Ezek a legjobb matracok. Önnek melyik felel meg a leginkább?

Ezek a legjobb matracok. Önnek melyik felel meg a leginkább?

Az a matrac, amelyen egész éjjel fekszik, nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen állapotban és hangulatban ébred fel reggel. Gyakran fáradtan, megtörten ébredünk, azzal az érzéssel, hogy egész éjszaka dolgoztunk. Pedig egy kevés is elég. Ne aludjon egyenetlen, túl sokat használt matracon. Cserélje le a régi matracát egy új, kiváló minőségű matracra, amely megfelel az Ön igényeinek és kényelmi követelményeinek. Rugó, hab, latex. Melyik a megfelelő?

 

Habszivacs matrac

A habszivacs matracok gyártásához különböző típusú habokat használnak - PUR hab, RE hab, HR hideghab, memóriahab.

A PUR hab nagyon népszerű anyag a matracok gyártásánál. A PUR habból készült matrac kezdetben merevebb, majd kényelmesebbé válik a használat során anélkül, hogy veszítene a térfogatából. Ortopédiai és antiallergén tulajdonságai miatt nagyon népszerű. Ezenkívül a PUR matracok könnyűek, ezért könnyen kezelhetők. Ennek a habnak a legnagyobb előnye, hogy ellenáll a kifekvésnek, ami a matrac cseréjének leggyakoribb oka.

A RE hab egy újrahasznosított zúzott hab, amelyet különböző anyagok, főleg hideghabok, PUR habok és flexifoam habok kombinálásával állítanak elő. Az egyes darabokat nagy nyomás alatti préseléssel kapcsolják össze. A RE hab nagyobb merevséget ad a matracnak, ami növeli a teherbíró képességét is.

 

A HR habot hideghabnak is nevezik. Kiemelkedik a nagy rugalmasságával és mozgathatóságával, megőrizve a fent említett tulajdonságokat az egész élettartama során. A HR hab nyitott cellás szerkezettel rendelkezik, amely nagy légáteresztést biztosít. A HR hab kiváló alkalmazkodóképessége lehetővé teszi, hogy tökéletesen el lehessen helyezni a rácsokon.

A memóriahabos matracok olyan felhasználók számára alkalmasak, akik értékelik a kényelmet, ugyanakkor hát- és ízületi fájdalmakkal küzdenek, stresszesnek tekintik magukat és izomfeszülést éreznek. A termoelasztikus hab aktívan alkalmazkodik a test formájához, ennek köszönhetően minimális nyomást gyakorol rá, így az izmok ellazulhatnak. A termoelasztikus habból készült matrac hozzájárul a vérkeringés javításához, minimálisra csökkenti az éjszakai hánykolódást és biztosítja a nyugodt pihenést.

 

Rugós matrac

A rugós matracok különböző habszivacsok vagy kókusz deszka kombinálásával készülnek.

Az ilyen típusú matracok alapja a rugós mag, ahol a rugók egymáshoz kapcsolódnak. Az egyoldalas kókusz deszkás matrac rugós magját általában az egyik oldalon latex kókusz lemezzel, T25-15 mm poliuretán habbal és préselt filccel, a másik oldalon egy réteg préselt filccel és T25-20 poliuretán habbal bélelik, megnövelt rugalmassággal. A kókusz lemez természetes kókuszrostból készül. Ezeket a rostokat a kókuszdió rostos héjából nyerik.

A homokóra formájú bonellrugók acéltekerccsel kapcsolódnak egymáshoz, és hosszú éveken át biztosítják a matrac azonos keménységét. Ezáltal a legtartósabb matracok közé tartoznak. Az erős kötőszerkezet megakadályozza a rugók csavarodását és a matrac gyors károsodását. A bonellrugós matracok fekvés közben szilárd tartást biztosítanak a testnek, zónákra osztva ergonómiai tulajdonságokat szereznek. A nagy légáteresztő képességnek köszönhetően a mikroorganizmusok szaporodása lehetetlen, amit az allergiások különösen értékelnek.

 

A táskarugós matrac esetében a magot jó minőségű huzalból készült rugók alkotják. Minden rugó egy védőtáskában van tárolva, ami növeli a matrac rugalmasságát és alkalmazkodóképességét, aminek eredményeként a rugók vízágy hatását keltik. A klasszikus bonellrugó tulajdonságai mellett a táskarugó jobb ortopédiai képességekkel is rendelkezik. Ennek a konstrukciónak köszönhetően a gerinc természetes S alakba kerül, és sokkal kényelmesebben és egészségesebben fog aludni. A táskarugók puhábbak, de összességében nagyon tartósak.

 

Latex matracok

A matracok latex magja kaucsukból nyert szintetikus és természetes latex keverékéből készül. Speciális Talalay technológiával készülnek (-30 °C-os hőmérsékleten), amely lehetővé teszi a latex lemez súlyának egyenletes eloszlását, meghosszabbítja a használat időtartamát, és pozitív hatással van az alvás kényelmére. A fagyott légcsatornák nyitva maradnak az ún. "vulkanizálás" során, lehetővé téve a légáteresztést és az optimális légáramlást.

Ezek a matracok természetes rugalmassággal rendelkeznek, kiválóan alkalmazkodnak az emberi testhez, és rendkívül hosszú élettartamúak. Alvás közben a gerinc vízszintes, természetes helyzetben marad, a vállak, a medence és a térd nincsenek túlzottan igénybe véve. Ez a hatás a váll és a térd területén található speciális lágyabb zónáknak, valamint a medence alatti kissé keményebb és feszesebb zónáknak köszönhető.

A latex általában több keménységi zónát tartalmaz, így tökéletes ellazulást biztosít alvás közben. A latex hipoallergén, antibakteriális tulajdonságai megakadályozzák a baktériumok, penészgombák és atkák terjedését, valamint nem szívja fel a port. Ezért az ilyen típusú anyagokat a légzési problémákkal küzdő ügyfeleknek ajánljuk. A matrac nem deformálódik használat közben. Hajlított lécekkel ellátott rács használata javasolt.