Hogyan gondoskodjunk a pezsgőfürdőről télen

Hogyan gondoskodjunk a pezsgőfürdőről télen

Télen a meleg buborékok segítenek elfelejteni minden gondunkat. Kényeztesse magát a hideg napokon is az egész évben használható pezsgőfürdőinknek köszönhetően. Egyre több pezsgőfürdő-tulajdonos szeretné télen is használni a jakuzzit, de attól tartanak, hogy a mínusz főmérséklet károsítaná azt. Ha már rendelkezik otthoni jakuzzival, vagy épp most készül beszerezni egyet, ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan kell gondoskodni róla télen.

Télen gyakorlatilag csak két lehetőség közül választhat a pezsgőfürdő használatára vonatkozóan: vagy úgy dönt, hogy nem használja tovább és téliesíti, vagy tovább használja. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan kell mindkét lehetőséget helyesen végrehajtani.

Nő a pezsgőfürdőben télen Felfújható pezsgőfürdő Kamino

 

A pezsgőfürdő teleltetése

Úgy döntött, hogy télen nem használja a pezsgőfürdőt? Megmutatjuk, hogyan kell megfelelően elrakni télre. Ne feledje – ha vigyáz a pezsgőfürdőre és betartja a gyártó utasításait, akkor igazán sokáig fogja szolgálni. Ne becsülje alá az alábbi lépések egyikét sem!

 

  1. Kapcsolja ki a pezsgőfürdő összes funkcióját.
  2. Készítse elő az alábbiakat: egy leeresztő csövet, egy tárolót a pezsgőfürdőhöz, szappanos vizet és egy rongyot.
  3. Engedje le a vizet, amikor 10 °C-nál magasabb a hőmérséklet.
  4. Válassza ki azt a helyet, ahol leengedi a vizet. A magas vegyszertartalmú víz károsíthatja a gyepet.
  5. Egy speciális szelepen keresztül engedje le a vizet. A víz leeresztése után válassza le a vezérlőegységet. Kövesse a gyártó utasításait.
  6. Szennyeződés esetén törölje le a pezsgőfürdőt szivaccsal és szappanos vízzel.
  7. Tisztítsa meg és szárítsa meg a szűrőket.
  8. Alaposan törölje szárazra a pezsgőfürdőt, majd hagyja megszáradni a napon vagy egy meleg, jól szellőző helyiségben.
  9. Győződjön meg arról, hogy nem maradt víz a fúvókákban vagy a csövekben.
  10. Ha a pezsgőfürdő teljesen kiszáradt, gondosan csomagolja be a gyártó által biztosított tokba vagy zacskóba. Tárolásra 5 °C és 40 °C közötti hőmérsékletű száraz helyiség alkalmas.
A pezsgőfürdő vezérlőegysége Felfújható pezsgőfürdő, KAMINO

 

A pezsgőfürdő használata télen

A friss levegőn és a meleg vízben való fürdés lehetősége télen sokunk számára csábítóan hangzik. A maximális biztonság érdekében olvassa el az alábbi utasításokat a pezsgőfürdő téli használatára vonatkozóan.

 

  1. A nyár után fontos, hogy kicseréljük a vizet és alapvető lépéseket hajtsunk végre a pezsgőfürdő alapápolásával kapcsolatban. Ezért első lépésben először engedje le a vizet és tisztítsa meg a jakuzzi belsejét. Ne hagyja ki a szellőzőnyílásokat és a szűrőket sem.
  2. Töltse meg a pezsgőfürdőt vízzel. Adja hozzá azokat a készítményeket, amelyek a víz megfelelő pH-értékéhez és tisztaságához szükségesek.
  3. Akadályozza meg, hogy megfagyjon a víz. Ezért a vízmelegítési funkciót mindig bekapcsolva kell hagyni. A víz hőmérséklete nem eshet 4 °C alá.
  4. Ha éppen nem használja a pezsgőfürdőt, fedje le hőszigetelő burkolattal, amely megakadályozza a nagy hőveszteséget és a víz beszennyeződését.
  5. A pezsgőfürdő lehető legbiztonságosabb téli használatához javasoljuk, hogy szerezze be az átlátszó IGLU pavilont is, amely kiegészítő menedékként szolgál a hideg és a szél ellen.

Tippünk: Ha a KAMINO pezsgőfürdőt az IGLU-val együtt vásárolja meg, 10% kedvezményt adunk a teljes szettre!

Kerti pavilon IGLU