Feng shui az előszobában. Üdvözölje a boldogságot otthonában. Hogyan csináljuk?

Feng shui az előszobában. Üdvözölje a boldogságot otthonában. Hogyan csináljuk?

Tükör a bejárati ajtóval szemben. Kabátok a fogason. Nyitott vagy zárt cipőtartó. Még az ilyen jelentéktelennek tűnő dolgok is nagy hatással vannak arra, hogy hogyan érzi magát, miután belép az otthonába. A Feng Shui néhány tippet és trükköt kínál számunkra, amivel elérhetjük, hogy a vendégek is nagyszerűen érezzék magukat nálunk. Ezek apró változtatások, amelyek megfelelő energiát hoznak otthonunkba.

Előszoba a feng shui szemszögéből

 

Előszoba a feng shui szemszögéből

A kínai feng shui tanításai szerint a bejárati ajtó egyfajta "szája" a lakásunknak. Itt lép be a belső térbe a csi energia és a különféle lehetőségek. Ezért rendkívül fontos, hogy kellő figyelmet fordítson egy ilyen mindennapi helyiségre is, mint például az előszoba vagy az előcsarnok. Ez az első szoba, amelyet hazatérve látni fog. Az első, amelybe vendégei belépnek.

Akár követi a feng shui-t, akár nem, tagadhatatlan, hogy egy megfelelően elrendezett szoba pozitív hatással van a tudatalattinkra. Világosnak, rendezettnek kell lennie, felesleges bútorok és túlzott dekorációk nélkül.

A lépcső blokkolhatja az energiát

 

A lépcső blokkolhatja az energiát

Kinyitja a bejárati ajtót, és az első dolog, amit meglát, az a második emeletre vezető lépcső? Ha a lépcső közvetlenül a bejárati ajtóhoz vezet, a feng shui energia gyorsan felszáll a felső emeletre. Így a földszintre nem jut csi energia, ami befolyásolhatja a hangulatát, az egészségét és az életvitelét. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha közvetlenül a bejárati ajtó mellett található az alsó szintre, az alagsorba, a mosókonyha vagy pince ajtajához vezető lépcső.

A lépcsőhöz hasonlóan a csi energiát egy másik fal vagy válaszfal is blokkolja, ha az 2 méternél közelebb van az ajtóhoz. Akasszon fel egy feng shui kristálygömböt az ajtó és a másik fal közé, vagy az ajtó és a lépcső közé, amely képes megváltoztatni az energiaáramlást.

A tükör megsokszorozza a jót és a rosszat

 

A tükör megsokszorozza a jót és a rosszat

Általánosságban elmondható, hogy a szakértők nem javasolják, hogy a tükröt közvetlenül a bejárati ajtóval szemben helyezzék el. Inkább akassza a merőlegesen elhelyezkedő oldalsó falra. Azért nem ajánlott a tükröt a bejárati ajtóval szemben elhelyezni, mert a tükör minden jó feng shui energiát kilök, ami a házba belépni készül. Tükrözi, majd ismét kitaszítja. A tükröt azonban több okból is használjuk a folyosón. Az első a külsőnk ellenőrzése, mielőtt elhagynánk a házat. A második az a képessége, hogy megvilágosítja és bővíti a helyiséget. Találjon a tükörnek helyet az oldalfalon. Ügyeljen azonban arra, hogy ne tükrözze vissza éles tárgyakat vagy a másik helyiségben található ajtókat.

Tüntesse el a rendetlenséget

 

Tüntesse el a rendetlenséget

Ebben az esetben rendetlenségnek számít a túl sok kabát a fogason, valamint a sok padlóra helyezett vagy nyitott cipőtartóban tárolt cipő is. A Feng Shui azt tanácsolja, hogy mindent, amit csak lehet, rejtsen el egy szekrényekben. Szerezzen be egy felépítményt a ruhásszekrényhez, vagy egy zárt cipősszekrényt. Rejtse el az esernyőket, kézitáskákat és egyéb kiegészítőket is.

Az előszobában tilos hamutartót és szemeteskukát tartani. A ház bejárata hatással van az egész ház hangulatára. Ha belép egy lakásba vagy házba, és egy teli hamutartót vagy egy üres kukát pillant meg, a hangulata és a gondolkodása is ebbe az irányba változik. Ha azonban egy fárasztó nap után egy tiszta és rendezett házba tér vissza, azonnal érzi, hogy ez megfelelő környezet a kikapcsolódásra.

Megfelelő világítás

 

Megfelelő világítás

A megfelelő fény fontos szerepet játszik a jó rezgések bevonzásában otthonában. Biztosan többször járt már olyan sötét folyosókon, ahol nincs természetes fény és megfelelő világítás. Gyorsan el is múlt a jó hangulata, talán kényelmetlenül érezte magát, és azonnal sarkon akart fordulni és elfutni. Ennek a térnek a megvilágítására ideális mennyezeti világítást választani. Mindig válasszon világosabb színeket, hogy kellemes légkört teremtsen. Továbbá egy asztali lámpának is találhat helyet, amelyet elhelyezhet a komódra, a cipősszekrényre vagy a dohányzóasztalra, vagy beszerezhet egy állólámpát, amely megvilágítja a sötét sarkokat, esetleg fali lámpákat szerelhet az oldalfalakra.

Növények nélkül nem megy

 

Növények nélkül nem megy

Minden szobában legyenek növények. Igen, még a hálószobában is, bár az a hír járja, hogy a hálószobában a növények negatívan befolyásolják az alvást és a pihenést. Az előszobában is legyenek növények. Figyelem! Élő zöld növényekről beszélünk, nem művirágokról! Ha a hely engedi, nagy növényt válasszon. Ez segít eltávolítani azokat a negatív energiákat, amelyek betörnének otthonába.

Javítsa meg, ami elromlott

 

Javítsa meg, ami elromlott

A szekrényajtók pántjai meglazultak? Megrepedt a tükör? Eltörött vagy feltört a burkolat? A bejárati ajtó nyikorog? Bármilyen probléma és hiányosság az előszobában kapcsolati és kommunikációs problémákhoz vezethet. Szánjon rá időt, és javítson meg mindent, ami javítható. Cserélje ki a sérült elemeket, a hibás csengőket vagy a kiégett izzókat.

Azt mondják

 

Azt mondják: Vendég a házba, Isten a házba. Azt is mondják: Jó energia a házban, Isten a házban. Néha elég annyi, hogy otthonát igazi otthonná varázsolja. Lehet, hogy nem rajong a feng shuiért, de tegye a kezét a szívére: Nem arra törekszik egész életében, hogy otthon minél jobban érezze magát? Kényelmesen, biztonságban, minden rossztól védve? Talán ez a néhány trükk már az előszobában segít előidézni a megfelelő "jó" energiát.