Extravagancia a hálószobában. Ágyak, amelyekről le sem tudja majd venni a szemét

Extravagancia a hálószobában. Ágyak, amelyekről le sem tudja majd venni a szemét

Új trendek az autóiparban, új divatirányzatok, új trendek a bútorok világában. A bútortervezők gyakran maguk is úttörőknek számítanak a saját iparágukban. Nemcsak az ő terveik merészek, hanem azok az emberek is, akik egy extravagáns darabot visznek az otthonukba. Ezzel a cikkel az eredetiség és a kreativitás szerelmeseinek szeretnénk most örömet okozni, azoknak, akik szó szerint extravaganciára vágynak.

Barokk ágy Barokk ágy

Királyi ágy

A pazarul díszített, extra puha kárpitozású ágyakat a királyi és fejedelmi családokat bemutató történelmi filmekből ismerjük. Magasabb ágymagasság, valamint magas fejtámlák jellemzik, amelyek bonyolult mintákkal vannak díszítve. Az arannyal festett keret is jellemző ezekre az ágy típusokra. A homlokzatokat gazdagon kárpitozzák, és gyakran kristályokkal vagy arany díszgombokkal egészítik ki. Manapság ilyen ágyakkal elsősorban luxusszállodákban találkozhatunk, amelyek barokk stílusban vannak berendezve. Azonban jobb pénzügyi helyzetben lévő emberek hálószobájában is gyakran láthatunk ilyen típusú ágyat.

Ágy arany részletekkel Ágy arany részletekkel

Arany ágy


Egy ágy, amelynek szerkezete arannyal vagy más fémes színnel van fedve, szintén extravagáns hatást kelt. Arany színű lehet a fejtámla váza, az ágy oldalai, a magas lábak és az oszlopok. Az arany gyakran ezüsttel vagy rézzel van kombinálva, a leggyakoribb azonban a fehérrel való párosítás. Az ilyen ágy általában luxus stílusban berendezett belső terekben található meg. Tartozhat hozzá éjjeli szekrény arany kiegészítőkkel, komód, tükör fésülködőasztallal és gyakran arany talpazattal rendelkező asztali vagy állólámpa.

Baldachinos ágy Baldachinos ágy

Baldachinos ágy

Egy ideig még a királyi vagy kastélyi hálószobáknál maradunk. Innen származik ugyanis a baldachinos ágy is. Téglalap alakú kerettel ellátott magas kivitelezés jellemzi. Ezt a keretet négy oszlop tartja, amelyeket gyakran faragott motívumok vagy szövet díszít. Erre a magas szerkezetre függesztik fel a függönyt, baldachint. A múltban ezek sűrű szerkezetű nehéz anyagok voltak, amelyeknek elegendő sötétséget kellett biztosítaniuk az éjszaka folyamán. Néha a függönynek csupán dekoratív funkciója volt. Manapság a baldachinos ágyak kialakítása könnyebb és szellősebb, a függöny légies, áttetsző szövetből készül.

Ágy üveg lábakkal Ágy üveg lábakkal

Ágy nem hagyományos anyagokból

Az egyéb extravagáns ágyak közé tartoznak mindazok, amelyek elkészítéséhez nem hagyományos anyagokat használtak. Kutatásunk során gumiból, kőből, de üvegből készült ágyakra is rábukkantunk. Rendkívül eredeti ötlet a halakkal teli hatalmas akváriumra helyezett ágy.

Extravagáns fém ágy Extravagáns fém ágy

Hagyományos anyagokból készült ágy nem hagyományos kivitelezésben

A fém, a fa és a szövetanyag a három alapvető alapanyag, amelyekből az ágyak készülnek. De mit szólna egy fémágyhoz, amelynek váza és maga a szerkezete is fémből készült, fonott huzal formájában? Az alábbi ágyak szintén egyediek:

Luxuságy, arany Velvet anyag, 160x200, REINA Luxuságy, arany Velvet anyag, 160x200, REINA Ágykeret RGB LED világítással, fehér textilbőr, 160x200, PASCALE Ágykeret RGB LED világítással, PASCALE Ágy, bézs/ arany matt, 140x200, KADOSA Ágy, bézs/ arany matt, KADOSA

Kerek ágy


Kerek forma, letisztult vonalak, bőséges alvófelület. Ezeket az előnyöket kínálja egy kerek ágy. Főleg a romantikus lelkek és a fiatal párok kedvelik, de gyakran a tizenéves lányok szobáiban is megtalálhatjuk. De vajon alkalmas-e egy ilyen ágy az Ön hálószobájába?

Kerek ágy Kerek ágy

Lebegő ágy

Ez már régóta nem csak a jövő zenéje. Ügyes és innovatív tervezők már rég megtalálják a módját, hogyan emeljenek egy ágyat a levegőbe úgy, hogy az megtartsa az alvó ember súlyát. Az ágy elülső oldalával a falhoz van rögzítve, alulról pedig egy rögzített láb támasztja alá, amely első látásra nem észrevehető. Az ágy olyan, mintha valóban lebegne. A vendégei csendes ámulatba esnek a látványára. Egy ilyen ágyhoz igazi modern belső térre van szükség.

Lebegő ágy Lebegő ágy

Ágy hinta formájában

Már nem csak a kertbe vagy a teraszra tervezett hinták léteznek, alvás közben is hintázhatunk. A hintázó ágyak a mennyezetről lógnak, négy kötélen. Ez többnyire egy fa emelvény, amelyre matracot helyeznek. Ez a típusú ágy nem való mindenkinek. Nagy hangsúlyt kell fektetni az igazán szilárd mennyezetre, valamint a szerkezet teherbíró képességére és az alvó személy súlyára is. A hinták gyakran beépített mechanizmussal rendelkeznek a lengés megakadályozására.

Ágy hinta formájában Ágy hinta formájában

Extravagáns szín  

Néha az ágy a felhasznált szín miatt is extravagánsnak minősülhet. Klasszikusan különcnek számít a piros és a rózsaszín, de manapság gyakran találkozunk fekete vagy sárga ágyakkal is.

Rózsaszín ágy Rózsaszín ágy