Egyszerű útmutató a kerti party sátor felállításához

Egyszerű útmutató a kerti party sátor felállításához

Bulit szervez a kertjében? A harapnivalók és a hozzávalók már bekészítve, az ingujjak feltűrve, a vendégek meghívva, a meteorológusok pedig nagyszerű időt jósolnak... De van itt még egy de.... Ki garantálja, hogy nem kezd el cseperegni az eső, vagy éppen ellenkezőleg, ki akadályozza meg az extrém leégést? Legyen ravaszabb, és készüljön fel egy esetleges váratlan fordulatra. Egyszerű és olcsó megoldás a kerti party sátor. És itt az útmutató, hogyan állíthatja fel egyszerűen saját maga.

 

Kerti sátor felszerelése

 

Összeszerelési útmutató

Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a mellékelt összeszerelési útmutatót, mielőtt nekilát. A gyártó általában ebben összefoglalja a fontos szabályokat és tanácsokat, amelyeket be kell tartani. Olvassa el az első oldaltól az utolsóig, és kövesse az összes ajánlást a szerelés során. Gondosan őrizze meg az utasítást, hiszen egy év múlva újra hasznát veheti. Ha pedig a sátrat eladja el vagy bérbe adja, ne felejtse el mellékelni a szerelési útmutatót sem.

 

Kerti sátor

 

Ajánlások

Győződjön meg arról, hogy az alap, ahová a sátrat felállítja, alkalmas erre a célra – egyenesnek és szilárdnak kell lennie. Az összeszereléshez csak az ajánlott szerszámokat használja. Ne módosítsa önkényesen a sátrat, ne vágja le a ponyvát, ne hajlítsa meg a szerkezetet. Ha a szerelési anyag tönkremegy vagy elavul, ki kell cserélni.

 

Kerti parti sátor

 

Előkészületek

Csomagolja ki a sátor csomagját, és óvatosan vegye ki a tartalmát. A csomagnak tartalmaznia kell az alkatrészek és a szereléshez szükséges anyagok listáját is. Ellenőrizze a listát, és győződjön meg arról, hogy semmi sem hiányzik. Ha azonban igen, azonnal forduljon az eladóhoz vagy a gyártóhoz.

Egyes barkácsmesterek pótolhatják a hiányzó részeket valamivel, amit a garázsban vagy a műhelyben találnak. Legyen azonban óvatos - ebben az esetben kár keletkezhet, és a tulajdonos elveszíti a garanciális jogát. Azt javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot az eladóval, ha valamelyik alkatrész hibás vagy sérült.

 

Kerti sátor építése

 

A kerti sátor összeállításának folyamata

1. A sátor tartószerkezete több fémrúdból áll. A rudak az összeszerelési útmutató szerint számokkal vannak megjelölve, és általában a számoknak megfelelően műanyag csomagolásba csomagolják. A számok azt jelzik, hogy egyes darabok hová tartoznak.

2. A csomagban szerepelnek még az ún. rögzítő talpak vagy lábak is. Rakja szét őket arra a területre, ahol a sátor állni fog.

3. Kezdje a tetőszerkezet összerakásával. Kövesse az utasításokat a rudak összeszereléséhez, hogy tető formát kapjon.

4. Óvatosan feszítse ki a ponyvát erre a szerkezetre. Ügyeljen arra, hogy ne sértse meg vagy szakítsa el.

5. Ha készen van a tető, rögzítse a további rudakat, az alsó tartó lábakat, amelyek a fém rögzítő talpakhoz tartoznak. Fokozatosan emelje a sátrat a magasba. A sátor kezelése egyre nehezebb lesz, ezért azt javasoljuk, hogy valaki segítsen az összeszerelésben. Fokozatosan szerelje be a rudakat a rögzítő talpakba pattintva.

6. A sátor általában 4-6 oszlopon áll, a méretétől függően. Ezért tervezze meg előre az összeszerelés menetét. Ügyeljen arra, hogy a rudak függőleges helyzetben legyenek, hogy elkerülje a ponyva túlzott szétterülését.

7. Ha a sátor alapszerkezete a helyére került, feszítse ki a ponyva köteleit, és rögzítse azokat is a talajhoz. Ez a lépés nagyon fontos a sátor egyensúlyának és stabilitásának biztosításához. Csak így tudja a helyén tartani a sátrat, ha váratlanul szél támad.

8. Már csak az utolsó módosítások vannak hátra. A ponyva általában oldalsó szalagokkal van ellátva, amelyek az oszlopok köré tekerednek. Ezek inkább dekoratív funkciót töltenek be.

9. Ha a sátornak vannak oldalfalai, azokra most kerül sor. Ezek általában levehetők. Hasonló módon a szerkezethez kell rögzíteni őket. A sátor gyakran tartalmaz egy cipzárral ellátott oldalat a közepén, amely a sátor bejárata.

 

Tippünk: Egyszerűen és gyorsan is megy – vásárláskor válasszon gyorsan összerakható "ollós" összecsukható sátrat.

 

Befejezésül néhány biztonságos és hasznos javaslat
   

• A sátor nem használható rossz időjárási körülmények között. Figyelembe kell venni, hogy az erős szél megrongálhatja, de akár felemelheti a talajról és anyagi kárt, sérülést is okozhat. Ezért figyelje az időjárást, és viharjelzés vagy erősebb szél esetén rakja össze a sátrat.
• Ha még így is váratlanul éri az erős szél, a lehető leghamarabb rakja össze legalább a tetőt és az oldalfalakat.
• Ne használja a sátrat a téli hónapokban – a hóréteg károsíthatja. Ezért a téli szezon előtt rakja össze, és gondosan tárolja.
• A sátor ponyváját csak tisztítószeres vízzel és ronggyal vagy puha kefével tisztítsa. Kerülje az agresszív tisztítószereket.
• A tűz elkerülése érdekében tartsa távol a sátrat a hőforrásoktól és nyílt lángtól.
• Ne hagyja felügyelet nélkül a sátrat. Ha hosszabb időre készül elutazni, jobb, ha összerakja.
• Tárolja a sátrat tisztán és szárazon. Annak érdekében, hogy ne büdösödjön meg és ne penészesedjen be, a helynek, ahol szezonon kívül tárolni fogja, ugyanolyan tisztának, száraznak és jól szellőzőnek kell lennie.

 

Különféle típusú és méretű minőségi és praktikus kerti party sátrakat, valamint pavilonokat, iglut, kerti ülőkéket, grillsütőket és egyéb kerti partikhoz szükséges kiegészítőket talál a kondela.hu oldalon.