Használja ki a virágok erejét: Miért ne féljünk a virágmintától a belső térben?

Használja ki a virágok erejét: Miért ne féljünk a virágmintától a belső térben?

Mert remekül néz ki. Ez a rövid és teljesen őszinte válasz arra a kérdésre, hogy "Miért ne féljünk a virágmintától a belső térben?" A virágmintával való munka azonban bizonyos mértékű visszafogottságot igényel. Hiszen tudja, a jóból is megárt a sok – és ez a beltérben a virágokra is vonatkozik, még akkor is, ha nem valódiak. Mire kell odafigyelni? Hogyan illesszük be a virágmintát az otthonunkba? És milyen virágmintás bútorokat, kiegészítőket találhat a kínálatunkban?

Használja ki a virágok erejét

 

A virágminta használatának három alapelve

1. A virágmintát ne kombinálja más mintákkal. Habár az eklektikus stílusban erre is van példa, egy ilyen kombináció hihetetlen mennyiségű érzést, tapasztalatot és fantáziát igényel. Inkább a biztos megoldásra fogadna? Válasszon virágmintás bútorokat és kiegészítőket egységes színű darabokkal.

2. A jóból is megárt a sok. Igen, még a virágmintából is. Pálmalevelek a füles fotelen, rózsákat ábrázoló kép a falon, párna levendula mintával, tulipánok a lámpabúrán. Már egyetlen virágmintás darab is gyönyörűen feldobja az otthonát. Itt egyértelműen érvényes a szabály: a kevesebb több.

3. Gondoljon a színekre. A virágmintát különböző színekben is megtalálhatja: smaragdzöld monstera levelek, világos rózsaszín rózsák, mélysárga tulipánok, kékeslila levendula. Igazítsa a virágminta színét a szoba színéhez. Például a smaragdzöld monstera minta jól passzol egy szürke, mustár színű vagy rózsaszín kanapéhoz.

 

Használja ki a virágok erejét

 

Virágmintás füles fotel 

Inkább a minimalista bútorokat részesíti előnyben, és semleges tónusokkal, például szürke, fehér, természetes fa színnel díszíti a nappalit? A BELEK smaragd dizájner fotel remekül feldobja a helyiséget. A fülek oldalát jellegzetes virágminta díszíti. Amellett, hogy kényelmes helyet biztosít az olvasáshoz, az izgalmas filmek nézéséhez vagy a délutáni pihenéshez, ez a "dzsungel" otthona merész, dizájnos darabja lesz.

Imádja a romantikát, és otthona provence-i vagy vidéki stílusban van berendezve? Kínálatunkban megtalálja  a tökéletes társat - a virágmintás CHARLOT füles fotelt. A kék rózsák finom dizájnja a világos krémszínnel kombinálva mindenkit elvarázsol. A fotel olyan helyiségekben tűnik ki a legjobban, ahol a gyengéd pasztell tónusok dominálnak, mint például a fáradt rózsaszín, a bézs vagy a krémes fehér.

 

Használja ki a virágok erejét

 

Válasszon egy jól bevált klasszikust

A virágmintás tapéta a lakberendezésben is népszerűvé vált az elmúlt években. Azonban nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy egész falat virágmintával borítsuk. Nem biztos ebben a lépésben, vagy először inkább kisebb méretben próbálná ki? Menjen biztosra.

A mi esetünkben a biztos választás a vászonra nyomott virágmintás kép. Elegáns sötétzöld háttér, trópusi levelek, narancssárga és fehér-sárga virágok. A játékos, de egyben diszkrét virágminta különösen alkalmas a világosabb tónusokkal díszített helyiségekbe: fehér falak, szürke kanapé, mustár színű füles fotel, fapadló.

 

Használja ki a virágok erejét

 

Használjon virágmintát a padlón is

A bútoron, a falon, a párnán, de akár a padlón is. A virágmintát bárhová elhelyezheti, ahol Önnek megfelel. A szőnyeg nagyszerű megoldás, ha a virágok okozta örömet minden helyiségbe be szeretné vinni. A hálószobába, a nappaliba, de a dolgozószobába vagy a gyerekszobába is.

Kínálatunkban több virágmintás szőnyeget talál. Most azonban bemutatunk egy kivételt, amely a fenti szabályt erősíti – ami szerint a virágmintát nem szabad más mintával kombinálni. Ugyanis a SELIM szőnyeg a trópusi leveleket a geometrikus cikcakk mintával ötvözi. És még így is remekül néz ki! A leginkább olyan helyiségekbe illik, ahol gazdagabb színek uralkodnak: piros, kék vagy zöld.

A kínálatunkban szereplő virágmintás darabok közül Önnek melyik tetszik a legjobban? Vagy valami mást keres? A virágmintás bútorok és kiegészítők széles választékát (és még sok mást is) megtalálja a kondela.hu oldalon.