Jakuzzi - luxus mindenki számára. Plusz 5 tipp a jakuzzi kiválasztásához

Jakuzzi - luxus mindenki számára. Plusz 5 tipp a jakuzzi kiválasztásához

Az utóbbi időben a járványidőszak nagy hatással volt az értékeinkre és a szokásainkra. Míg egykor a nagy fürdőket és víziparkokat részesítettük előnyben, ma már inkább egy praktikus pezsgőfürdőnek örülnénk, amelyet a saját kertünkben vagy teraszunkon is elhelyezhetünk, és akkor pihenhetünk benne, amikor csak akarunk. Így lehetőségük nyílik arra, hogy élvezhessük a privát luxust, úgy, hogy minimális teret és költségvetést kell igénybe vennünk. A pezsgőfürdő képes bebiztosítani a testi és lelki ellazulást, mi pedig azonnal átadhatjuk magunkat a kényelemnek. Ahhoz, hogy könnyebben ki tudja választani a megfelelő pezsgőfürdőt, adunk néhány tippet, amelyekre érdemes odafigyelni vásárláskor.

 

Luxus pezsgőfürdő

 

Pezsgőfürdő vagy jakuzzi?

Mindkét megnevezés helyes. Ez egy nagyméretű, szabadon álló tartály fűtött vízzel, beépített szűrési rendszerrel és masszázsfunkciókkal.

A "pezsgőfürdő" kifejezést eredetileg a földbe épített vagy közvetlenül a sík felületen álló fa kádak megjelölésére használták. A 60-as évek végén és a 70-es évek elején váltak népszerűvé. Gyártói az ókori Rómából vagy Ázsiából vették át az ötletet, ahol egyáltalán nem volt szokatlan a mamutfenyő- vagy cédrushordóban való fürdés. A gyártók szűrőket, fúvókákat, szivattyúkat és fűtőtesteket adtak az eredeti pezsgőfürdőhöz, így hozták létre a ma ismert formájukat.

A pezsgőfürdő vásárlása előtt meg kell válaszolnia néhány kérdést. Így garantáltan nem fog csalódni kertje új darabjában.

 

Jakuzzi két személyre

 

Íme 5 tipp, amelyek segítenek a választásban:

1. Elegendő hely mindenki számára

Gondolja át, hogyan fogja használni a pezsgőfürdőt. Csábítja egy meghitt, romantikus este gondolata a partnerével a pezsgő vízben? Ha a jakuzzit csak ketten fogják használni, egy kisebb modell is elég. Ha egy többszemélyes család számára keres jakuzzit, olyan darabokat nézzen, amelyek 4, 6 és több személy számára vannak kialakítva. Nagyobb pezsgőfürdő = nagyobb szórakozás.

A pezsgőfürdők általánosságban három osztályba sorolhatók a méretük alapján:

    • 2-4 személy számára – megfelelő méretek: Sz x Mé x Ma: 163-213 x 165-207 x 74-89cm 
    • 5-6 személy számára – megfelelő méretek: Sz x Mé x Ma: 201-241 x 195-241 x 84-98cm 
    • több mint 6 személy számára – megfelelő méretek: Sz x Mé x Ma: 213-274 x 213-280 x 91-98cm 

 

Jacuzzi a teraszon

 

2. Elhelyezés

Egy feltöltött jakuzzi vízzel együtt több ezer kilogrammot is nyomhat. Ezért elengedhetetlen, hogy sima, szilárd és stabil felületre helyezze. Lehet ez egy beton alap, fa fedélzet és egyebek. Ha a pezsgőfürdőt egy emelt helyre, például teraszra vagy erkélyre tervezi elhelyezni, további támasztékokra van szükség. Ha a kertben szeretné elhelyezni, az energia- és vízforrás elérhetősége is döntő fontosságú.

A jakuzzit beltéri használatra is tervezték. Itt azonban figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott terület vagy szoba megbirkózik-e a megnövekedett páratartalommal. És a kifröcskölt vizet sem fogja tudni elkerülni.

 

Masszázs fúvókák

 

3. Masszázs fúvókák száma

A jakuzzit a funkciói teszik különlegessé. Ezek közé tartozik a masszázs funkció is. A masszázsrendszer a pezsgőfürdő belsejében található nyílásokból áll. A masszázs során a fúvókák levegőt fújnak, így buborékok keletkeznek, amelyek ezután szétszóródnak. Sokan továbbra is úgy tartják, hogy minél több a fúvóka, annál jobb a masszázs. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Ez attól is függ, hogy milyen erős a masszázsegység motorja. A drágább felfújható pezsgőfürdőkben még beépített pozicionáló fúvókák is találhatók - így beállíthatja a masszázs pozícióját.

 

Whirlpool tartozékok

 

4. Speciális funkciók és pezsgőfürdő kiegészítők

Egy felfújható pezsgőfürdő vásárlásakor figyeljen oda az általa kínált funkciókra is. A digitális vezérlőpanel, a beépített szűrőrendszer, a biztonságos és könnyen hozzáférhető vízleeresztő nyílás, a pezsgőfürdő alatti szigetelő betét és a védőburkolat magától értetődő legyen. Minél több a beépített funkció, annál jobb lesz a relaxáció a pezsgőfürdőben.

A jakuzziban a pihenést méginkább élvezheti, ha további kiegészítőket is beszerez hozzá - kisasztal, fejtámla, kartámasz, ülések, italtartó, tálcák, javítókészlet és egyebek.

 

Luxus pezsgőfürdő

 

5. Csökkentse a költségeket

A jakuzzi vásárlásával együtt jár a megnövekedett víz- és energiafogyasztás, valamint a vegyszerek költsége is, amelyeket arra használ majd, hogy környezetét tisztán és egészségesen tartsa.

Könnyedén csökkentheti azonban a költségeket, ha például folyamatosan bekapcsolva hagyja a vízmelegítést. Ha minden este, vagy akár heti 2-3 alkalommal használja a pezsgőfürdőt, alacsonyabb energiafogyasztás érhető el, hiszen a víz meleg marad. Ha egy-két napra kikapcsolja a fűtést, sokkal több energiát vesz majd igénybe a víz újbóli felmelegítése.

Használjon szigetelő burkolatot. Ez tökéletesen megtartja a meleget. Úgy is megőrizheti a meleget, ha a jakuzzit a kerítéshez vagy a falhoz helyezi, esetleg akadályt helyez köré. Ez lehet egy kerítés vagy sövény, de több magas virágot is elhelyezhet mellé virágcserépben vagy állványban. Egy ilyen "fal" enyhíti a szelet és a hűvös levegőt, amely a pezsgőfürdő körül áramlik, és a víz tovább meleg marad. Ezzel megtakaríthatja az újramelegítéshez szükséges energiát, és egyúttal egzotikus, kellemes környezetet kap. Tartsa tisztán a jakuzzit. Ez azt jelenti, hogy nem kell olyan gyakran cserélnie a vizet. Ne felejtse el használni a kifejezetten erre a célra létrehozott vegyszereket sem.

Alig várja már a pezsgőfürdős kikapcsolódást? Látogassa meg e-shopunkat és válassza ki az Önnek leginkább megfelelő darabot a kondela.hu oldalon.