Egy tökéletes kert a kalandozásra

Egy tökéletes kert a kalandozásra

Indiánosat játszani, gyöngyökre vadászni az óceán fenekén vagy inkább a medencében, fejleszteni az egyensúlyt egy rolleren, titkokat osztani meg a barátainkkal a szülőktől biztos távolságban, vagy csak lustálkodni a fák árnyékában. A kert számtalan lehetőséget kínál, amelyeket maguk a gyerekek ismernek a legjobban. Adunk néhány tippet, hogy otthona még jobb hellyé váljon. Nem is jóvá, tökéletessé! Így a kertjét egyetlen végtelen nagy gyermekkalanddá varázsolhatja.

 

A csúszdával ellátott gyerekház az alap

Egy saját bázis a kertben. Egy bázis, ahol a gyerek biztonságosan, a betolakodó szülők jelenléte nélkül ismerheti meg a legnagyobb titkokat. Egy bázis, ahol a maga ura lehet. Egy bázis, ahol szinte bármit megtehet, ami eszébe jut. Ön is álmodozott gyerekként ilyesmiről?
A mai gyerekek sem mások. Ők is vágynak egy ilyen helyre. És a MAILEN csúszdával ellátott fából készült gyerekház lesz számukra ez az álomszép menedék – csak össze kell rakni. Ez a gyerekház lépcsővel van ellátva, a "lakórész" a föld felett van, és a ház alatt bőven van hely egyéb tevékenységekhez is. A házból az említett lépcső vagy csúszda segítségével lehet a földre jutni. Lehet találgatni, hogy a gyerekek melyik módszert élvezik majd jobban.
A 250x168x188 cm-es csúszdával ellátott kerti házikó bőséges teret biztosít a gyermekek számára. A fa felületkezelésének köszönhetően kültérre is alkalmas - nem csak az esőt, de a telet is átvészeli károsodás nélkül.

 

 

Gyerek medence hűsölésre a forró napokon

Süt a nap, hívogat a víz. Ismeri ezt az érzést? Elegánsan és gyorsan is képes megoldani a nyári hőség problémáját. A megoldás a LOME felfújható gyermek medence. A 250 literes térfogatban akár két kisgyermek is nyugodtan elfér. A csúszásmentes padlónak köszönhetően, ami egyébként szintén felfújható, bárhol elhelyezheti a medencét és gyermekei biztonságban lesznek benne.
112 cm átmérőjével és 28 cm magasságával könnyedén elhelyezheti a medencét nem csak a kertben, hanem az árnyékos teraszon vagy akár a lakás nagyobb erkélyén is. Három színváltozat közül választhat a LOME gyermek medence esetében: kék, zöld és rózsaszín. Kitalálta már, hogy milyen kincsekre vadásznak majd a kis búvárok a tengerfenéken?

 

 

Rejtekhely az indián teepee sátorban

Charles Maynek és hihetetlen könyveinek (Winnetou vagy az Ezüst-tó kincse) köszönhetően sok generáció gyermekei imádtak indiánosat játszani. Talán minden olvasó legalább egyszer szívesen beköltözött volna egy indiánsátorba vagy teepee-be, legalább egy kis időre. Kínálatunkban talál egy ilyen darabot: 150 cm magas, vízhatlan padlójú, amely a vad kertben-prérin is kényelmet biztosít. És egy zárható bejárattal is rendelkezik.
Néhány perc alatt összeállíthatja a gyermek sátort, és az napokig szórakozást nyújt. A gyerekek itt menedéket találnak az ellenség elől, menedéket a szüleik elől, akik keresik az "áldozatukat", hogy kivigye a szemetet, de egyaránt kellemes hely a nyári naplementék vagy az éjszakai égbolt csodálatára.
Tovább sorolhatnánk, hogy mi mindent lehet csinálni ebben a sátorban, de a gyerekek fantáziáját nem tudjuk legyőzni. A legjobb módja annak, ha maga bizonyosodik meg róla.

 

 

Hurrá, kerékre fel! Roller és gördeszka a száguldás szerelmeseinek

Nem kell minden kerti kalandnak a füvön játszódnia. Van aszfalt vagy járdaburkolat a ház mellett? Kész is a versenypálya. De mi a helyzet a járművekkel? Mindenki válassza ki a magáét. A versenyen 2 éves kortól indulhatnak gyerekek, erről a háromkerekű TESIA gyerek roller gondoskodik - az egyensúly így garantált.
És a világítás is segít a rossz látási viszonyok mellett a versenyeken: a kerekek ugyanis villognak. Wow! Nincs szükségük zseblámpára, hiszen mozgással töltődnek. A rollert könnyedén összecsukhatja, és bárhová magával viheti.
A nagyobb versenyzők értékelni fogják a TESAL gördeszkát/pennyboardot: egy kerekes deszka a lábuk alatt, amely a világot jelenti számukra. A 85 kg-os teherbírásnak köszönhetően a nagyobb gyerekek is felfedezhetik korlátaikat. Még akár a játékos szülők is. Mindkét szerkezet támogatja az egyensúly, a motoros készségek és a koordináció fejlesztését. Aki mozog (sisak nélkül egy lépést sem!), annak nincs ideje feldühíteni a gondoskodó szüleit.

 

 

Heverészés a felfújható babzsákon

Gondolt már arra, hogy a bútorok "összerakása" milyen hihetetlen szórakozást jelenthet a gyerekek számára? Ez a helyzet a LEBAG felfújható babzsákkal. A 800 grammos súlya nem több, mint egy feltekert bevásárlótáskáé, és ha kicsomagolja és kinyitja az egyik végét, már csak meg kell lebegtetni vagy futni vele egy kicsit, hogy levegőhöz jusson és babzsák váljon belőle.
Felfújása kihívás lesz a gyermekek számára. Akár versenyezhetnek is, hogy ki tölti meg több levegővel. Egy és ugyanazon zsákon a lehetséges méreteinek köszönhetően – 70 x 180-240 cm és 200 kg a teherbírása – három vagy négy gyerek is elfér.
Nyáron heverészhetnek a LEBAG babzsákon az árnyékban, télen pedig játszhatnak vele a havon. Ráadásul méreteinek köszönhetően könnyedén elviheti a fürdőbe is. Melyik szín – kék, narancs, zöld, rózsaszín – nyerte el leginkább a tetszését?
Szeretné a kertjét a biztonságos kalandok paradicsomává varázsolni? A házikóktól kezdve a sátoron át a medencékig minden megtalálható a Kondela.hu oldalon.