Melyik az a hinta, amely nem csak a kertbe illik?

Melyik az a hinta, amely nem csak a kertbe illik?

A hinta jótékony hatással van a testünkre és a lelkünkre. Képzeljen el egy csodálatos pihenősarkot a kertjében, amelynek középpontjában egy kényelmes hinta áll. És az egész család élvezheti. A gyerekek imádják majd a "repülés" leírhatatlan érzését, míg a felnőttek a szeretteikkel, vagy éppen ellenkezőleg, egyedül, tökéletes magányban tölthetik a szabadidejüket. Ezért a hinta egy kertből sem hiányozhat. De nem csak ott használható...

 

Kerti hinta

 

Nem csak a kertbe

A "hinta" kifejezés ennek a népszerű bútornak többféle típusát rejti magában. Egyes hinták fémkapoccsal vannak a mennyezethez rögzítve, mások pedig közvetlenül a faágakra vannak akasztva. Aztán ott vannak a szélesebb "családi" darabok, amelyeket állvánnyal és sokszor tetővel együtt kínálnak.

A kerti hinta ideális hely a partnerünkkel töltött romantikus pillanatokhoz is. A fém konstrukció nagyobb teherbírást biztosít, így többen is ráülhetnek. A tetővel ellátott hintát főként nyitott teraszon vagy kertben használják, ahol a tető elsősorban árnyékoló szerepet tölt be.

Értékelni fogja a tetőt az erős napsütésben vagy enyhe esőben is, amely felkészületlenül éri. A hintákat gyakran olyan jelzőkkel illetik, mint a „kültéri”, a „kerti” vagy a „kinti”. A hintaszékek és fotelek azonban fedett teraszon vagy bent is használhatók. Bemutatunk pár tippet egy pihenősarok kialakításához a szabadban, vagy akár bent is.

 

Akasztószék AMADO


Használd a fák hatalmas karjait

Vannak olyan fák a kertjében, amelyek még emlékeznek a nagyszülei idejére? Használja ki őket. Ágaik vastagok és elég erősek ahhoz, hogy hintát akasszon rájuk.

Nagyon népszerűek azok a függő fotelek, amelyek fő ülőrésze tojás vagy fészek alakú. Amint helyet foglal benne, biztonságban érzi majd magát. Úgy érzi majd, mintha a hinta valósággal átölelné. Helyezze például egy elhagyott fa mellé. A kert kihasználatlan sarka hirtelen egészen más hangulatot kap.

 

GJERN hintaszék


A pihenősarok

A függő "tojás" hintáknak azonban nem kell teljesen egyedül állniuk. Nagyon szépen mutatnak a kerti ülőbútorok részeként. A kikapcsolódás pillanataiban ringatózhat benne, a közös vacsora alatt pedig a kerti asztalhoz ülhet, a kerti kanapén pedig meghitt estéket tölthet el a párjával.

Vagy kombináljon két hintát. Egy hagyományos tetővel ellátottat, és egy függő hinta fotelt. Hasznos megoldás nagy családok számára, és akkor is, ha gyakran fogad látogatókat. Így egyszerre többen is pihenhetnek a teraszon.

A függő hinta fotelt a fedett teraszon, a nappaliban vagy bármely más helyiségben is elhelyezheti. Adjon hozzá további divatos és praktikus elemeket, például babzsákot és szőnyeget. Adjon hozzá növényeket stílusos virágtartókban, és teljes mértékben élvezheti a saját pihenősarkát.

Van a kertben patak, tó vagy szökőkút? Hozzon létre mellette egy pihenősarkot a függő fotel segítségével. Nincs szebb, mint a természet lágy ölén pihenni, a nyugtatóan csobogó víz mellett.

 

Függesztett dupla fotel DALVEA

 

Nagylelkű társ

A dupla fotelt értékelni fogja a kivételesen nagy méretei miatt. Kültérben és beltérben is elhelyezheti. Élvezze a nagyszerű kényelmet a párjával – hiszen egy ilyen pihenésnek senki sem tud ellenállni. A szék úgy lett kialakítva, hogy ellenálljon a nagyobb terhelésnek, és megőrizze stabilitását és kényelmét.

Ne felejtse el lenyűgöző dekorációkkal kiegészíteni a pihenősarkát. Nem kell sok – itt is érvényes, hogy a kevesebb néha több. Például használjon díszes lámpásokat, amelyek esténként nagyszerű hangulatot biztosítanak a pihenéshez. Egy másik stílusos megoldás, ha a hinta környékét fényfüggönyökkel díszítjük ki – próbálja meg feldíszíteni a közeli kerítést, vagy egy örökzöld növényt vagy fát.

 

Esti terasz

 

Hangulatos életmód

És még egy kompozíciót kínálunk - ezúttal Hygge stílusban. A hygge egy sajátos, főként a skandináv országokban, Dániában elterjedt, otthonosságra épülő életmód, amelyet a gyertyák, lámpások, szőrmék, takarók és párnák jellemeznek. A lényeg, hogy az apró dolgokra koncentráljon, és minden pillanatot maximálisan élvezzen.

A függő hinta fotel remekül mutat a hálószobában is. A hálószoba az a helyiség, amely sokak szerint a legnagyobb intimitással és kényelemmel büszkélkedik. Ha egyedül szeretne pihenni, a hálószoba tökéletes hely.

 

Függő hintasátor KLORIN

 

Fantáziával teli terület

Ne feledkezzünk meg a nagy "cacoon hammock" stílusú függő fotelről sem. A fotel tágas belső térrel rendelkezik, amely több gyermek számára is elegendő helyet biztosít. Ideális megoldás a gyerekszobába. A gyerekek biztosan imádni fogják ezt a függőszéket. Tökéletes nyugalmat, helyet biztosít számukra a lefekvés előtti olvasáshoz, vagy különféle fantáziadús játékokhoz.

A hinták közé tartozik azonban a függőágy is. Mit szólna konkrétan az Atika függőágyhoz? Mérete alapján a dupla hálók csoportjába sorolható, melyben két felnőtt is nyugodtan, biztonságosan elfér. Előnye, hogy könnyen felakasztható két fa közé. Tehát ha van egy kedvenc helye az erdőben vagy a parkban, egy ilyen függőágy nem hiányozhat a felszereléséből.

A függőágyat bárhol használhatja - a kertben, a teraszon vagy akár bent is. Ha vesz egy állványt a hálóhoz, nem kell azon tűnődnie, hogy mire rögzítse. 

 

A mi tippünk - Amennyiben lehetséges, menjen ki a szabadba és élvezze a napsütést.
                         A napfény bizonyítottan jobbá, boldogabbá és egészségesebbé tesz bennünket.