Gyermeknap: Egy nap, amikor a kívánságok valósággá válnak

Gyermeknap: Egy nap, amikor a kívánságok valósággá válnak

Életünk legértékesebb pillanatai közé tartozik a gyermekeink születése. Apró teremtmények ártatlan, tiszta szívvel. És ahogy nőnek, a mi élő jövőképünkké válnak. Önmagunkat látjuk bennük, boldogsággal és végtelen bátorsággal vezetjük őket át az életen. A gyermeknap az egyik legértékesebb és legjelentősebb pillanat, amit velük együtt élhetünk át, és amire mi is örömmel emlékezünk. Ezen a napon szenteljük magukat gyermekeinknek teljes mértékben!

 

Gyermekjátékok

 

Boldogság minden gyermek számára

A gyermeknapnak is megvan a maga története, bár a mai napig nem teljesen világos, hogy miért éppen június 1-jére esett a választás. Valaha ezt a napot rózsanapnak vagy virágnapnak is nevezték. Az ünnep a svájci Genf városából ered, ahol az 1925-ös Világkonferencia során meghatároztak bizonyos szabályokat a gyermekek jólétére vonatkozóan, és rámutattak a problémáikra is. Számos elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy miért épp június elsejére tették ezt az ünnepet. Az egyik leghíresebb elmélet szerint az akkori kínai San Franciscó-i főkonzul meghívott egy nagy csapat kínai árvát a Sárkányhajó fesztiválra, aminek az időpontja véletlenül pont a konferencia napjára esett.

A nemzetközi gyermeknap azonban nem mindenhol örvend olyan népszerűségnek, mint nálunk. Sok országban pedig más dátumon ünneplik. Mi Magyarországon a múlt század ötvenes évei óta emlékezünk rá, és teljes értékű ünneppé vált. Ezért ezt a napot a gyermekeinknek kellene szentelnünk, bármilyen nagyok vagy kicsik is legyenek. Hiszen bizonyos mértékig mindannyian örök gyerekek vagyunk.

 

Plüss játékok gyerekeknek

 

Nincs esemény a közelben? Szervezzen saját programot!

A gyermeknap egyszerűen a játékok, az öröm, a fantázia és a szórakozás világa. A lényege, hogy a gyermeknek boldog, szeretettel teli gyermekkora legyen boldog családi környezetben, együtt. Ebbe kétségtelenül bekapcsolódhatnak a nagyszülők is, akik élvezik az unokákkal töltött boldog pillanatokat. Tegye felejthetetlenné ezt az ünnepet gyermekei számára. Legyen szó egy közös tevékenységről – rajzolásról, játékról, fogócskáról a kertben, vagy egy nagyszerű ajándékról, amellyel sportolni is tudnak majd.

 

Gyermek kerti házak

 

Gyönyörködjön a gyerekek szívében

A gyermekeknek hatalmas örömet okoznak az aranyos puha plüss játékok, amelyek hűséges barátaik lesznek. Vagy mit szólna egy tökéletes menedékhez a kis és nagy kalandoroknak egyaránt? A kerti gyermek házikók minden kis feltaláló számára izgalmas kalandokat rejtenek. Emellett felejthetetlen emlékké válnak és gyermekei mindig örömmel gondolnak majd ezekre az izgalmas pillanatokra. Meglepheti őket a kedvenc édességükkel is, de persze csak mértékkel.

 

Gyerekkonyha

 

Fedezze fel a bennük rejlő tehetséget

Az Ön gyermekei is szeretnek szakácsosat vagy pékeset játszani? Ha az edényei már eleget szenvedtek, és szüksége van rájuk az ebéd elkészítéséhez, a gyerek konyhák tökéletes alternatívaként szolgálnak, ahol a csöppségek fejleszthetik a tehetségüket és érzékszerveiket. Az EMIEL fából készült gyerek konyhával kis szakácsa remekül fog szórakozni. Kanalak, konyhai eszközök és mikrohullámú sütő – mindezt tartalmazza a konyha berendezése, úgyhogy már kezdődhet is a móka!

 

Gyermek robogók és gördeszkák

 

Irány az utca

Nem kell a vidám és játékos gyermeknapot kizárólag otthon vagy a kertben tölteni. Szervezzenek egy közös kirándulást a moziba, a szabadtéri uszodába vagy az állatkertbe, ami egy családi ebéddel vagy egy finom fagyival ér véget. Nyugodtan mehetnek akár gyalog is. Vagy ami még jobb – stílusos rollereken vagy gördeszkákon, amelyeken a kicsik bátran bolondozhatnak. Ráadásul a rollerezés nemcsak a mozgást támogatja, hanem az egyensúlyukat és a motoros képességeiket is fejleszti. A lehetőségek valóban végtelenek, csak ki kell választani azt az opciót, amely a gyermekei számára leginkább megfelel.

Mignon McLaughlin amerikai újságíró szavaival élve – csak ahol a gyerekek összegyűlnek, van igazi esély a szórakozásra...

 

Tevékenységek gyerekeknek

 

Tippünk - olyan programok, amelyeket a gyerekekkel együtt élhetnek át:

Változatos programok gyermekes családoknak a városi tereken
Gyermekjátékok és versenyek a várakban és kastélyokban
Séta a mesés erdőn keresztül
Sportnapok a hegyekben és a játszótereken
Pancsolás a vízi élményparkokban
Lovaglás
Utazás a mesevonaton