Foglaljon helyet az olvasószékében: ezeket a könyveket nem szabad kihagynia 2023-ban!

Foglaljon helyet az olvasószékében: ezeket a könyveket nem szabad kihagynia 2023-ban!

Már egy hónap eltelt karácsony óta, Önnek pedig sikerült elolvasnia az összes könyvet, amit a fa alatt talált. Vagy csak néhány biztató sort keres, amelyek arra ösztönzik, hogy idén megvalósítsa az álmait, illetve rájöjjön, mik is azok. Az esték még mindig hosszúak, használja hát ki ezt az időszakot arra, hogy többet megtudjon az emberi sorsokról, és felfedezze a könyvekben rejlő bölcsességet. Helyezkedjen el kényelmesen az olvasószékében, kapcsolja fel az olvasólámpát, burkolja be magát egy takaróba, és merüljön el 2023 legjobb könyveiben. Ezek a könyvek Önben is nyomot hagynak.
 

 

Éjféli könyvtár, Matt Haid 

Nem fogok hazudni, azért választottam ki ezt a könyvet, mert nagyon népszerű volt az interneten. A könyv azonban kellemesen meglepett, és elmondhatom, hogy bekerült a 3 kedvenc könyvem közé. A történet egy érdekes témát dolgoz fel - mi lenne, ha... A főszereplő, Nora öngyilkos lesz, és élet és halál között találja magát egy könyvtárban. A könyvtárban kiválaszthatja azokat az életeket, amelyeket akkor élt volna, ha másként dönt. Ha töprengett már valaha azon, hogy milyen irányba fordult volna az élete, ha valamit másképp csinált volna, akkor ez a történet Önnek szól. A könyv és maga a következtetés is sok meglepetést okozott számomra. A legjobban azonban az tetszett, hogy a történet nem volt kiszámítható. Ezt a könyvet határozottan ajánlom mindenkinek.
Ajánlja: Nina, social media specialist
 

Éjféli könyvtár, Matt Haid

 

Így neveld a gyereked, hogy ne legyen s*ggfej. Melinda Wenner Moyer 

Leendő anyaként nagyon érdekel a gyereknevelés és annak pszichológiája. Más anyukák pozitív visszajelzései alapján döntöttem a könyv mellett, és jól tettem! Összefoglal néhány módszert arra vonatkozóan, hogy hogyan neveljünk olyan gyerekeket, akikkel mi magunk is barátkoznánk. Mindent, amit ír, tudományos tények támasztanak alá, illetve a megkérdezett szülők is igazolják. A szerző kezdettől fogva azokra a tulajdonságokra összpontosít, amelyeket szülőként a gyermekeinkben szeretnénk látni - például az őszinteségre vagy a kedvességre -, és tudományos stratégiákat mutat be ezek eléréséhez. A könyvben az alátámasztott tanulmányok mellett a szerző saját gyermekeivel kapcsolatos személyes tapasztalatai is szerepelnek. 
Ajánlja: Tamara, PPC specialist

Helyet keres a könyvei számára? Választhat polcállványokat, polcokat, vitrineket vagy modern kombinációkat az otthoni könyvtárakba
 

Így neveld a gyereked, hogy ne legyen s*ggfej. Melinda Wenner Moyer

 

A szabadulás (trilógia), Justin Cronin

Ezt a trilógiát már kétszer olvastam, és harmadszor is szívesen elolvasnám – annyira jó! A posztapokaliptikus mű A szabadulás, a Tizenkettek és A tükrök városa című könyvekből áll. Ezek olyan disztópikus regények, amelyek Önt is azonnal kirángatják a fotelből. A könyv segít, hogy nagyon gyorsan beleélje magát a történetbe, és a szerző tehetségének köszönhetően gyorsan a főszereplők mellett találhatja magát, velük együtt élheti át a különböző érzelmeket és életszakaszokat. Ezen kívül a szerző kellő teret ad a "rossz szereplőknek" is, leírja a tapasztalataikat, az ösztöneiket, hogy hogyan tekintenek a világra, mik a gondolataik. Annak ellenére, hogy a történetben az emberiség nagyon kedvezőtlen időszakban találja magát, vannak pillanatok, amelyek tele vannak szerelemmel, romantikával, erős barátságokkal és gyermeki örömökkel. Azonban valahol a háttérben mindig érzheti a feszültséget, és várja, hogy újra történjen valami. Az a legjobb, hogy soha nem kell sokáig várni.
Ajánlja: Katka, copywriter 
 

A szabadulás (trilógia), Justin Cronin


The Almanack of Naval Ravikant, Eric Jorgenson 

Ez a könyv már régóta szerepelt a listámon. Nagyon szeretek ilyen típusú könyveket olvasni, amelyek segítenek meghatározni, hogy merre tart az életem, és új perspektívákat kínálnak. Naval Ravikant egy vállalkozó, befektető és gyakorlati filozófus, aki felkeltette az érdeklődésem a gazdagság megteremtésére és a boldog életre vonatkozó gondolataival. A könyv igazán lebilincselő, mivel inkább Naval gondolatainak, tweetjeinek és interjúinak a gyűjteménye. Nincs benne sok felesleges körítés, de így is remek alkotás, minden összekapcsolódik, értelme van. Más, mint a többi, és mégis hihetetlenül érdekes.
Ajánlja: René, Graphic desinger 
 

Tippünk: A maximális kényelem érdekében kényeztesse magát olvasás közben egy zsámollyal ellátott puha fotellel. Minden könyvmoly egy stílusos füles fotelről álmodik. Bónuszként zsámollyal, hogy felrakhassa a lábait! Válasszon széles kínálatunkból.
 

The Almanack of Naval Ravikant, Eric Jorgenson

 

Szétszórt elmék, Gábor Maté

Mindig is érdekelt a pszichológia és az önfejlesztés. És biztos vagyok benne, hogy a Szétszórt elmék című könyvben egy kicsit mindannyian felismerjük magunkat, nem csak az ADHD-sek. Valójában ez a rendellenesség depressziós állapotot, szorongást vagy érzelmi önszabályozási problémákat is okozhat. Bár a szerző neurológus és pszichiáter, a könyvet nagyon érthetően írta meg. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ír, magyaráz és megoldásokat kínál, saját vagy páciensei életéből vett példákkal dolgozva. 
Ajánlja: Katka, copywriter 

Tippünk: Hosszabbítsa meg az olvasóestéket egy olvasólámpa segítségével. Rugalmas asztali lámpákat vagy állólámpákat kínálunk, amelyeket a mozgatható csatlakozásnak köszönhetően igényei szerint állíthat be.