Elérhető luxus mindenki számára – saját pezsgőfürdő. 5 tipp a jakuzzi kiválasztásához

Elérhető luxus mindenki számára – saját pezsgőfürdő. 5 tipp a jakuzzi kiválasztásához

Lockdown. Lezárt megyehatárok. Kijárási tilalom. Az elmúlt év megtanított minket arra, hogyan szórakozzunk otthon. Míg egykor a nagy úszómedencéket és a vízi parkokat részesítettük előnyben, ma egy felfújható pezsgőfürdőt keresünk, amelyet a kertben vagy a teraszon is felállíthatunk, és amelyet teljes mértékben ki tudunk élvezni. A pezsgőfürdők nemcsak a pihenés szempontjából hasznosak, hanem izmainkra és vérkeringésünkre is nagyszerűen hatnak. Pezsgőfürdőt keres? Íme néhány tipp, amelyekre oda kell figyelni a vásárlásakor.

pezsgőfürdő a teraszon Pezsgőfürdő a teraszon

Pezsgőfürdő vagy jakuzzi?

Mindkét megnevezés helyes. Egy nagy, szabadon álló, fűtött vízzel telített fürdőkádról van szó, beépített szűrési és masszázs funkciókkal.

A „pezsgőfürdő“ kifejezést eredetileg a földbe épített vagy közvetlenül sík felületen álló fa kádakra használták. A 60-as évek végén és a 70-es évek elején váltak népszerűvé. A gyártók az ókori Rómából vették az ötletet, szintén az Ázsiában élő kollégáiktól, ahol nem volt ritka az ilyen fürdőzés vörösfenyő vagy cédrus hordókban. A gyártók szűrőket, fúvókákat, szivattyúkat, fűtőtesteket adtak ezekhez az eredeti pezsgőfürdőkhöz, ezzel létrehozva azokat a jakuzzikat, amelyeket ma ismerünk.

fiatal pár egy pezsgőfürdőben Fiatal pár egy pezsgőfürdőben

Pred kúpou A pezsgőfürdő vásárlása előtt válaszolnia kell néhány kérdésre. Így biztos lehet benne, hogy a kertje új ékessége nem fog csalódást okozni. Íme 5 tipp, amelyek segítenek a választásban:

1. Elegendő hely mindenki számára

Fontolja meg, hogyan szeretné használni a pezsgőfürdőt. Az intim, romantikus esték gondolata csábítja, a forró, pezsgő vízben a partnerével? Ha a pezsgőfürdőt csak ketten fogják használni, akkor csak kisebb méretű jakuzzira van szüksége. Ha egy nagy család számára keres masszázsmedencét, olyan pezsgőfürdőket nézzen, amelyeket közvetlenül 4, 6 vagy több ember számára terveztek. Nagyobb pezsgőfürdő = nagyobb szórakozás.

A pezsgőfürdőket általában három kategóriába sorolják a méretük alapján:

  • a) 2-4 személy számára – megfelelő méretek – SzxMéxMa: 163-213 x 165-207 x 74-89cm

  • b) 5-6 személy számára – megfelelő méretek – SzxMéxMa: 201-241 x 195-241 x 84-98cm

  • c) több mint 6 személy számára – megfelelő méretek – SzxMéxMa: 213-274 x 213-280 x 91-98cm
  • Felfújható pezsgőfürdő, fehér/szürke barna taupe, 4-6 személy, 910 l, Kamino 4 Típus Felfújható pezsgőfürdő 4-6 személy, 910 l, Kamino 4 Típus

    2. Elhelyezés

    A vízzel töltött pezsgőfürdő több ezer kilogrammot nyom. Ezért elengedhetetlen, hogy egy szilárd, kemény és stabil felületre helyezze. Lehet ez beton alap, fa fedélzet stb. A felületnek síknak kell lennie. Ha a pezsgőfürdőt egy megemelt felületre kívánja helyezni, például teraszra vagy erkélyre, további támasztékokkal is számolni kell. Ha a keretben szeretné használni, az ideális elhelyezkedését az energiaforrás és a vízforrás helyzete is befolyásolja.

    A pezsgőfürdőt beltéri használatra is tervezték. Itt azonban figyelni kell arra, hogy a kiválasztott helyiség képes-e megbirkózni a megnövekedett páratartalommal. Ezenkívül biztosan nem tudja majd elkerülni a kiömlött, kifröccsent vizet sem. Tehát alkalmas az adott szoba egy felfújható pezsgőfürdő elhelyezéséhez?

    Felfújható pezsgőfürdő, fehér/szürke, 4-6 személy, 1000 l, Kamino 2 Típus Felfújható pezsgőfürdő 4-6 személy, 1000 l, Kamino 2 Típus

    3. A masszázsfúvókák mennyisége

    A pezsgőfürdő pont a funkcióinak köszönhetően válik pezsgőfürdővé. Ezek közé tartozik a masszázs funkció is. A masszázs rendszert a pezsgőfürdő belső oldalán lévő nyílások alkotják. A masszázs során a fúvókák innen engedik ki a levegőt, buborékok képződnek, amelyek az egész jakuzziban szétszóródnak. Úgy tartják, hogy minél több a fúvóka, annál jobb a masszázs. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Ez attól is függ, hogy a masszázs egység mekkora motorral rendelkezik. A drágább felfújható pezsgőfürdők típusai ráadásul beépített állítható fúvókákkal is rendelkeznek, amelyeknél beállíthatja a masszázs helyzetét.

    Felfújható pezsgőfürdő, fehér/barna, 2-4 személy, 800 l, Kamino 1 Típus Felfújható pezsgőfürdő 2-4 személy, 800 l, Kamino 1 Típus

     

    4. További funkciók és kiegészítők a pezsgőfürdőhöz

    Felfújható pezsgőfürdő vásárlásakor koncentráljon az általa kínált további funkciókra is. A digitális kezelőpanelnek, a beépített szűrőrendszernek, a biztonságos és könnyen hozzáférhető vízelvezető lyuknak, a pezsgőfürdő alatti szigetelő betétnek és a pezsgőfürdő védőburkolatának alapvető kiegészítőnek kell lennie. Minél több beépített funkcióval rendelkezik, annál jobban érzi majd magát a jakuzziban.

    Teljes mértékben élvezheti a fürdést a jakuzziban, ha különféle kiegészítőket is vásárol hozzá. Fejtámla, kartámaszok, ülések, italtartó, tálcák, javítókészlet stb.

    Felfújható pezsgőfürdő, fehér/szürke, 2-4 személy, 800 l, Kamino 3 Típus Felfújható pezsgőfürdő 2-4 személy, 800 l, Kamino 3 Típus

    5. Csökkentse a költségeket

    Fürdeni akar? Semmi sem akadályozza meg ebben. Manapság már szó szerint bárhol vásárolhat pezsgőfürdőt, néhány e-shop, mint például a kondela.hu pedig már 48 órán belül garantálja a szállítást..

    A pezsgőfürdő megvásárlásakor figyelembe kell venni a megnövekedett víz- és energiaköltségeket, valamint a jakuzziban a tiszta és egészséges környezetet fenntartó vegyi anyagok vásárlását. A költségek csökkentése érdekében például hagyja folyamatosan bekapcsolva a vízmelegítést. Ha minden este, vagy akár heti 2-3 alkalommal használja a pezsgőfürdőt, az energiafogyasztás alacsonyabb, ha a víz még mindig meleg. Ha egy-két napra kikapcsolja a fűtést, a víz lehűlése után a felmelegítés sokkal több energiát fogyaszt.

    Használjon szigetelő burkolatot, ami tökéletesen megtartja a hőt. Melegen tarthatja úgy is, ha a pezsgőfürdőt egy kerítéshez, falhoz helyezi, vagy akadályt helyez köré. Ez lehet kerítés, sövény vagy néhány magas virág egy cserépben. Egy ilyen „fal“ enyhíti a pezsgőfürdő körül forgó szelet és hűvös levegőt, így a víz tovább meleg marad, és ezzel energiát takarít meg.

    Tartsa tisztán a pezsgőfürdőt. Ezáltal nem kell túl gyakran cserélni benne a vizet. Használjon olyan vegyszereket, amelyek közvetlenül a medence vizének tisztítására vannak tervezve.

    pezsgőfürdő télen Pezsgőfürdő télen