Hygge: Teremtse meg otthonában a híres skandináv kényelmet

Hygge: Teremtse meg otthonában a híres skandináv kényelmet

Sötétben ébredés, esős napok, hosszú nedves esték. Az ősz és később a tél jelentősen befolyásolják a közérzetünket. Könnyen napirendre kerülhet az őszi fáradtság vagy a téli melankólia. Ezek olyan érzések, amelyektől minél hamarabb szeretnénk megszabadulni, és kellemesebb érzésekre cserélni őket. Hogyan élvezzük továbbra is az életet? Hogyan élvezzük az apró örömöket? Hogyan ébredjünk vidáman? A válasz a skandináv hygge filozófia lehet. Mi ez, és hogyan hozzuk el otthonunkba?

Hygge

 

Mi az a Hygge

A világ 10 legboldogabb országa között megtaláljuk egész Skandináviát: Svédország, Finnország, Dánia, Norvégia és Izland. Itt született meg a hygge filozófia, ami dánból szabadon lefordítva azt jelenti: „jól érezni magunkat”. A Hygge olyan elveken alapul, mint a kellemes légkör, a lét öröme, a jólét és kényelem érzése, az összetartozás, a béke vagy az apró dolgokból fakadó öröm. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Például egy hosszú nap után a családdal kellemes légkörben tölteni az estét, és nem rohanni sehova. Vagy este belebújni egy meleg takaróba, forró kakaót készíteni, felhúzni a gyapjúzoknit és könyvet olvasni. Esetleg elmerülni a gondolatainkban egy forró fürdőben, halvány gyertyafény mellett. Hygge, vagyis egy olyan filozófia, amely a minket körülvevő környezetre és a belső beállítottságunkra összpontosít.

 

Hygge

 

Élvezzék a közös étkezéseket egy nagy asztalnál

Jó étel jó társaságban. Ez a hygge filozófia egy másik alapja. Reggeli, ebéd vagy vacsora. A lényeg, hogy együtt legyünk, és szerető társaságban élvezzük a szeretettel készített ételeket. Hogy sehová se rohanjuk, csak a pillanatnak éljünk. Nyugodtan hívja át szeretteit, akiket már rég nem látott: a nagymamát, az unokatestvéreket, a nagybácsit, bárkit, aki fontos Önnek.

A jó ételeket a legjobb egy kerek asztal mellett fogyasztani. Tiszta harmónia. A skandináv stílusban elsősorban a természetes anyagok dominálnak, így a fa kézenfekvő választás. Kínálatunkban megtalálja a tágas ALTON kerek asztalt. A kellemes bükk merlot olyan hangulatot teremt, amely a hygge-t az Ön otthonában is valósággá varázsolja.

 

Hygge

 

Játszadozzon az otthona hangulatával

Hogyan tudja hatékonyan és egyszerűen megváltoztatni otthona hangulatát? Fénnyel! A skandinávok főként a visszafogott intim fényt használják a hygge stílusban. Merész mennyezeti lámpák helyett kandallók, gyertyák, lámpások vagy kisebb állólámpák. A meleg és nem túl erős fény a legjobb megoldás a nyugodt légkörhöz.

A kevésbé erős, meleg fényű izzó és egy szövet búrával ellátott állólámpa kombinációja biztos megoldás. A LILA állólámpa tökéletesen illeszkedik egy skandináv stílusú, hygge filozófiájú otthonba.

A hygge hangulat megteremtéséhez nagyszerű segédeszköz a kandalló. Gyújtson tüzet, üljön le a kanapéra, és takarja be magát egy pléddel. Tévézés helyett nézzenek meg együtt egy családi fotóalbumot, vagy húzzanak elő egy társasjátékot. Éljen a jelenben és élvezze az együttlétet. Ha nincs kandalló, akkor a gyertyák is segíthetnek kellemes hangulatot teremteni. Kínálatunkból a PORKO gyertyatartó szettet ajánljuk. Az üveg és az aranyszínű fém kombinációja tökéletes választás a skandináv stílushoz.

 

Hygge

 

Ne csináljon semmit, csak élvezze a semmittevést

Kényeztesse magát, adja át magát az apró örömöknek, és élvezze a kényelmet. Ez is a hygge része. Hogyan csinálja? Csak Önön múlik. Nyugodtan töltse tele a fürdőkádat, kapcsoljon be pihentető zenét, kapcsolja be a kellemes aromájú diffúzort és merüljön el nyakig a forró vízben. És csak legyen. Vagy burkolózzon be egy meleg bárány takaróba, készítsen magának forró belga csokoládét, csináljon félhomályt, és gondolja át, mi tenné Önt boldoggá holnap.

De van még egy nagyszerű tippünk az Ön számára. Feküdjön le kicsit korábban, és tegye el az okostelefonját. Csak az éjjeliszekrényen lévő lámpát hagyja égve, és beszélgessen a párjával. Természetesen mindez még jobb, ha az ágya nemcsak kényelmes, hanem gyönyörű is. A KAISA franciaágyunkban könnyebben megtalálja a saját „hyggejét“.

Teremtse meg a hygge-t otthonában. Minden, amire szüksége lehet – nagy étkezőasztal, gyertyatartók, meleg plédek és kényelmes ágy – megtalálható a kondela.hu oldalon.