt könnyedén kielégítheti a PALANI rozsdamentes acél edénykészletünk, amely gáz, indukciós és elektromos főzőlapokhoz is alkalmas. Öt edény, egy serpenyő, mindegyikhez fedő és bónuszként egy merőkanál, egy fordítólapát és egy tálaló kanál.

Hogyan tovább? A kiváló minőségű kések jelentősen megkönnyítik az ételkészítést. A késkészletek hasonló előnyöket kínálnak, mint az edények – egységes kialakítást és olyan késeket, amelyek kielégítik a leggyakoribb követelményeket a vágásnál és szeletelésnél. A filézéstől a kenyérvágáson át a zöldségkésig. Az állvánnyal kiegészített 5 db-os MALIKA késkészletünk pontosan ilyen.

A tálalókocsi a konyhában is kiváló segítőtárs - leállított állapotban kiegészítő munkafelületként vagy tárolóhelyként szolgál az élelmiszerek tárolására. Ha üres, egy mozdulattal felszolgálhat rajta egy bőséges ebédet az egész család számára. Mit szólna a munkalappal ellátott többfunkciós ARETE tálalókocsinkhoz?

Nem csak konyhabútorokat, szekrényeket, komódokat, vitrineket és polcokat, hanem egyéb segédeszközöket, például konyhai mérleget, étkészletet vagy vágódeszkát is találhat a kondela.hu oldalon.