Hálószoba készletek. Bútorok egységes stílusban, avagy hogyan lehet gyorsan és egyszerűen berendezni a hálószobát

Hálószoba készletek. Bútorok egységes stílusban, avagy hogyan lehet gyorsan és egyszerűen berendezni a hálószobát

Még a legtapasztaltabb belsőépítészek sem képesek megalkotni egy olyan általános sablont, amely szerint Ön berendezheti a tökéletes hálószobát. A hálószoba az a szoba, ahol olyan dolgok történnek, amelyeknek mások előtt titokban kell maradniuk. Meghitt, intim társas élet zajlik itt, gyakran egyedi álmok születnek, és végül a menedékünk, amely biztonságot és védelmet nyújt számunkra a külvilágtól. Ezért minden hálószoba egyedi, és berendezésekhez való hozzáállásunk is egyedülálló. És pont a hálószoba készletek azok, amelyek képesek a helyiségnek különleges jelleget és funkcionalitást kölcsönözni. Miért van ez így?

Set mobilier dormitor

A hálószoba készlet alatt az egységes stílusú, formájú és színű bútorok készletét értjük. Ezeket az egyedi darabokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a hálószoba funkcionalitására és kényelmére vonatkozó összes követelményünknek. Alapja egy szilárd és minőségi ágy, éjjeliszekrények, szekrény, gyakran egy komód, polc vagy polcrendszerek. A hálószobai szettet gyakran elemes, szektoros, vagy moduláris bútornak, esetleg kollekciónak, bútorcsaládnak is nevezik. Általában egy csomagban árulják. Így egy vásárlással berendezheti az egész hálószobát. Ráadásul, ha egy készletet vásárol, akkor pénzt is megspórolhat.

PARIS hálószoba bútor PARIS hálószoba bútor

Modern vagy hagyományos?

Mint minden bútor esetében, először is meg kell határozni a kívánt stílust. A hálószobák kialakítása általában a modern, vidéki, minimalista és hagyományos stílusra épül. Melyik vonzza Önt a leginkább? Néha ezek csak díszítő elemek az ágyon, díszlécek a szekrényen vagy a komódon,, a tükör alakja a szekrény ajtaján vagy lábak. Apróságok, amelyek megváltoztathatják a kollekció megjelenését. Rendezze be hálószobáját más stílusban, mint az otthona többi része, vagy keressen egy olyan bútorcsaládot, amelyet a nappali és a konyha bútoraihoz illeszthet.

UTAH hálószoba bútor UTAH hálószoba bútor

Fontosak a méretek

A hálószoba készletek különféle bútorokat tartalmaznak. Szánjon időt az online boltok ajánlatainak átlapozására, vagy látogasson el egy hagyományos boltba. Néha a készlet az ágy, éjjeliszekrény és szekrény kombinációját jelenti. Másutt a szekrényt egy komód váltja fel. Egyes készletek pusztán tároló bútorokból állnak, ágy nélkül. Nézze meg, mire van szüksége valójában a hálószobában. Ne feledje, hogy a szoba mérete és elrendezése korlátozhatja Önt. Képzelje el, mit hova tenne, mitől szabadulhatna meg, majd ennek megfelelően válasszon hálószoba készletet.

LIONA hálószoba bútor LIONA hálószoba bútor

Sötét vagy világos

A hálószobában a legtöbben a világos árnyalatokat részesítik előnyben, mert tiszta és közvetlen hatást keltenek. Ez jellemző a skandináv, provence-i vagy minimalista stílusban berendezett hálószobákra. A világos bútorokkal berendezett szoba tágas és világos, amitől a hálószoba optikailag nagyobbnak tűnik. A világos árnyalatok finomak, megnyugtatják az elménket, és tovább fejleszthetők. A népszerű árnyalatok a fehér, a fenyő, a kőris és a tölgy. Az olyan szekrények vagy komódok, amelynek elülső részei magasfényű fehér színnel vannak kiegészítve, még mindig nagyon népszerűek.

BAFRA hálószoba bútor BAFRA hálószoba bútor

Sötétebb árnyalatokban a rusztikus bútorok kaphatók, amelyek gyakran barokk elemeket is tartalmaznak. A sötét bútorok egy vidéki stílusú hálószobába is tökéletesen illenek. Javasoljuk, hogy kombinálja világos színű falakkal és a padlóval, hogy a színárnyalatok megfelelő kontrasztban legyenek. A sötét árnyalatok közül népszerű a wenge, a samoa king, a grafit és természetesen a fekete.

Elemes hálószoba bútor Gabriela Elemes hálószoba bútor Gabriela

Ne feledkezzen meg a dekorációról sem

Maga a bútor, bármennyire modern kialakítású is, nem képes a hálószobát a béke oázisává változtatni. Olyan apróságokra van szükség ehhez, amelyek hangulatossá teszik, javítják az életstílusát és személyre szabják a szobát. Már a bútorválasztáskor gondoljon a részletekre. Dekoratív ágylábak, fejtámla, díszlécek és fogantyúk a szekrényeken, az éjjeliszekrényen és a komódon. A szőnyeg nélküli hálószoba hidegnek és elutasítónak tűnhet. Ügyeljen arra, hogy olyan szőnyeget válasszon, amely különleges színt, textúrát vagy mintát visz a hálószobába.

Készlet 3 db, Luxus shaggy szőnyeg, szürke, KAMALA LUX TYP 1 Készlet 3 db, Luxus shaggy szőnyeg, KAMALA LUX TYP 1

Bár a legtöbben inkább egy olyan hálószobát részesítenek előnyben, ahol rengeteg a természetes fény, mégis sokan értékelni fogják az intimitást megduplázó függönyöket a kellemesebb kikapcsolódás érdekében. A fehér függöny nem tartja vissza a fényt, de a magánszféra érzését kelti. Válasszon az ágynemű színének megfelelő függönyt és szőnyeget. A hálószobának nem csak egy fényre, hanem többre van szüksége. ​Egészítse ki a mennyezet központi világítását lámpákkal az éjjeliszekrényen.

Pad, mentol, FIRONA Pad, FIRONA

A bútor kollekcióhoz bármikor hozzáadhat más darabokat is. Fésülködőasztal a szoba sarkába, egy szobainas ruhaakasztó, amely gondoskodik a ruháiról, álló tükör tárolóval stb. Mit szólna egy funkcionális padhoz az ágy elé? Különösen az öltözködés során fogja hasznát venni, a nappali ruhák tárolását is megkönnyíti. Ha több tárhelyre van szüksége a hálószobában, keressen olyan padokat, amelyek rengeteg hellyel rendelkeznek a takarók és párnák tárolására.