Gondoljon négylábú kedvenceire (nem csak) a kutyák világnapján

Gondoljon négylábú kedvenceire (nem csak) a kutyák világnapján

A kutyák nemzetközi világnapja először 2004-ben került be a naptárakba. Ebben nagy szerepet játszott a közismert állatvédő és állattenyésztési szakértő, Colleen Paige. A kutyák világnapja minden évben augusztus 26-ra esik. Az ok egyszerű: ezen a napon találkozott Colleen az első kutyájával – családjával ekkor fogadták örökbe Sheltie-t a menhelyről.

 

A kutyák világnapja nemcsak arra ösztönöz bennünket, hogy megünnepeljük a kutyákat, hanem a menhelyen élő négylábúakra is igyekszik felhívni a figyelmet. Akár van kutyája, akár az örökbefogadáson gondolkodik, összeállítottunk néhány tippet, amelyekkel megteremtheti kedvence számára a megfelelő feltételeket a boldog élethez.

 

ÚJDONSÁG 2023: Kutyaházak és macskaházak

Teremtsen egy saját helyet a kutyájának a lakásban vagy a házban. Ez nemcsak a kutya kényelme, hanem a lelki jólléte és biztonságérzete miatt is fontos. Az új MAZIE termékünk garantáltan elnyeri a tetszését. A házak laminált MDF lapból készülnek, fehér és natúr barna színek kombinációjában. Minden házhoz tartozik két fémtál, amelyek a ház oldalán vannak elhelyezve, hogy az állatok könnyen hozzáférjenek az ételhez és a vízhez.

A házikó belsejében kutyája talál egy kényelmes párnát, amely puha gyapjúval van töltve. Ez a párna kényelmes helyet biztosít számára a pihenéshez és az alváshoz. A MAZIE házak könnyen karbantarthatók, és egyszerűen tisztíthatja őket egy nedves ronggyal, a párnát pedig 30 °C-on mosógépben is moshatja.

 

Nálunk különböző méretű kutyák számára is találhat kenneleket

Futni, ugrálni, bolondozni, "egereket" keresni, hordozni a játékokat fel-alá. A szabad mozgás és a játék egy kutya számára természetes és rendkívül fontos. Minden kutyafajta más és más, de szinte mindegyik esetében eljön az a pillanat, amikor korlátozni kell a mozgásukat a kertben. A lánc pedig szóba sem jöhet – a jogszabályoknak köszönhetően ez a megoldás pedig még törvénytelen is.

Mi a teendő, ha látogatóba jön a nénikénk, aki fél a kutyáktól? Vagy a kisgyermekes barátnő és az Ön bolondos német dogja fel-alá ugrál örömében? Vagy esetleg a postást várja? Praktikus megoldás lehet egy kutyakennel vásárlása. Kínálatunkban többféle méretű és típusú kenneleket talál a kutyák számára: kisebb fajtáknak, nagyobbaknak és akár több kutyának is. Például a DOGNY TYP 3 kutyakennel 256 cm hosszú, 135 cm széles és 149 cm magas. Nem hiányozhat a tető és a három hullámos bádoglemez fal sem, amelyek megvédik négylábú kedvencét a rossz időjárástól – az esőtől, a hótól és a széltől. Az elülső része dróthálós, így az állat bármikor élvezheti a tökéletes kilátást az új kenneljéből.

Kínálatunkban a fémtetős kennelek mellett vízálló ponyvával ellátott modelleket is talál, melyek mind a négy fala dróthálós. Ilyen például a 242 x 126 x 210 cm méretű SOBKY TYP 4 kutyakennel. Mindegyik kennel retesszel ellátott zsanérokkal van felszerelve, amelyekkel egyszerűen és biztonságosan bezárhatja az ajtót. Azonban azt javasoljuk, hogy a kutyakennelbe mindig helyezzen egy kutyaágyat is, ahol négylábú kedvence megpihenhet.

 

Nálunk különböző méretű kutyák számára is találhat kenneleket

 

Kényelmes ágyak kutyáknak – a kertbe és a házba

Egy hosszú séta, egy teli tál étel vagy a hosszan tartó játék után a kutya számára szép befejezés, ha bekuporodhat az ágyába. A kínálatunkban szereplő kutyaágyak beltérre és kültérre egyaránt alkalmasak, például egy tetővel fedett kennelbe.

Különböző színek, különböző méretek, mindegyik rendkívül kényelmes. Kutyaágyaink puha habbal vannak töltve, és rendkívül tartós szövettel vannak kárpitozva. Egy nedves ronggyal vagy gumikesztyűvel ráadásul rendkívül könnyű eltávolítani a szőrt. A kutyatulajdonosok azt is értékelni fogják, hogy az ágyról levehetik a párnát, és kimoshatják. Szintén ki lehet mosni az egész ágyat is.

A DOGBED TYP 3 kutyaágy 115 cm x 78 cm x 22 cm méreteivel tökéletes nagyobb kutyák számára, vagy egy anya kutyának és a kölykeinek. Nálunk három különböző színben megtalálja: mentol, szürke és barnás bézs. Természetesen vannak más típusok is, amelyek méretükben különböznek, de a kényelem nem változik – az a lehető legnagyobb.

 

Kényelmes ágyak kutyáknak – a kertbe és a házba

 

Kutyahordozó táskák a kisebb kutyák szállítására

Buszos utazás, vonatozás, út az állatorvoshoz, mozgás zsúfolt közterületeken. Különösen a kis- és közepes méretű kutyák gazdái tudják, hogy ez milyen megterhelő és veszélyes lehet a kedvencük számára. Ismerünk azonban egy hatékony és egyben stílusos megoldást: kutyahordozó táskák.

E-shopunkban többféle típust is talál: zárható, de nyitott felső résszel is. Különböző méretek, kivitelek és rögzítési módok közül választhat. Népszerű darab a MANIK TYP 3 kutyahordozó táska, amely színkombinációjával Önt is lenyűgözi – rózsaszín és szürke, viheti a kezében vagy a vállán is, és két méretben kapható: 38 cm x 25 cm x 28 cm vagy 45 cm x 28 cm x 33 cm. A táska belseje birkagyapjú béléssel van ellátva, és akár egy 7,5 kg-os kutyát is hordozhat benne. Valódi limuzin a négylábú kedvence számára.

Szeretné megnézni a kínálatunkban szereplő többi kutyakennelt, ágyat vagy kutyahordozó táskát? Megtalálja őket a Kisállat kellékek kategóriában.

 

Kutyahordozó táskák a kisebb kutyák szállítására